Διαβατός Ημαθίας

Γιατί πίνουν όλοι χυμό σέλινου τελευταία;


Μια γρήγορη ματιά να ρίξεις στα gossip περιοδικά ή έστω στο Instagram feed σου, θα δεις ότι όλοι, celebrities και influencers, έχουν τρελαθεί με τον χυμό σέλινου. Τι το τόσο σπουδαίο έχει, λοιπόν, αυτός ο χυμός;

Τα θετικά
Το σέλινο αποτελεί πηγή πλούσιων θρεπτικών συστατικών, όπως σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο και βιταμίνες Β1, Β2, C και Κ. Χρησιμοποιείται στις παθήσεις των νεφρών και των αρθρώσεων. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι περιέχει την ουσία λουτεολίνη, η οποία είναι ικανή να μειώσει την απώλεια μνήμης σε προχωρημένη ηλικία.
Το σέλινο είναι πλούσιο σε νερό, συνεπώς η κατανάλωση χυμού σέλινου ενυδατώνει αρκετά καλά τον οργανισμό, ενώ παράλληλα βοηθά με το φούσκωμα, καθώς αποτελεί φυσικό διουρητικό. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που πολλοί celebrities, όπως η Κάιλι Τζένερ, πίνουν κάθε μέρα με το που ξυπνήσουν έναν χυμό από σέληνο.
Επίσης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συμβάλλει στην καταπολέμηση ασθενειών. Είναι ακόμη πλούσιο σε νιτρικά άλατα, τα οποία τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του, ενισχύει την υγεία του εντέρου και την πέψη.
Τα αρνητικά
Μπορεί να περιέχει πλούσια θρεπτικά συστατικά, ωστόσο, το χαμηλό θερμιδικό του φορτίο και η έλλειψη φυτικών ινών δεν κάνουν τον χυμό σέλινου ικανό να αντικαταστήσει ένα ολόκληρο γεύμα. Με άλλα λόγια, η κατανάλωσή του μπορεί να αποτελεί εξαιρετικό βοηθό στον αγώνα καταπολέμησης της κατακράτησης υγρών, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αποτελεί σνακ και όχι γεύμα.
Ένα ακόμη σπουδαίο αρνητικό -για εμάς τουλάχιστον- είναι ότι έχει άσχημη γεύση, μέχρι να τον συνηθίσεις τουλάχιστον. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί παρομοιάζουν τη γεύση του με εκείνη του αλατόνερου.
Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.


πηγή: pronews.gr
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...