Διαβατός Ημαθίας

20 Χρήσεις της Μαγειρικής Σόδας που θα σας Εξοικονομήσουν Χρόνο και Χρήμα!


Η μαγειρική σόδα είναι ένα καταπληκτικό συστατικό που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη πολλών διαφορετικών ασθενειών, από ένα κοινό κρυολόγημα μέχρι τον καρκίνο!


Μπορούμε να βρούμε μαγειρική σόδα σχεδόν σε κάθε σπίτι και εκτός από το μαγείρεμα, χρησιμοποιείται στην καθαριότητα και έχει και πολλές άλλες χρήσεις στο σπίτι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και μερικοί από αυτούς είναι εδώ:

1. Καθαρίζει τα μαλλιά σας

Απλά προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στα μαλλιά σας, ενώ λούζεστε. Εκτός από την αφαίρεση όλων των χημικών ουσιών που βάζετε στα μαλλιά σας, θα ξεπλύνει τις ακαθαρσίες του νερού και μπορεί πραγματικά να φωτίσει το χρώμα των μαλλιών σας.

2. Θεραπεία εγκαυμάτων

Για αυτή την κατάσταση το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρετε παγωμένο νερό,και να ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα προκειμένου να κάνετε ένα ΄΄στρώμα» νερού και πάγου. Πάρτε ένα πανί ή γάζα βάλτε τη στο μείγμα, και  εφαρμόστε το/τη στο έγκαυμα. Κρατήστε το πανί εκεί μέχρι να μην αισθάνεστε πλέον το έντονο πόνο του καψίματος . Η θερμότητα μειώνεται στην πραγματικότητα!

3. Ανακουφίζει τα τσιμπήματα εντόμων

Κάντε μια απλή πάστα από νερό και σόδα και απλώστε τη ως αλοιφή στο προσβεβλημένο δέρμα.

4. Απομακρύνει την κακή αναπνοή 

Αυτή η απλή λύση λειτουργεί πραγματικά! Αν η αναπνοή σας μυρίζει σαν κρεμμύδι ή σκόρδο ή και τα δύο, το μόνο που χρειάζεται είναι να ρίξετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε μισό ποτήρι νερό. Κάντε γαργάρα με αυτό, και η μαγειρική σόδα θα εξουδετερώσει την οσμή καλύτερα από ό,τι θα έκανε το στοματικό διάλυμα!

5. Τρυφεροποιητής κρέατος

Απλά ρίξτε μαγειρική σόδα στο κρέας, τρίψτε το και, στη συνέχεια αφήστε το να καθίσει στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε καλά το κρέας πριν το μαγείρεμα! Το κρέας θα είναι τόσο τρυφερό, που δεν θα το πιστεύετε!

6. Κρατάει τις βούρτσες και τις χτένες καθαρές

Η μαγειρική σόδα είναι βοηθάει με φυσικό τρόπο στην απομάκρυνση της λιπαρότητας, που έχει δημιουργηθεί, και των υπολειμμάτων στις χτένες και τις βούρτσες σας. Απλά μουλιάστε στο διάλυμα νερού και μαγειρική σόδας (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα φλιτζάνι νερό). Ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά τις χτένες σας. Αυτές θα είναι καθαρές σαν καινούργιες

7. Καθαρίστε μια αυτόματη καφετιέρα

Ο σωστός καθαρισμός της αυτόματης καφετιέρα σας σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πικρό ή ελαφρύ καφέ. Κάθε δύο εβδομάδες βάλτε μέσα στο δοχείο της 1 λίτρο νερό αναμεμειγμένο με 1/4 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας, που θα ακολουθείται από ένα σκεύος με καθαρό νερό. Η καφετέρια σας θα γίνει σαν καινούργια!

8.Καθαρίστε την ταπετσαρία

Φρεσκάρετε την ταπετσαρία σας σκουπίζοντάς τη με ένα πανί ή 1 σφουγγάρι βρεγμένο σε ένα διάλυμα από 2 κουταλιές της σούπας μαγειρικής σόδςα σε 1 λίτρο νερό. Για να αφαιρέσετε λεκέδες λίπους από την ταπετσαρία, φτιάξτε μια πάστα από 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 1 κουταλάκι του γλυκού νερού. Τρίψτε το μείγμα πάνω στο λεκέ, αφήστε το να καθίσει για 5 έως 10 λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε την περιοχή με ένα υγρό σφουγγάρι. Η ταπετσαρία σας θα δείχνει πάλι σαν καινούργια!

