Διαβατός Ημαθίας

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρότα...


Υλικά
Για τον κιμά

800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό (ή ρίγανη)
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας ξίδι
100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
1 αυγό
60 ml ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού παγάκια, τριμμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
2 μέτρια καρότα, χοντροτριμμένα
200 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το άλειμμα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μέλι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Διαδικασία
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Γέμιση: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρολό: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα. Αδειάζουμε στη λαδόκολλα το μείγμα του κιμά και το ανοίγουμε με τις παλάμες μας σε παραλληλόγραμμο. Απλώνουμε τη γέμιση στη μέση, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, και τυλίγουμε σε ρολό. Ανακατεύουμε το λάδι με τη μουστάρδα και το μέλι και αλείφουμε το ρολό. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει.
Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι