Διαβατός Ημαθίας

Φουρνιστά ζυμαρικά με ψαρονέφρι και γιαούρτι...


Υλικά
800 γρ. ψαρονέφρι, σε κύβους 3-4 εκ.
500 γρ. πένες

100 ml λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
80 γρ. αμύγδαλα, χοντροκοπανισμένα και καβουρδισμένα
800 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
4 αυγά
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και τα στραγγίζουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψαρονέφρι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το αμύγδαλο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι, τη γραβιέρα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε σε ένα μέτριο ταψί τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με το ψαρονέφρι και το μείγμα γιαουρτιού. Στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Στο ποτήρι μας ένα Σαββατιανό.
Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)