Διαβατός Ημαθίας

Πένες… πριμαβέρα με όξινη κρέμα τυριού...


Δροσερή μακαρονάδα με λαχανικά από το μποστάνι της άνοιξης.
Υλικά
500 γρ. πένες

4 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα, σε μικρά κομμάτια των 2 εκ.
το λευκό και πράσινο μέρος από 2 φρέσκα σκόρδα, ψιλοκομμένα (ή 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη)
1/2 μάτσο ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά, όπως άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος, ρίγανη, ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
1 κουτ. σούπας ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
150 γρ. κατίκι Δομοκού
80 γρ. κεφαλοτύρι, κατά προτίμηση Ιου, τριμμένο
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις αγκινάρες με τα σκόρδα και τα σπαράγγια για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για 2 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, τα τυριά, τα μυρωδικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε για να σκορπιστούν τα υλικά ομοιόμορφα.
Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Με επιτυχία μετά από 2 χρόνια, το επετειακό 40ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Λιβάδια Περτουλίου. (βίντεο)

Καρύδα: Το θαυματουργό λάδι της για υγεία και δέρμα...

Απίστευτη Μυκηναϊκή Ανακάλυψη στην Μακεδονία ..