Διαβατός Ημαθίας

Έπεσε κερί στα ρούχα σου; Δες πώς θα τα καθαρίσεις!


Θες να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Έχεις στρώσει τα χαλιά και ετοιμάζεσαι να στολίσεις το δέντρο. Τι λείπει από αυτήν την ειδυλλιακή εικόνα; Ένα ποτήρι κρασί και αναμμένα κεριά.
Για το πρώτο σου έχουμε πει πολλάκις τι πρέπει να κάνεις αν πέσει πάνω στα ρούχα σου. Τώρα ήρθε η ώρα να σου πούμε και για το δεύτερο. Αν, λοιπόν, πέσει κερί πάνω στα ρούχα σου το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να το αφήσεις να στεγνώσει φυσικά. Ύστερα αφαιρείς με ένα μαχαίρι όσο περισσότερο μπορείς από το «ξεραμένο» κερί. Στη συνέχεια παίρνεις δύο κομμάτια χαρτί κουζίνας και βάζεις το ένα κάτω και το άλλο πάνω από το λεκέ. Σιδερώνεις το ρούχο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Το κερί του λεκέ θα λιώσει και θα απορροφηθεί από το χαρτί κουζίνας. Για να είσαι απολύτως βέβαιη όμως πως δεν θα μείνει κανένα σημάδι πάνω στο ρούχο το πλένεις κανονικά, στη συνέχεια, στο πλυντήριο. Για να κρατήσεις από αυτές τις γιορτές μόνο το φως και το άρωμα του κεριού και όχι κάποιον ενοχλητικό λεκέ!
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!