Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοέμβριος, 2018

Διαβατός Ημαθίας

Πώς να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά φλούδες από φρούτα και λαχανικά..

Εικόνα
Οι φλούδες των φρούτων και των λαχανικών συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να χρησιμεύσει με… άλλους τρόπους στην καθαριότητα του σπιτιού αλλά και στην αισθητική του σώματος.

Το manual του καλού Διαβατινού μάστορα: όλα όσα χρειάζεσαι στην εργαλειοθήκη σου

Εικόνα
Η θεωρία θέλει ως εργαλείο να ορίζεται κάθε αντικείμενο με το οποίο εφαρμόζεται ενέργεια για την εκτέλεση μιας εργασίας από το ανθρώπινο σώμα…

Τα πράγματα που κάνουν οι ευγενικοί άνθρωποι...

Εικόνα
Επειδή η ευγένεια σπανίζει τελευταία, επειδή θέλουμε να σου βάλουμε ιδέες, και επειδή τους ευγενικούς ανθρώπους πρέπει να τους αναγνωρίζουμε (και να τους εκτιμάμε) πού και πού, συγκεντρώσαμε όλα αυτά που κάνουν, σε μια μικρή λίστα…

Μυστήριο: Βρέθηκε στη Βηθλεέμ αρχαίο δαχτυλίδι με ελληνική επιγραφή – Ανήκει στον Πόντιο Πιλάτου;

Εικόνα
Βρέθηκε το δαχτυλίδι του Πόντιου Πιλάτου; Πιθανόν, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, αποκρυπτογραφήθηκε η επιγραφή του που είναι γραμμένη στα ελληνικά και φέρει το όνομα του Ρωμαίου έπαρχου, ο οποίος καταδίκασε σε θάνατο τον Ιησού Χριστό.

Φτιάξτε το δικό σας lip balm..

Εικόνα
Κάθε χειμώνα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα: τα σκασμένα χείλη. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, όταν ακόμη και τα προϊόντα του εμπορίου δεν μπορούν να σας βοηθήσουν;

Αυτό είναι το κόλπο για να ξυπνάτε αμέσως με το που πίνετε τον καφέ σας!

Εικόνα
Ο καφές είναι μεγάλη υπόθεση. Πολλοί είναι αυτοί που τον εκθειάζουν και αρκετοί αυτοί που τον κατηγορούν. Όλοι, όμως, τον έχουν βάλει στην καθημερινότητά τους για έναν σκοπό: για να τους ξυπνάει το πρωί!

Συμβουλές για ζουμερά χοιρινά ψητά...

Εικόνα
Ποια τμήματα προσφέρονται για το φούρνο; Η ελιά, η (άκοπη) σπάλα, που μπορεί επίσης να γίνει και ρολό, το καρέ (μπριζολάκια ενωμένα), οι μπριζόλες κόντρα, το ψαρονέφρι, το κότσι και κάποια τμήματα από το μηρό χωρίς κόκαλο (στρογγυλό και κιλότο).

Οι λέξεις που πρέπει να μας συντροφεύουν στη ζωή…

Εικόνα
Ο Λέο Μπουσκάλια μέσα από το βιβλίο του «Να ζεις, ν’ αγαπάς, να μαθαίνεις» μας δίνει 10 λέξεις οδηγό για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας.

Πώς θα κάνετε το παιδί να σας ακούει και να συνεργάζεται μαζί σας

Εικόνα
Όταν ζητάτε κάτι, δίνετε στο παιδί τη δυνατότητα να απαντήσει καταφατικά ή αρνητικά. Μία οδηγία είναι όταν λέτε (και δεν ζητάτε) στο παιδί τι να κάνει. Έτσι, θεωρητικά, δεν μπορεί να σας πει όχι. Είναι σημαντικό να είστε ξεκάθαροι για το αν απαιτείτε ή του ζητάτε κάτι. Όταν ζητάτε, του δίνετε τη δυνατότητα επιλογής.

Τι Δείχνει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σου για τον Χαρακτήρα και την Προσωπικότητά σου..

Εικόνα
Η ψυχολογία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.. Κάθε χρόνο μια αλλαγή που λαμβάνει χώρα στο μυαλό μου την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν μια εξίσου φυσική μετατόπιση πραγματοποιείται στο σαλόνι μου.

