Διαβατός Ημαθίας

Αυτό είναι το μυστικό των ανθρώπων που έχουν καλή ποιότητα ζωής...


Οι άνθρωποι που κατοικούν στις Blue Zones, όπως ονομάζονται οι χώρες στις οποίες οι άνθρωποι ζουν περισσότερο από το μέσο όρο, και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ικαρία, φαίνεται να έχουν ανακαλύψει το μυστικό για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι βασικοί κανόνες για ένα υγιεινό lifestyle είναι ο επαρκής ύπνος, η κοινωνικοποίηση και η γυμναστική. Ωστόσο αυτό που εξασφαλίζει ένα υγιεινό τρόπο ζωής είναι η φυσικότητα που αντιμετωπίζει κανείς τα καθημερινά προβλήματα αλλά και τη συμπεριφορά του και τη διάθεσή του σε όσα συμβαίνουν.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα Dan Buetnner που ανακάλυψε τις 5 Blue Zones στον κόσμο, για να ζήσετε περισσότερο χρειάζεται να υιοθετήσετε μια διαφορετική νοοτροπία. Οι άνθρωποι που έχουν καλή ποιότητα ζωής μέχρι τα βαθιά γεράματα συνηθίζουν να διατηρούν κήπους, να ασχολούνται με οικιακές εργασίες χωρίς να χρησιμοποιούν μηχανικά ή ηλεκτρικά εργαλεία και ακολουθούν τη φιλοσοφία «επιστροφή στα βασικά».
Αλλά και στις πόλεις των αναπτυγμένων χωρών όπου οι περισσότεροι άνθρωποι αντί να περπατούν μετακινούνται με το αυτοκίνητο, μπορούμε να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής εντάσσοντας τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας. Οι άνθρωποι, εξάλλου, που επιλέγουν να περπατήσουν μειώνουν αισθητά τα επίπεδα του στρες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το αμερικανικό NPR (national public radio). Μια καθημερινή βόλτα θα μπορούσε να μετριάσει τον κίνδυνο άνοιας κατά 40% με βάση μελέτη της Αμερικάνικης Εταιρείας Καρκίνου. Αναμφίβολα είναι δύσκολα να αλλάξετε τη στάση ζωής όπως έχει διαμορφωθεί λόγω των υποχρεώσεών σας, αλλά σκεφτείτε τα οφέλη που θα κερδίσετε αν εντάξετε τουλάχιστον το περπάτημα στην καθημερινότητά σας.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Τα "Τρικ" της γιαγιάς που κάθε νοικοκυρά και μη θα πρέπει να γνωρίζει.

Νάουσα: Ακυρώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις - Αποζημιώσεις στους πληγέντες επαγγελματίες και φορείς

Βρέθηκε στην Σιβηρία Αρχαία Ταφή Γυναίκας Ιέρειας του Διονύσου..