Διαβατός Ημαθίας

H νέα προσέγγιση στο παιδί που έχει παραξενιές στο φαγητό


Δεν μιλάμε μόνο για μία, αλλά για περισσότερες στρατηγικές που κάνουν τη ζωή της μαμάς πιο εύκολη.

Η παρουσίαση μετράει περισσότερο. Αν και δεν έχει ιδιαίτερη λογική, ένα παιδί βρίσκει πιο νόστιμα τα φρούτα σε στιλ ουράνιου τόξου από το να του τα δώσετε απλά σε ένα μπολ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη φαντασία και να ξέρετε πώς να κρύβετε τα λαχανικά μέσα στο φαγητό.
Μην φτιάχνετε ξεχωριστό γεύμα. Το θέμα είναι τρώτε όλοι μαζί οικογενειακά και να προσπαθείτε να δίνετε μία ποικιλία τροφών σε όλους. Ακόμα και αν βλέπετε ότι αγνοεί τα λαχανικά και μπουκώνεται με ψωμί, διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Όσο το πιέζετε, τόσο περισσότερο αντιστέκεται και δεν δοκιμάζει νέες τροφές. Έτσι θα χαλαρώσει και εντέλει θα φάει και πιο υγιεινές τροφές.
Χρησιμοποιείστε τροφική αλυσίδα. Τι σημαίνει αυτό; Τα παιδιά που τρώνε επιλεκτικά δοκιμάζουν αργά και βαθμιαία τροφές που μοιάζουν με αυτές που ήδη τρώνε. Σιγά σιγά επεκτείνουν το μενού τους. Έτσι προσαρμόζεστε σε εκείνο και στο ρυθμό του και σιγά σιγά φτάνετε στο στόχο σας.
Μην νιώθετε άλλες ενοχές. Είναι εύκολο να κρίνετε τον εαυτό σας όταν βλέπετε άλλα παιδιά να τρώνε λαχανικά και φρούτα. Το να αγχώνεστε και να νιώθετε ενοχικά, κάνει απλώς την κατάσταση πιο δύσκολη και δεν βοηθάτε το παιδί να χαλαρώσει πιο εύκολα.
Ξεκινήστε τη μέρα με ενέργεια. Πάρτε το χρόνο σας για τη διαδικασία του πρωινού και μην του δίνετε απλώς κάτι στο χέρι. Αν του δίνετε υγιεινές επιλογές για πρωινό, θα μάθει να το κάνει και με τα υπόλοιπα γεύματα.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Αγρίνιο: Ποινή κάθειρξης 27 ετών στον 50χρονο ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι