Διαβατός Ημαθίας

Δεν τρως μελομακάρονα; Μη σκας ! Σου έχω Μαμαδίστικα τρουφάκια


Ο κόσμος τριγύρω σου τρώει non stop μελομακάρονα και κουραμπίεδες και εσύ μένεις απλή θεατής. Δε σου αρέσουν, δε σε καταλαβαίνουμε αλλά μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Σε μία instagram κοινωνία που οι φίλες σου ανεβάζουν τις συνταγές τους εσύ ψάχνεις κάτι να κάνεις, σήμερα που δε δουλεύεις κιόλας.

Τρουφάκια σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού. Η συνταγή είναι πανεύκολη και τρέξε να τη φτιάξεις αμέσως.
Συνταγή:
° 80 γρ βούτυρο
° 3κ.σ άχνη ζάχαρη
° 100ml γάλα
° 3 κ.σ σκόνη κακάο
° πακέτο πτι-μπερ (μπισκότα)
° 1κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
°1 κ.σ φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά.. μπορείς και καρύδια αν θες)
Τρούφα σοκολάτα ή νιφάδες σοκολάτας για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε και θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το χέρι σε μικρά κομματάκια ακόμα και κάποια σε σκόνη και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με την άχνη το κακάο και στο τέλος προσθέτουμε το γάλα . Έπειτα, θα δεις πως σε 5 λεπτά αυτό θα αρχίσει να πήζει .
Τότε το βγάζουμε από το μάτι και το προσθέτουμε στα μπισκότα .
Ρίχνουμε το αμύγδαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά και αφού ενωθούν όλα μας τα υλικά πλάθουμε μπαλάκια βουτάμε στην τρούφα και διατηρούμε στην συντήρηση.
Τα τρουφάκια σου μέσα σε λίγες ώρες θα είναι έτοιμα.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πρόσκληση στην εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας από τον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου..

Εννιά κόλπα για να στεγνώνουν τα ρούχα σας γρήγορα το χειμώνα!

Μάικλ Μακόλ: Η Ελλάδα αξίζει να πάρει τα F-35

Crumble βρώμης με βατόμουρα και μαρμελάδα βερίκοκο

Διαβατινά μυστικά για Αφράτα Κεφτεδάκια Φούρνου...