Διαβατός Ημαθίας

Διαβήτης: Όσοι παραλείπουν το πρωινό κινδυνεύουν περισσότερο


Οι παλιοί έλεγαν πως το πρωινό είναι ο βασιλιάς των γευμάτων. Και δεν είχαν άδικο. Νέα έρευνα Γερμάνων επιστημόνων δείχνει πως όσοι παραλείπουν το πρωινό διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη.

Ειδικοί από το Γερμανικό Κέντρο Διαβήτη στο Ντύσελντορφ, ανέλυσαν τα δεδομένα για 100.000 ανθρώπους.
Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, η έλλειψή του πρωινού αυξάνει κατά ένα τρίτο τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Μάλιστα, αν κάποιος αποφεύγει να φάει πρωινό τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, το ρίσκο ανεβαίνει στο 55%, συγκριτικά με εκείνους που τρώνε πάντα το πρωί.
Και που οφείλεται αυτό; Όπως λένε οι ειδικοί, όσοι δεν τρώνε το πρωί έχουν περισσότερες πιθανότητες να φάνε κάποιο σνακ μέσα στην ημέρα. Η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Σαμπρίνα Σλένσινγκερ είπε ότι πιστεύεται ότι το 30% των ανθρώπων παγκοσμίως δεν τρώει πρωινό. Δυστυχώς, είναι πιθανότερο να συμβεί από υπέρβαρους, που νομίζουν ότι έτσι θα μειώσουν τις θερμίδες που λαμβάνουν.
«Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό γεύμα, τρώνε περισσότερα σνακ μέσα στην ημέρα και παίρνουν συνολικά περισσότερες θερμίδες. Μπορεί επίσης να τρώνε μεγάλα γεύματα, επιβραδύνοντας το μεταβολισμό και αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη».
Το πρόβλημα αυτό έχει συνδεθεί άμεσα με την παχυσαρκία, εφόσον το 90% των πασχόντων από διαβήτη, έχουν τον τύπο 2, που αφορά κυρίως τη διατροφή και τον τρόπο ζωής. Η Λίμπι Ντάουλινγκ, από τον Βρετανικό Διαβήτη, είπε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα ώστε να γίνει κατανοητό ποιοι άλλοι παράγοντες βρίσκονται πίσω από τη σύνδεση του διαβήτη με την έλλειψη πρωινού, αλλά πρόσθεσε ότι «ο σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να μετατραπεί είναι το βάρος».
Η διατροφολόγος Βικτόρια Τέιλορ, από το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς, μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να βρίσκουμε πάντοτε χρόνο για το σημαντικότερο γεύμα και να θυμόμαστε ότι αυτό θα μας αποτρέψει από ανθυγιεινές επιλογές μέσα στην υπόλοιπη ημέρα.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Τα "Τρικ" της γιαγιάς που κάθε νοικοκυρά και μη θα πρέπει να γνωρίζει.

Νάουσα: Ακυρώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις - Αποζημιώσεις στους πληγέντες επαγγελματίες και φορείς

Βρέθηκε στην Σιβηρία Αρχαία Ταφή Γυναίκας Ιέρειας του Διονύσου..