Διαβατός Ημαθίας

Ανοίγουν οι «δουλειές» με τις ανακαινίσεις ακινήτων: άτοκα δάνεια, εκπτώσεις φόρου και επιδοτήσεις


Προϋποθέσεις σημαντικής ανάκαμψης στην πληγωμένη κτηματαγορά δημιουργούν τα προωθούμενα μέτρα. Ήδη, ο χρόνος μέχρι την 12η Ιουλίου οπότε θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’ οίκον, μετράει αντίστροφα ενώ στο τραπέζι έχει πέσει πλέον και η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για έκπτωση φόρου –και μάλιστα της τάξεως του 40-50%- για τις εργασίες αναβάθμισης και αξιοποίησης των κτιρίων.

Σε οικονομικό επίπεδο, αυτά σημαίνουν:
Χορήγηση άτοκων δανείων από την πλευρά των τραπεζών και μάλιστα για όλους καθώς δεν υπάρχει πλέον ανώτατο πλαφόν με βάση το εισόδημα.
Επιδότηση των εργασιών μέσω του εξοικονομώ κατ’ οίκον η οποία μπορεί να φτάσει και στο 70%
Έκπτωση φόρου η οποία μπορεί να φτάσει και στο 20-25% επί της αξίας του τιμολογίου.
Με αυτές τις τρεις κινήσεις ουσιαστικά θα υπάρχει ένα ζωντανό κίνητρο για επισκευές ακινήτων τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Μέσω του προγράμματος εξοικονομώ κατ’ οίκον θα καλυφθούν περισσότερα από 25.000 νοικοκυριά. Οι αιτήσεις θα γίνουν από τις 12 Ιουλίου και οι εργασίες θα εκτελεστούν μέσα στους επόμενους 10-12 μήνες.
Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία, η έκπτωση φόρου αναμένεται ότι θα αφορά στις δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2020. Άρα, η έκπτωση φόρου θα αποτυπωθεί στο εκκαθαριστικό του 2021.
Πώς θα λειτουργεί αυτή η έκπτωση; Ο ενδιαφέρομενος θα κάνει μια δαπάνη αναβάθμισης του ακινήτου του, θα λαμβάνει το απαραίτητο παραστατικό και θα πληρώνει ηλεκτρονικά. Το 40% ή το 50% της δαπάνης, θα αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημα. Έτσι, για κάθε 1000 ευρώ δαπάνης θα αφαιρούνται 400 ή 500 ευρώ. Από εκεί και πέρα, το τελικό όφελος θα προκύπτει από το άθροισμα των εισοδημάτων του καθενός και από το κλιμάκιο στο οποίο θα κατατάσσεται. Δηλαδή:
Αν κάποιος κατατάσσεται στο κλιμάκιο με τον συντελεστή 29% θα έχει έκπτωση 145 ευρώ
Αν κατατάσσεται στο κλιμάκιο με τον συντελεστή 39% θα έχει έκπτωση 195 ευρώ ενώ
Αν κατατάσσεται στο κλιμάκιο με τον συντελεστή 45% θα έχει έκπτωση 225 ευρώ.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Έξι πράγματα που δίνουν στα παιδιά τους μόνο οι καλοί γονείς..

Σκύλος χωρίς μπροστινά πόδια κλαίει όταν νιώθει ότι τον αγαπούν και τον φροντίζουν για πρώτη φορά.. Βίντεο

Το γράμμα Δέλτα. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ

Οι τροφές που καθαρίζουν τους πνεύμονες από τη νικοτίνη του τσιγάρου