Έτσι έχασε 35 κιλά Κάνοντας Κάτι Πολύ Απλό Πριν από Κάθε Γεύμα

Εικόνα
Η Jess Dukes δεν υπήρξε παχύ παιδί, αλλά ξεκίνησε να παίρνει βάρος μόλις αποφοίτησε από το κολέγιο. «Είχα πειστεί ότι τα τζιν μου ‘έμπαιναν’ στο πλυντήριο και πριν το καταλάβω είχαν πάρει περίπου 34 κιλά σε λιγότερα από 2 χρόνια», λέει.

Χριστούγεννα 2018 – Πρωτοχρονιά 2019: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων..

Εικόνα
Εορταστικό ωράριο:  Δείτε πότε ξεκινάει καθώς και ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

«Νάουσα πόλη του Οίνου» στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου - Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Εικόνα
Για ακόμη μια χρονιά, οι οινόφιλοι δίνουν ραντεβού στη «ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ» που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στο Κτήριο «ΕΡΙΑ», στην Ηρωική Πόλη της Νάουσας του νομού Ημαθίας. Φέτος, ο «οινοτουρισμός»

Έρχονται οι πρώτες νιφάδες και κρύο σε Βέροια και Νάουσα το Σάββατο..

Εικόνα
Τα δόντια του δείχνει ο Νοέμβρης στα τέλη του, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από το 0 τα επόμενα 24ωρα στην Ημαθία. Το κρύο θα είναι τσουχτερό σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια ενώ  αναμένεται να πέσουν οι πρώτες νιφάδες στις πόλεις του νομού.

Ο Διαβατός φτιάχνει Γαλακτομπούρεκο με Σοκολάτα του Άκη Πετρετζίκη

Εικόνα
Κυριολεκτικά, είναι από τα λίγα του είδους που θα σας ξαφνιάσει με την μοναδικότητά του, τόσο γευστικά όσο και αισθητικά. Επιπλέον, θα σας ταξιδέψει σε μία νοητική διάσταση που δεν έχετε επισκεφθεί μέχρι τώρα. Αν σας αρέσει το γαλακτομπούρεκο και η σοκολάτα, τότε αυτή η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι ιδανική για εσάς. 

Μια Ισχυρή Συνταγή, σιρόπι από Σκόρδο που Θεραπεύει Σχεδόν τα Πάντα

Εικόνα
Όλοι γνωρίζουμε ότι το σκόρδο είναι η πιο ισχυρή φυσική θεραπεία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πολλών καταστάσεων υγείας. Λοιπόν, αυτή η εκπληκτική ιδέα για σιρόπι από σκόρδο είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και θα πρέπει να την έχετε πάντα στο σπίτι σας.

Φτιάξτε ζεστό, αρωματικό κρασί..

Εικόνα
Υλικά 1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί 2 ποτήρια νερό

Ο ορισμός της Ελληνίδας Μάνας σε 15 αστεία στιγμιότυπα!

Εικόνα
Αχ αυτή η Ελληνίδα μάνα! Είναι μοναδική! Είναι εθιστικά καταπιεστική. Είναι πολύτιμη και ανυπόφορη ταυτόχρονα.

Ολική διαγραφή από το Internet – Πώς μπορώ να εξαφανιστώ

Εικόνα
Σε ένα κόσμο δικτυωμένο όλο το 24ωρο, με τόσα κοινωνικά δίκτυα και διαφορετικούς λογαριασμούς, η ολική διαγραφή από το Internet είναι δύσκολη… αλλά όχι αδύνατη.  Στον οδηγό αυτό θα δούμε αναλυτικά τα βήματα που χρειάζεται κάποιος για να σβήσει τα ηλεκτρονικά του ίχνη, όσο το δυνατόν καλύτερα.

Πως Φτιάχνω Μελομακάρονα ΧΩΡΙΣ Ζάχαρη Πεντανόστιμα...

Εικόνα
Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό. Το όνειρό σας έγινε πραγματικότητα. Υπάρχει συνταγή για θεϊκά μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη και σας την έχουμε εδώ. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε 40 μελομακάρονα είναι:

Αυτά Είναι που Κάνουν το Μυαλό ΠΙΟ ΚΟΦΤΕΡΟ και Απομακρύνουν το Αλτσχάιμερ

Εικόνα
Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι υπάρχουν τροφές που βοηθούν το μυαλό μας να λειτουργεί καλύτερα. Άλλες πάλι προστατεύουν από παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ ή η άνοια που πλέον έχουν ξεκινήσει να «χτυπούν» και στις μικρότερες ηλικίες. Δείτε μερικές από τις τροφές που χρειάζεται το μυαλό σας.

Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ !!! Οι Φοίνικες Πήραν το Αλφάβητο από τους Αρχαίους Κρήτες !!! ΓΙΑΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΒΑΝΣ;

Εικόνα
Σύμφωνα με την επίσημα αποδεκτή ιστορία οι αρχαίοι Έλληνες παρέλαβαν το αλφάβητο από τους Φοίνικες, οι οποίοι κατοικούσαν στις ακτές της Συρίας – Παλαιστίνης. Συμβαίνει πράγματι κάτι τέτοιο η συνέβη ακριβώς το αντίθετο;

Στέβια: Αυτό που «Ξέχασαν» να Μας Πουν για το «Αθώο» Γλυκαντικό!!!

Εικόνα
Βλέπεις ένα εύσωμο ζευγάρι να παραγγέλνει καπουτσίνο μέτριο με μαύρη ζάχαρη αλλά εξακολουθούν μέχρι να πεθάνουν να παραμένουν εύσωμοι. Μετά την απάτη της μαύρης ζάχαρης έρχεται και η απάτη της διαβόητης στέβιας η οποία αρχίζει πλέον να μπαίνει μαζικά στα αναψυκτικά.

Φουρνιστά ζυμαρικά με ψαρονέφρι και γιαούρτι...

Εικόνα
Υλικά 800 γρ. ψαρονέφρι, σε κύβους 3-4 εκ. 500 γρ. πένες

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις προσλήψεις 3.000 ανέργων...

Εικόνα
ΟΑΕΔ – Όλες οι ειδήσεις: Ξεκίνησε τη Δευτέρα (26/11) η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επαγγελματική τακτοποίηση 3.000 ανέργων της Δυτικής Αττικής.

Μπορεί ένα παιδί να είναι χορτοφάγος;

Εικόνα
Το παιδί σας, σας δήλωσε ότι θέλει να γίνει χορτοφάγος και δεν σας κάνει και τόση εντύπωση γιατί ποτέ δεν συμπάθησε ιδιαίτερα το κρέας. Μία έρευνα του 2010 βρήκε ότι το 3% των νέων στις Η.Π.Α ακολουθεί τη χορτοφαγία και φτάνει περίπου το 1,4 εκατομμύρια ανθρώπων.

Δώρο Χριστουγέννων – Ανατροπή: Ποιοι θα πάρουν 13η σύνταξη και 13ο μισθό

Εικόνα
Με ποιον τρόπο θα επανέλθει το δώρο Χριστουγέννων και σε ποιους «Ανοιχτό παράθυρο» αφήνει η κυβέρνηση για τη μελλοντική θεσμοθέτηση της

Vicks η θαυματουργή αλοιφή που έχουμε στο σπίτι..

Εικόνα
Είναι ενδιαφέρον το πως πράγματα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, μπορεί να έχουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων που ούτε καν φανταζόμασταν. 

Ο Διαβατός προτείνει - Πεντανόστιμο Κέικ Μελομακάρονο του Στέλιου Παρλιάρου

Εικόνα
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΦΑΕΙ τέτοιο μελοκμακάρονο! Είναι σκέτη απόλαυση! Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, οι συνταγές του Στέλιου Παρλιάρου, είναι -όχι απλά μοναδικές- είναι τέλειες! Πρέπει να το φτιάξετε και το δοκιμάστε!

Κουρκουμάς. Πως Πρέπει να Καταναλώνεται. Προφυλάξεις.

Εικόνα
Γράφει ο Σπύρος Μακρής Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα υγιέστερα βότανα στον κόσμο! Ανήκει στην λεγόμενη κατηγορία των superfoods. Περιέχει κουρκουμίνη, που αποτελεί το κύριο δραστικό συστατικό του και διεγείρει περισσότερες από 150 δυνητικά θεραπευτικές λειτουργίες ενώ διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Βήμα-βήμα η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου – Πώς θα γίνει η πληρωμή..

Εικόνα
Σε λίγες ημέρες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα Τα ειδοποιητήρια με βάση τα οποία θα γίνει η πληρωμή των τελών αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης  Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Σε ποια φυλή… ομορφιάς ανήκετε;

Εικόνα
Η τεράστια αγορά καλλυντικών προϊόντων και οι επιστήμονες της κοσμητολογίας κατατάσσουν τις επιλογές μας σε φυλές, ομάδες ή κοινότητες. Σε ποια ανήκουμε εμείς; Μερικά κοινά χαρακτηριστικά δημιουργούν το δικό μας προφίλ, το οποίο μπορεί και να συγκλίνει σε μία ή και περισσότερες φυλές.

