Πως Φτιάχνω Καρπουζόπιτα από την Μήλο!
Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα και φυσικά…καρπούζι. Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο το οποίο δροσίζει και νοστιμεύει τις ημέρες μας. Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να το απολαύσετε ως καρπουζόπιτα..
Τι θα χρειαστείτε
Καθαρίστε το καρπούζι από την φλούδα και κόψτε σε κυβάκια. Αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια, σφίγγετε την καρπουζόψιχα πάνω από ένα σουρωτήρι και την τοποθετείτε σ’ ένα μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά μέλι και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
Βάζετε σ’ ένα ταψί λίγο ελαιόλαδο, το σουσάμι και λίγο σιμιγδάλι. Προσθέτετε το μείγμα με την καρπουζόψιχα και βάζετε το υπόλοιπο σουσάμι και σιμιγδάλι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Πριν κρυώσει η καρπουζόπιτα, αλείψτε την επιφάνειά της με το υπόλοιπο μέλι. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια και κομμάτια από καρπούζι.
Πηγή: coolartisan.gr και mama365.gr
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »