Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2018

Διαβατός Ημαθίας

Οι μαθητές της Σίφνου πρωτοπορούν τεχνολογικά! Αυτόνομο ενεργειακά ρομποτικό δέντρο – λύση για την αειφόρο ανάπτυξη! [video]

Εικόνα
Διαβατός... Ένα εξαιρετικό παράδειγμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, επιμονής και τεχνολογικής πρωτοπορίας έρχεται από τη Σίφνο και συγκεκριμένα από έξι μαθητές Λυκείου του νησιού.

Σαγκουίνι: Το κόκκινο πορτοκάλι...

Εικόνα
Διαβατός... Από τον κ. Χάρη Γεωργακάκη, κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο, MSc Γιατί να το προτιμήσουμε από τα πορτοκάλια; Τι παραπάνω μας προσφέρει;

MEΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ! Τι έλεγε ο Λιαντίνης για τους Τούρκους! (Βίντεο)

Εικόνα
Διαβατός... Στις 27 Μαΐου 1998, ο Δημήτρης Λιαντίνης, παρέδωσε το τελευταίο μάθημά του στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Πέντε ημέρες αργότερα, την 1η Ιουνίου, έφυγε

Γιατί ο Διογένης ο Κυνικός κρατούσε πάντα ένα λυχνάρι;

Εικόνα
Διαβατός... Ο Διογένης ο κυνικός μας λέει:«Είχα ένα φίλο σιδερά, τον Ευθύβουλο. Υπέροχος σιδεράς αλλά περίεργος. Αρνιόταν τις μεγάλες δουλείες με τα πολλά κέρδη, ήταν ικανοποιημένος με το να έχει χρήματα για τροφή και κρασί.

14 μύθοι και αλήθειες για το ελαιόλαδο...

Εικόνα
Διαβατός... Mια παλιά διαφήμιση μας είχε πείσει πως στην Ελλάδα ξέρουμε από καλό λάδι. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, στη χώρα που πλέον βγάζει ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα του πλανήτη, φαίνεται ότι ο καταναλωτής  δεν είναι και τόσο ενημερωμένος, ψωνίζει στο κουτουρού ή εμπιστεύεται εντελώς λανθασμένα το λάδι του παππού/ξάδελφου/θείου από το χωριό, χωρίς να ρωτά τις λεπτομέρειες.

Η Θεσσαλονίκη στα περιοδικά της Βρετανικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων

Εικόνα
Διαβατός... Σε δυο περιοδικά της Βρετανικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ) προβάλλει τη Θεσσαλονίκη ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Σελήνιο: Σε ποιες τροφές το βρίσκουμε;

Εικόνα
Διαβατός... Γράφει: Διάκος Θοδωρής Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη το σελήνιο για αρκετές από τις λειτουργίες του. Από την αναπαραγωγή, μέχρι την  αντιμετώπιση λοιμώξεων, αυτό το μέταλλο βοηθά σε μεγάλο βαθμό.

Διαβατινή συνταγή για Χταπόδι: O μεζές με τα 8 πλοκάμια...

Εικόνα
Διαβατός... Πικάντικο, κρασάτο στο τηγάνι, στιφάδο ή με αγριόχορτα γιαχνί, όπως και να μαγειρευτεί, το χταπόδι είναι ένας  αγαπημένος μεζές των Ελλήνων.

10 τρόποι να επιταχύνεις το μεταβολισμό σου μετά τα 40

Εικόνα
Διαβατός... Όλοι θέλουμε έναν γρήγορο μεταβολισμό που θα μάς εξασφαλίσει αδύνατη μέση και τέλειες αναλογίες, ωστόσο, ως γνωστόν, οι ταχύτητές του μειώνονται όσο μεγαλώνουμε.  Την πρώτη μεγάλη αλλαγή την καταλαβαίνεις μόλις περάσεις τα 30-40, όπου αρχίζεις να χάνεις 3-5% της μυικής σου μάζας κάθε χρόνο.

18 απλές και ανέξοδες ιδέες διακόσμησης σπιτιού...

Εικόνα
Διαβατός... Ο καθένας θέλει να έχει ένα όμορφα διακοσμημένο σπίτι ώστε να εντυπωσιάζει την οικογένεια και τους φίλους και να τους κάνει να αναρωτιούνται πώς το καταφέρνετε.  

Το σημείο G στον άνδρα: Ξέρετε πού βρίσκεται;

Εικόνα
Διαβατός... Είναι σχεδόν βέβαιο πως υπάρχει μια κρυφή περιοχή, σε ορισμένους τουλάχιστον άνδρες και γυναίκες, η οποία, όταν ερεθιστεί, προκαλεί απερίγραπτη ηδονή και οργασμό.

10 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά!

Εικόνα
Διαβατός... Όλοι θέλουν να έχουν μια επίπεδη κοιλιά αλλά το κοιλιακό λίπος είναι δύσκολο να φύγει. Μπορεί να ασκηθείτε, να υιοθετήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες αλλά να μην βλέπετε διαφορά.

Διατροφική αντιμετώπιση σπάνιων παθήσεων...

Εικόνα
Photo source: www.bigstockphoto.com Διαβατός... Η  Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων  καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2008 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπάνιων Παθήσεων (EURORDIS), και έκτοτε τιμάται κάθε χρόνο στην Ευρώπη την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου.

Όσο πιο σύντομα δώσεις αξία στη ζωή σου τόσο το καλύτερο...

Εικόνα
Διαβατός... Επιμέλεια: Θέμης Αξιώτης, Coach-Επιχειρηματίας  Έχουν γίνει εκατομμύρια αναλύσεις και τρισεκατομμύρια συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων σχετικά με το που  πηγαίνουμε όταν πεθαίνουμε. Αρκετοί έχουν φτιάξει την κοσμοθεωρία τους, αλλά κανένας απολύτως δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την επόμενη μέρα.

10 σοφά λόγια που ακούσαμε από τις Διαβατινές γιαγιάδες μας!

Εικόνα
Διαβατός... Η αγάπη των παππούδων και των γιαγιάδων είναι άνευ όρων και οι σοφές εκφράσεις τους μοναδικά εφόδια για τη ζωή του καθενός, πολύτιμα μαργαριτάρια σοφίας για να θυμάσαι.

Ο Ψυχογονικός κύβος του Πυθαγόρα...

Εικόνα
Διαβατός... Ο Πυθαγόρας, “ο οποίος θα διαφέρει των άλλων ανθρώπων κατά το κάλλος και τη σοφία και θα γίνει ωφέλιμος εις το ανθρώπινο γένος”  – κατά το χρησμό της Πυθίας, είναι ο μέγιστος Έλληνας μαθηματικός, φιλόσοφος και αρχηγέτης μεγάλου θρησκευτικοπολιτικού κινήματος, μίλησε για την ουσία των όντων, τους αριθμούς.

22 εκπληκτικά ελληνικά βότανα και οι ιδιότητές τους...

Εικόνα
Διαβατός... Παρά την προπαγάνδα της φαρμακοβιομηχανίας ότι μόνο λόγω της ανάπτυξης της συμβατικής ιατρικής καταφέραμε να να αυξήσουμε το προσδόκιμο ζωής και παρά  τις προσπάθειες να περιοριστεί η χρήση και η συλλογή των φαρμακευτικών φυτών, η Ελλάδα παραμένει μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο στην χρήση βοτάνων.

Επειδή οι μερίδες... μετράνε και στη Σαρακοστή, βρείτε πρακτικά διατροφικά tips για να διατηρήσετε το βάρος σας την περίοδο της νηστείας!

Εικόνα
Photo source: www.bigstockphoto.com Διαβατός... Μπορεί η θρησκευτική μας συνείδηση να μας προτρέπει να νηστέψουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής, ο φόβος όμως να μην βάλουμε κιλά, εν όψει μάλιστα καλοκαιριού, συχνά μας αποθαρρύνει.

Πράσινες vs μαύρες ελιές: Προσοχή στην πίεση του αίματος – Τί πρέπει να ξέρετε

Εικόνα
Διαβατός... Η διατροφική αξία της ελιάς έχει γίνει “ευαγγέλιο” στα χείλη των διατροφολόγων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ανεξάρτητα από το  είδος, η ελιά είναι πάντα ευεργετική για την υγεία σας.

Αντιγηραντική φροντίδα: Τα 4 σημεία που αμελούμε

Εικόνα
Διαβατός... Στη μάχη ενάντια στον χρόνο, έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε στο πρόσωπο Ωστόσο οι ειδικοί θεωρούν ότι το πρόσωπο δεν θα πρέπει να είναι η μόνη μας φροντίδα.

Πως ήταν η οικογένεια κάποια χρόνια πριν... Παρατηρείστε τις λεπτομέρειες σε αυτή την εικόνα…

Εικόνα
Διαβατός... Παρατηρείστε τις λεπτομέρειες σε αυτή την εικόνα...

Όταν οι Γυναίκες θα Μπορούν να Μείνουν Έγκυες από Μόνες τους …

Εικόνα
Διαβατός... Από: Μαρία Πέππα  Πόσο μακριά είμαστε ήδη στο μέλλον ? είμαστε τόσο μακριά ώστε να καταλάβουμε την εμφύτευση ενός δευτερογενούς αναπαραγωγικού οργάνου στο χέρι μας ? Κι όμως, αυτή είναι η πρόταση της Koo Yeonjeong, βιομηχανικής σχεδιάστριας και καλλιτέχνιδας που δημιούργησε ένα εννοιολογικό εργαλείο για τις γυναίκες, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει σε αυτές που θα το επιλέξουν την ανεξαρτησία να εμποτιστούν με σπέρμα και να αναπαραχθούν από μόνες τους με την χρήση μιας χειροκίνητης αντλίας.

Βασιλικός πολτός: τι προσφέρει-πώς να καταναλώνεται...

Εικόνα
Διαβατός... Ο βασιλικός πολτός είναι μια παχύρρευστη υπόλευκη γαλακτώδης ουσία, με υπόξινη, ελαφρά καυστική γεύση, η οποία  εκκρίνεται από τους αδένες, που βρίσκονται κάτω από τον φάρυγγα και την κάτω γνάθο των εργατριών μελισσών και αποτελεί απαραίτητη τροφή για την βασίλισσα – μέλισσα και την προνύμφη.

Μύθοι και αλήθειες για την ακτινοβολία από εξετάσεις, κινητά, WiFi !!!

Εικόνα
Διαβατός... Εκπέμπει ακτινοβολία η μαγνητική τομογραφία; Είναι καρκινογόνες οι ακτινογραφίες; Μήπως κινδυνεύουμε από τα Wi-Fi;

Απολυμάνετε καθόλου το πλυντήριο ρούχων και πιάτων;;;

Εικόνα
Διαβατός... Σύμφωνα με σχετικές μελέτες και οι δύο αυτές συσκευές φιλοξενούν στα εσωτερικά τους μέρη μεγάλους αριθμούς μικροβίων κα παθογόνων οργανισμών, που μπορεί να βλάψουν την υγεία μας.

Με αυτά τα φυτά στο δωμάτιο θα κοιμηθείτε σαν πουλάκια...

Εικόνα
Διαβατός... Εκτός από το να είναι διακοσμητικά, τα εσωτερικά φυτά στο σπίτι μπορεί επίσης να αποδειχθούν ιδιαίτερα επωφελή, όταν πρόκειται για την υγεία σας.

Έτσι Συλλέγουμε Σπόρο από τις Ντομάτες μας: Βασικές Οδηγίες Φύλαξης Σπόρωv

Εικόνα
Διαβατός... Σας παραθέτουμε λοιπόν κάποιες απλές βασικές οδηγίες για το πώς μπορείτε να πάρετε σπόρο από τις ντομάτες σας.

Περάστε το Στοματικό σας Διάλυμα ανάμεσα από τα Δάχτυλα των Ποδιών σας. Θα Εκπλαγείτε…

Εικόνα
Διαβατός... Γνωρίζατε ότι το στοματικό διάλυμα, όπως το Listerine, πως έχει πολλές άλλες διαφορετικές εφαρμογές;  Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε μερικές από τις απροσδόκητες χρήσεις του που σίγουρα θα σας εκπλήξουν.

Νηστήσιμη συνταγή: Αλάδωτα σουτζουκάκια με σάλτσα ταχίνι

Εικόνα
Διαβατός... Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων  Romfea.gr σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ , κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαροκοστής, κάθε εβδομάδα θα προτείνει μια ξεχωριστή, νηστήσιμη συνταγή από το βιβλίο “Νηστήσιμα και Σαρακοστιανά”, της Μαριάννας Γλάρου!

Σεξουαλική ακμή: Πότε έρχεται για τον άνδρα και πότε για τη γυναίκα (έρευνα)

Εικόνα
Διαβατός... Μετά τις τελευταίες δεκαετίες και την σαφέστατη σεξουαλική απελευθέρωση ανδρών και γυναικών, δεν είναι λίγοι εκείνοι που  ισχυρίζονται πως εκτός από τη συχνότητα και την ποικιλία στο σεξ, έχει αλλάξει και η ηλικία στην οποία οι άνθρωποι είναι στην σεξουαλική τους ακμή.

Έχετε στο σπίτι σας υγρασία; Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να τη… διώξετε!

Εικόνα
Διαβατός... Η υγρασία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, κυρίως στα παλιά σπίτια, που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ακόμη και την υγεία μας.

Κρυφτό, βόλοι και μακριά γαϊδούρα: Ρετρό φωτογραφίες από παιδικά παιχνίδια μιας άλλης εποχής!

Εικόνα
Διαβατός... Είναι ευτυχισμένοι όσοι έζησαν την παιδική τους ηλικία στις αλάνες και στους δρόμους παίζοντας μπάλα, όσοι κυλίστηκαν στην λάσπη και στο χώμα παίζοντας μακριά γαϊδούρα αλλά και βόλους με μπίλιες από πέτρες και από γυαλί.

Φέτος, η 29η Απριλίου δεν είναι μια απλή Κυριακή! Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον.

Εικόνα
Διαβατός... Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας  θα συντονιστούν στο  Let’s do it Greece 2018 , τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσης της χώρας .

Σαρικόπιτες με φακές...

Εικόνα
Διαβατός... Ο σεφ Νικόλαoς Κατσάνης ετοιμάζει σαρικόπιτες νηστίσιμες...

Τι γίνεται με την κανέλα και το αδυνάτισμα…

Εικόνα
Διαβατός... Έρευνα από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (LSI) καθόρισε τον τρόπο με τον οποίο η  κανέλα μπορεί να γίνει όπλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Πώς λέγονται τα δαχτυλίδια που φοριούνται στο μικρό δάχτυλο του χεριού;

Εικόνα
Διαβατός... Πώς λέγονται τα δαχτυλίδια που φοριούνται στο μικρό δάχτυλο του χεριού; Τα δαχτυλίδια που φοριούνται στο μικρό δάχτυλο του χεριού μας ονομάζονται «chevalier».

Σουτζουκάκια σμυρνέικα...

Εικόνα
Διαβατός... Η επιτομή του παραδοσιακού πιάτου. Μια συνταγή που "μιλάει" στην καρδιά κάθε Έλληνα. Τα σουτζουκάκια είναι πιο αρωματικά και  γευστικά χάρη στο μαγικό κύμινο και τρώγονται με μπόλικη ποσότητα φέτας.

Ακμή: Τι δείχνει για την υγεία σας το πού εμφανίζονται τα σπυράκια...

Εικόνα
Διαβατός... Αν έχετε προσέξει ότι τα σπυράκια της ακμής εμφανίζονται συνήθως σε κάποια συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σας, τότε είναι πιθανό να  μπορέσετε να εξάγεται μερικά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την γενικότερη κατάσταση της υγείας σας.

Δείτε πώς να διαβάζετε την τύχη σας στα κατακάθια του καφέ...

Εικόνα
Διαβατός... Μια παλιά Αθηναία αποκαλύπτει ό,τι δεν σας εκμυστηρεύτηκε ποτέ η γιαγιά σας! «Δεν ξέρω αν επεσκέφθητε ποτέ καμμιά πολύπειρον χαρτού ή καμμιά ξεσκολισμένη μάντισσα για να σας πη το μέλλον σας και να ξεδιαλύνη μέσα στα μαύρα κατακάθια του καφέ σας τον σκοτεινόν ορίζοντα των ευνοϊκών ή δυσμενών περιστάσεων, που θα απαντήσετε εις την ζωήν σας.