Ποιος περνάει… «Ζωή και κότα»! Πως βγήκε η φράση αυτή;

Εικόνα
Πολλές φορές, όταν βλέπουμε κάποιον να ζει καλά και χωρίς άγχος, λέμε ότι περνάει «Ζωή και κότα».

Ψητά μήλα με χαλβά...

Εικόνα
Υλικά 250 γρ. χαλβάς αμυγδάλου ή βανίλιας 6 μήλα μεγάλα, καλύτερα κόκκινα

Τάρτα με σοκολάτα και καραμέλα γάλακτος..

Εικόνα
Μπισκοτένια βάση και δυο λαχταριστές στρώσεις-όνειρο… Υλικά συνταγής

8 Εκπληκτικά Οφέλη για την Υγεία από τον Φυσικό Πολτό Ντομάτας

Εικόνα
Οι ντομάτα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογειακής κουζίνας και διατροφής. Τόσο στη σαλάτα, αλλά και στις κόκκινες σάλτσες δίνει γλυκόξινη γεύση στο φαγητό και είναι ένα από τα απαραίτητα υλικά των σεφ σε όλο τον κόσμο.

13 πράγματα που δεν θα σου πει ποτέ ένας barista

Εικόνα
Όλα όσα δεν πρόκειται να ακούσεις από έναν barista.

Κηπουρική, μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική ασχολία...

Εικόνα
Πριν λίγες ημέρες σε μια κοντινή περιοχή είχε γιορτή λουλουδιών. Έχω μεγαλώσει σε ένα σπίτι όπου οι γονείς μου αγαπάνε πολύ τα λουλούδια και είχαμε πολλά φυτά.

Έπεσε κερί στα ρούχα σου; Δες πώς θα τα καθαρίσεις!

Εικόνα
Θες να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Έχεις στρώσει τα χαλιά και ετοιμάζεσαι να στολίσεις το δέντρο. Τι λείπει από αυτήν την ειδυλλιακή εικόνα; Ένα ποτήρι κρασί και αναμμένα κεριά.

Αδυνατείς να κοιμηθείς καλά; Οι συνήθειες που σαμποτάρουν τον ύπνο σου..

Εικόνα
Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου Έχει έρθει η ώρα του ύπνου έπειτα από μια πολύ κοπιαστική ημέρα αλλά δεν μπορείς για κανέναν λόγο να αφεθείς στην αγκαλιά του Μορφέα; Μήπως ήρθε η ώρα μέσα στην ημέρα να παρατηρήσεις μία μία τις συνήθειες ,οι οποίες είναι υπεύθυνες για την αϋπνία σου; Η έντονη και πιεστική καθημερινότητα, αλλά και όγκος των υποχρεώσεων που πρέπει μία εργαζόμενη γυναίκα να φέρει εις πέρας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον ύπνο μας αλλά και την ποιότητά του. Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι συνήθειες που οφείλεις να εγκαταλείψεις δια παντός ώστε να βρεις τον χαμένο σου, ποιοτικό ύπνο που θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις ξεκούραστη και έτοιμη να αδράξεις τη μέρα; Αρνητικές σκέψεις και (υπερ)ανάλυση Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο την ώρα που πέφτουμε στο κρεβάτι να παρατηρείται ένα συνονθύλευμα αρνητικών σκέψεων, καθώς την ώρα της χαλάρωσης μυαλού και σώματος παρουσιάζονται όλα τα ψυχοσωματικά προβλήματα που κάποιος αντιμετωπίζει. Επομένως, εκείνη τη στιγμή αντί να απα

Πόσο ευεργετική είναι η αγκαλιά σε κάθε στάδιο ανάπτυξης ενός παιδιού;

Εικόνα
Τι είναι η αγκαλιά; Εν αρχή, ας δώσουμε έναν ορισμό στην έννοια της αγκαλιάς τόσο πρακτικού όσο και πιο συναισθηματικού περιεχομένου. Η δύναμη της αγκαλιάς είναι πολύ ισχυρή. Eίναι αυτό που τυλίγεις τα χέρια σου γύρω από το σώμα του άλλου και τον ακουμπάς στον κορμό σου. Στην ουσία κρατάς την ψυχή του και εκείνος τη δική σου.