9.Απομακρύνετε την μουχλιασμένη μυρωδιά από τα βιβλία

Αν τα βιβλία που βρίσκονται στην αποθήκη σας έχουν μια μυρωδιά μούχλας, τοποθετήστε το καθένα σε μια καφέ χάρτινη τσάντα με 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Μην ανακινείτε την τσάντα , απλά δέστε τη και αφήστε τη να καθίσει σε ένα ξηρό μέρος για περίπου μια εβδομάδα. Όταν ανοίγετε την τσάντα , ανακινήστε το υπόλοιπο της σκόνης από τα βιβλία και η μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί!

10.Καθαρίστε μια φραγμένη διαρροή

Οι περισσότεροι αποχετεύσεις της κουζίνας μπορεί να αποφραχθούν με 1 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας που θα ακολουθείται από 1 φλιτζάνι ζεστό ξύδι (το οποίο θα έχετε θερμάνει σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό ). Αφήστε το για αρκετά λεπτά για να δράσει, και έπειτα προσθέστε 1 λίτρο βραστό νερό. Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο. Εάν γνωρίζετε οτι οι αποχετεύσεις σας είναι φραγμένες με λίπος, χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και αλατιού που θα ακολουθούνται από 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε το μείγμα να δράσει όλη τη νύκτα, και στη συνέχεια, επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο.

11.Τροφή φυτών

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 2 λίτρα νερό που θα έχετε αναμείξει με 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, και τα φυτά σας θα δείξουν την εκτίμησή τους με τη γρήγορη άνθιση τους!

12. Αποσμητικό για όλο το σπίτι

Αυτό το τέχνασμα θα αλλάξει τη ζωή σας! Είναι απλά το μόνο που χρειάζεται είναι να ρίξετε μαγειρική σόδα σε μια κάλτσα. Τοποθετήστε το σε περιοχές όπου μπορείτε κρύβετε πράγματα όπως ένα συρτάρι με κάλτσες ή στο κάτω μέρος των απλύτων σας – βασικά, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε όσες περιοχές του σπιτιού υπάρχουν άσχημες μυρωδιές!

13.Καθαρίζει τα πλακάκια

Η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετική για τα πλακάκια: Χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα κουβά με ζεστό νερό για να σφουγγαρίσετε και να καθαρίσετε το δάπεδό σας!

14. Απλό αποσμητικό χώρου

Τα περισσότερα αποσμητικά χώρου στην αγορά είναι γεμάτα από τοξικές χημικές ουσίες που δεν πρέπει να αναπνέουμε. Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε αυτό το σούπερ εύκολο αποσμητικό χώρου, χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέρια έλαια.

15. Καθαρίζει το φούρνο μικροκυμάτων

Πασπαλίστε μερική μαγειρική σόδα σε ένα υγρό πανί και απαλά τρίψτε τις βρωμιές που έχει ο φούρνος μικροκυμάτων. Καθαρίζει και απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές!

16.Γυαλίζει τα ασημένια μαχαιροπίρουνα

Αν θέλετε να γυαλίσετε τα ασημένια μαχαιροπίρουνα σας θα πρέπει να αναμείξετε 3 μέρη μαγειρικής σόδας σε 1 μέρος νερό και στη συνέχεια θα πρέπει να τρίψετε το μείγμα αυτό πάνω στα ασημένια μαχαιροπίρουνα με ένα καθαρό πανί ή σφουγγάρι. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και στεγνώστε. Τα μαχαιροπίρουνα σας θα γυαλίσουν!

17.Ενισχύει το απορρυπαντικό πλυντηρίου

Η προσθήκη μαγειρικής σόδας, κάνει τα ρούχα καθαρότερα, γεμάτα φρεσκάδα ​​και πολύ μαλακά! Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο πλυντήριο σας προκειμένου να ενισχύσετε το απορρυπαντικό σας.

18.Φρεσκάρει τον αέρα στις ντουλάπες 

Τοποθετήστε ένα ανοιχτό κουτί με μαγειρική σόδα στο ράφι της ντουλάπα σας προκειμένου αυτό να κρατά τις οσμές και να φρεσκάρει τον αέρα και τα υφάσματα.

19.Πλύσιμο αγροτικών προϊόντων

Αναμείξτε ένα τέταρτο του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε ένα νεροχύτη γεμάτο με νερό. Πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας στο διάλυμα, και στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Έτσι θα μπορείτε άφοβα να καταναλώσετε τα προϊόντα σας!

20.Απομακρύνει τα μυρμήγκια!

Ανακατέψτε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και αλατιού μαζί. Στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα, σε μέρη που βλέπετε οτι υπάρχουν μυρμήγκια! Το μείγμα αυτό θα κάνει τα μυρμήγκια να εξαφανιστούν μια και καλή! 

πηγή: daddy-cool.gr
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.