Διαβατός Ημαθίας

Μάθετε στα παιδιά ορθογραφία ζωγραφίζοντας!


Η ορθογραφία, και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα η οποί είναι γεμάτη μικρά, υπέροχα μυστικά για καλά μυημένους, είναι ένα από τα μαθήματα που δυσκόλευαν πάντα τα παιδιά.
Τα τέσσερα διαφορετικά «ι» ή τα δύο «ε» και τα δύο «ο» για παράδειγμα, βασανίζουν συχνά τους μικρού μας φίλους που πασχίζουν να εμπεδώσουν την διαφορετική του χρήση. Ωστόσο, πριν παρατήσουμε τα όπλα και αρχίσουμε τις φωνές για τα λάθη τους, αξίζει να κάνουμε μία ακόμα προσπάθεια με τη βοήθεια της εικονογραφημένης μεθόδου.
Μάθετε στα παιδιά ορθογραφία ζωγραφίζοντας!
Είναι πιο εύκολο να απομνημονεύσουμε μία εικόνα από έναν αυστηρό κανόνα
Η Εικονογραφική μέθοδος προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να απομνημονεύσουν εύκολα και χωρίς πολλές επαναλήψεις την ορθογραφία των λέξεων. Η εφαρμογή της είναι απλή και ιδιαίτερα ευχάριστη για τα παιδιά: αντικαταστήστε τα δύσκολα γράμματα μιας λέξης με μία ζωγραφιά που συνδέεται στενά με το σημασιολογικό περιεχόμενο της λέξης. Για παράδειγμά, στη λέξη φτυάρι, αντικαταστήστε το υ με ένα αληθινό φτυάρι όπως στη φωτογραφία. έτσι, συνδέουν την εικόνα με το σωστό «ι» και μαθαίνουν την ορθογραφία της λέξης χωρίς κόπο.
Μερικές άλλες ιδέες που δανειστήκαμε από μαμάδες είναι οι παρακάτω:
Μάθετε βασικούς κανόνες και τις εξαιρέσεις τους
Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να εμπεδώσουν κάποιους ορθογραφικούς ή γραμματικούς κανόνες που τους φαίνονται βουνό, όπως οι εξαιρέσεις των ουδέτερων ουσιαστικών σε -ι.
Ξεχωρίστε τα τρία γένη
Κάντε εικόνα το αρσενικό, το θηλυκό και το ουδέτερο γένος και κάνετε ξεκάθαρο (για πάντα) πως τα θηλυκά ουσιαστικά γράφονται με «η».
Ενθαρρύνετε τα παιδιά να το κάνουν τις δικές τους ζωγραφιές που θα συνδέονται με τις λέξεις που τα δυσκολεύουν. Όταν σκεφτούν από μόνα τους την εικόνα που θα δικαιολογεί το «ω» στη φωτιά, για παράδειγμα, δύσκολα θα ξεχάσουν ξανά την ορθογραφία της.
Πειραματιστείτε με οτιδήποτε δυσκολεύει τα παιδιά
Για παράδειγμα, μπορεί να τα δυσκολεύει τα δίψηφα φωνήεντα «ει» ή «αι». Ένας τρόπος που θα τα βοηθήσει να μάθουν τις λέξεις που τα περιέχουν, είναι να τις ζωγραφίσετε και να τις κρεμάσετε στο παιδικό δωμάτιο ή το ψυγείο.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!