Μετανιώσατε για κάποιο τατουάζ; Δείτε πώς γίνεται αφαίρεση με λέιζερ

Εικόνα
Από τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν κάποιο τατουάζ στο σώμα τους, είναι φυσικό να έχει αυξηθεί αντίστοιχα και ο αριθμός εκείνων που μετανιώνουν για την επιλογή τους αυτή και αναζητούν τρόπους να αφαιρέσουν το τατουάζ από το σώμα τους.

Δίπλωμα οδήγησης από τα… 17! Αλλάζουν όλα για τους νέους οδηγούς...

Εικόνα
Εξετάσεις με βάση το αμερικανικό μοντέλο δρομολογούν στην κυβέρνηση – Θα είναι ωστόσο πιο αυστηρές για τους κάτω των 18 – Αφαίρεση αδειών και μεγάλες «καμπάνες» για όσους προσπαθήσουν να αλλοιώσουν τη διαδικασία εξέτασης

Σαν σήμερα το 1942 ανατινάζεται από την Αντίσταση η γέφυρα στο Γοργοπόταμο..

Εικόνα
Κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την υψηλή καθοδήγηση βρετανών κομάντος.

Πως η χρήση κινητού «ενοχλεί» το δέρμα...

Εικόνα
Απεχθάνεστε τα  σπυράκια  στο  δέρμα  σας και έχετε απόλυτο δίκιο. Είναι  ενοχλητικά και μας χαλάνε την  εμφάνιση  και κατ’ επέκταση τη  διάθεση.  Είναι όμως και τα μαύρα στίγματα που μαζεύονται στη μύτη, στα ζυγωματικά, στο μέτωπο, στο πιγούνι και παρόλο που δεν είναι τόσο εμφανή όσο τα σπυράκια, είναι άκρως ενοχλητικά και αντιαισθητικά.

Τρεις απλοί τρόποι να ξεχωρίσετε τα οργανικά από τα μεταλλαγμένα τρόφιμα..

Εικόνα
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι γενετικά τροποποιημένες τροφές επηρεάζουν την υγεία. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Κίνα αναπτύσσουν τροποποιημένο καλαμπόκι, σόγια και πατάτες, ενώ η Αυστρία, η Ελλάδα και η Ουγγαρία δήλωσαν ότι είναι απαλλαγμένες από τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Ανακάλυψαν τον Τάφο της Βασίλισσας Θεσσαλονίκης σε Σήραγγα του Metro;

Εικόνα
Μία πολύ σημαντική ανακάλυψη υποστηρίζεται πως έχουν κάνει οι αρχαιολόγοι και έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν πως θα φέρει την Ελλάδα και πάλι στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.

Πως να Καθαρίσετε το Νερό της Βρύσης από Φθόριο, Μόλυβδο, Αλουμίνιο ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ !!!

Εικόνα
Γράφει ο Σπύρος Μακρής Ανάλογα με την περιοχή, τον υδροφόρο ορίζοντα, την προέλευσή του, την χώρα, αν βρίσκεται κοντά σε εργοστάσιο που ίσως να ρίχνει σε ποτάμια επικίνδυνα χημικά απόβλητα για την υγεία μας, τα οποία ενδεχομένως να καταλήγουν σε δεξαμενές ύδρευσης, το νερό που φτάνει στην βρύση μας, είναι πιθανόν να περιέχει:

Ο Διαβατός προτείνει 10 Πράγματα που Αξίζει να Κάνετε Κάθε Πρωί Πριν τις 10.00 π.μ.

Εικόνα
Υπάρχουν μέρες, που είτε έχουμε υποχρεώσεις είτε δεν έχουμε, δεν θέλουμε να αποχωριστούμε το κρεβάτι μας. Θέλουμε να μείνουμε κάτω από το πάπλωμα μέχρι το μεσημέρι. Αυτό, όμως, τις περισσότερες φορές δεν είναι εφικτό. Οπότε, θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να σηκωθούμε.

Φτιάχνω Μελομακάρονα του Άκη Πετρετζίκη...

Εικόνα
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα πάντα γύρω μας έχουν ήδη αρχίσει και δονούνται σε αυτούς τους εορταστικούς ρυθμούς. Μέσα σε όλες τις άλλες προετοιμασίες είναι, φυσικά, και τα καθιερωμένα μελομακάρονα που, σχεδόν, επιβάλλεται να υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Ειδικότερα, εάν έχετε σκοπό να φτιάξετε με τα χεράκια σας, τότε, αυτή η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι μοναδική. Καθώς τέτοια μελομακάρονα δεν έχετε ξαναφάει.