Διαβατός Ημαθίας

Το Αλάτι Είναι το Πιο Μολυσμένο Τρόφιμο με Πλαστικό στον Πλανήτη..


Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Εσείς, πιστεύετε πως ό,τι φτάνει στο πιάτο μας, είναι και υγιεινό για τον οργανισμό μας; Δυστυχώς, ακόμα και το αλάτι που βάζουμε για να νοστιμίσει το φαγητό μας είναι ένα από τα πιο μολυσμένα τρόφιμα στον πλανήτη.



Όπως αναφέρει το thestar.com και το earth-chronicles.com, μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Environmental Science & Technology από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Incheon και την Greenpeace Ανατολική Ασίας, δείχνει ότι πάνω από το 90% του αλατιού που πωλείται παγκοσμίως είναι μολυσμένο με πλαστικό, με το μεγαλύτερο μέρος του να προέρχεται από το θαλασσινό αλάτι.
Σε δείγματα αλατιού, οι επιστήμονες στο ινστιτούτο Incheon της Νότιας Κορέας έχουν βρει τεμάχια πλαστικού μικρότερα των 5 χιλιοστών, τα οποία ανακατεύονται με το αλάτι, όταν  μεγαλύτερα πλαστικά προϊόντα που έχουν ριχθεί στη θάλασσα αποσυντίθενται και διαλύονται στο υγρό περιβάλλον.
Συνολικά, αναλύθηκαν 39 δείγματα εδώδιμου αλατιού. Το πλαστικό βρέθηκε στα 36 από αυτά. Το πιο μολυσμένο αλάτι εντοπίστηκε στην ασιατική περιοχή.
«Τα ευρήματα δείχνουν ότι η μικροπλαστική διείσδυση στο ανθρώπινο σώμα μέσω των θαλάσσιων προϊόντων συνδέεται στενά με τις εκπομπές πλαστικών προϊόντων στην περιοχή», δήλωσε ο καθηγητής Kim Song Koo του Πανεπιστημίου Incheon.
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η ανθρωπότητα πρέπει να μειώσει την ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, κάθε χρόνο έως και 12,7 εκατομμύρια τόνοι συνθετικών υλικών πέφτουν στον ωκεανό. Οι επιστήμονες προσφέρουν ήδη εναλλακτικά υλικά, όπως τα βιοδιασπώμενα.

πηγή: diadrastika.com
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Αγρίνιο: Ποινή κάθειρξης 27 ετών στον 50χρονο ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..