Διαβατός Ημαθίας

Πώς να καθαρίσετε και να μαζέψετε γρήγορα τα χαλιά σας


Σε λίγο θα σημάνει το τέλος εποχής για την άνοιξη και θα επηρεάσει το ντύσιμο όλων των σπιτιών. Όλες οι νοικοκυρές όπως και εσείς σηκώνετε τα χαλιά σας για να τα καθαρίσετε και να τα αποθηκεύεστε μέχρι να έρθουν οι κρύοι μήνες.
Όμως, επειδή οι καιροί είναι οικονομικά δύσκολοι θα σας προτείνω κάποιους τρόπους από τη… μαμά προκειμένου να καθαρίσετε τα χαλιά σας στο σπίτι σας γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να πάτε στο καθαριστήριο.

Τρόποι καθαρίσματος

Αρχικά, ανοίγετε έναν χώρο στο σπίτι σας για το χαλί σας, απομακρύνοντας έπιπλα και αντικείμενα που βρίσκονται ενδιάμεσα. Σκουπίζετε το χαλί πολύ καλά με μια ηλεκτρική σκούπα τόσο από την καλή όσο και από την ανάποδη. Το ιδανικό επίσης είναι να χτυπήσετε το χαλί με το κατάλληλο χτυπητήρι έξω στο μπαλκόνι σας για να φύγει όλη η σκόνη.

Αν βέβαια το χαλί είναι πολύ λερωμένο, τότε ρίχνουμε από το βράδυ λίγη σόδα φαγητού. Το πρωί το καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα προσεκτικά.

Πώς να καθαρίσετε και να μαζέψετε γρήγορα τα χαλιά σαςΣτη συνέχεια, ετοιμάζετε ένα καθαριστικό διάλυμα από 3 μέρη: χλιαρό νερό, 1 μέρος ξίδι και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο σαπούνι ελαιολάδου, το οποίο διαλύετε σιγά σιγά στο νερό. Με ένα βαμβακερό πανί περνάτε το χαλί με το καθαριστικό διάλυμα επιμένοντας στα λερωμένα σημεία, και το αφήνετε περίπου 1 ώρα για να δράσει.

Ύστερα περνάτε με ένα πανί που το βουτάτε σε καθαρό νερό και το στύβετε καλά. Αφήνετε το χαλί να στεγνώσει και αν θέλετε να στεγνώσει γρήγορα μπορείτε να το περάσετε με την ηλεκτρική σας σκούπα.

Όταν το χαλί στεγνώσει, απλώνετε πάνω του μερικές εφημερίδες και τοποθετείτε αντισκωριακά φύλλα για χαλιά σε διάφορα σημεία. Οι εφημερίδες θα προστατέψουν το χαλί από την άμεση επαφή με το αντισκωριακό και θα τραβήξουν συγχρόνως την πιθανή υγρασία που ίσως έχει μείνει.

Τέλος, μπορείτε να τυλίξετε και να τοποθετήσετε τα χαλιά σας σε θήκες σε οριζόντια θέση και να τα φυλάξετε μέχρι τον Οκτώβρη.

ΠΗΓΗ
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Έξι πράγματα που δίνουν στα παιδιά τους μόνο οι καλοί γονείς..

Σκύλος χωρίς μπροστινά πόδια κλαίει όταν νιώθει ότι τον αγαπούν και τον φροντίζουν για πρώτη φορά.. Βίντεο

Το γράμμα Δέλτα. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ

Οι τροφές που καθαρίζουν τους πνεύμονες από τη νικοτίνη του τσιγάρου