Είχαν οι αρχαίοι Έλληνες Laptop;

Εικόνα
Διαβατός... Ένα γλυπτό από την αρχαία Ελλάδα…  του πρώτου αιώνα πΧ, έχει προκαλέσει τη φαντασία χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου και έχει προκαλέσει σάλο  στους συνωμοσιολόγους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι ιερείς του μαντείου των Δελφών, είχαν laptop.

Κόλλησε χαρτί περιτυλίγματος με φυσαλίδες αέρα στο παράθυρο. Μόλις δείτε το γιατί, θα θέλετε σίγουρα να το κάνετε και εσείς!

Εικόνα
Διαβατός... Λένε πως αυτός ο χειμώνας θα είναι αρκετά δύσκολος. Έρχονται χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια και όσο και αν θέλουμε το καλοκαίρι να ξανάρθει, έχουμε αρκετό καιρό μέχρι τότε.

Δες τι σημαίνει η ημερομηνία γέννησής σου…και θα πάθεις πλάκα!

Εικόνα
Διαβατός... Για να μάθεις τι δείχνει η ημερομηνία γέννησής σου, πρόσθεσε τα ψηφία της ημερομηνίας σου, το μήνα και το έτος γέννησης, μέχρι να έχεις ένα μονοψήφιο αριθμό.

27 Φεβρουαρίου το Κοινωνικό Εισόδημα...

Εικόνα
Διαβατός... Στις 27 Φεβρουαρίου θα πιστωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους ενώ συνεχίζεται η διαδικασία των τροποποιήσεων ή της νέας αίτησης για το 2018.

Υπέροχα μυστικά μακροζωίας 25 υπέργηρων ανθρώπων

Εικόνα
Διαβατός... Kαι ποιος δε θέλει να παραμείνει για πάντα "νέος" στο μυαλό και στην καρδιά...  Να ζήσει για πολλά χρόνια... 

Ξινός τραχανάς με πιπεριά και σάλτσα ντομάτας!

Εικόνα
Διαβατός... θα φτιάξουμε ένα πιάτο νόστιμο, θρεπτικό και παραδοσιακό, με ξινό τραχανά και φρέσκια... ντομάτα.

4 έξυπνες τεχνικές για να βελτιώσετε την συμπεριφορά του παιδιού..

Εικόνα
Διαβατός... Δεν έχεις ιδέα ότι μπορείς να καταστρέψεις τη ζωή κάποιου δίνοντάς του το λάθος χρώμα ποτηράκι, μέχρι που κάνεις παιδιά. 

Αυτό είναι το μυστικό που οι Γιαπωνέζες είναι αδύνατες και ζουν πολλά χρόνια

Εικόνα
Διαβατός... Ξέρατε ότι η μέση διάρκεια ζωής των γυναικών στην Ιαπωνία είναι 84 χρόνια;

Οι δέκα τρόποι ευτυχίας που δίδασκαν οι Αρχαίοι Έλληνες...

Εικόνα
Διαβατός... Όπως πίστευε ο Επίκουρος, ο άνθρωπος είναι κάτι μεγάλο και πολύτιμο. Την ευτυχία, τη μακαριότητα, την έχει μέσα του, φτάνει να παραμερίσει όσα τον ενοχλούν και του κάνουν κόλαση τη ζωή.

Οι τροφές με μαγνήσιο μειώνουν τα εγκεφαλικά...

Εικόνα
Διαβατός... Νέα σουηδική επιστημονική εξέλιξη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα  πράσινα λαχανικά και άλλα τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων. 

Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις ποια είναι η πραγματική σου αξία;

Εικόνα
Διαβατός... Ένα από τα πράγματα που δεν μπορώ να διαχειριστώ είναι όταν βλέπω υπέροχους  ανθρώπους, όμορφους, έξυπνους, ταλαντούχους, με δεξιότητες, να καταστρέφουν την ζωή τους. Να καταστρέφουν την ζωή τους γιατί έτσι κάποια στιγμή αποφάσισαν.