Διαβατός Ημαθίας

Το Κόλπο με Παγωμένο Λεμόνι για την Καταπολέμηση Όγκων..


Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ολόκληρα λεμόνια και να επιλέγετε βιολογικά, αν είναι δυνατόν, ώστε να αποφύγετε την ανάγκη να τα απολυμάνετε για να απομακρύνετε τα κατάλοιπα παρασιτοκτόνων.


Το λεμόνι συγκαταλέγεται στις πιο φημισμένες τροφές στον κόσμο και είναι γνωστό όχι μόνο για τις πολλές χρήσεις του στην κουζίνα αλλά και για τις εξαιρετικές φαρμακευτικές του ιδιότητες.
Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το χυμό του λεμονιού σε εκατοντάδες συνταγές καθώς και σε θεραπείες, χάρη στη μοναδική γεύση και στην περιεκτικότητά του σε θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.
Έχει αποδειχτεί ότι ο χυμός του λεμονιού συμβάλλει στην αποτοξίνωση του σώματος, υποστηρίζοντας τη λειτουργία των οργάνων που καθαρίζουν το αίμα σας (συκώτι, νεφρά). Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα και επιβραδύνει τη δράση των ελεύθερων ριζών, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών.
Όμως πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένα από τα σημαντικότερα μέρη του λεμονιού όσον αφορά στα θρεπτικά συστατικά είναι η φλούδα του, την οποία συνήθως πετάμε.
Η φλούδα του λεμονιού από μόνη της περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών συστατικών και αιθέριων ελαίων από οποιοδήποτε άλλο μέρος του και, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Το κόλπο με τη φλούδα του λεμονιού για την καταπολέμηση του καρκίνου

Είναι γνωστό και επιβεβαιώνεται εδώ και χρόνια ότι το λεμόνι έχει αντιβιοτικές και αντιικές ιδιότητες, ικανές να επιβραδύνουν διάφορους μικροοργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις και ασθένειες.
Το λεμόνι συμβάλλει επίσης στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των εντερικών παρασίτων και σκουληκιών, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και διαφόρων διαταραχών του νευρικού συστήματος.
Όμως αυτό που δεν ήταν πολύ γνωστό, ούτε είχε μελετηθεί επαρκώς μέχρι πρόσφατα είναι το γεγονός ότι το λεμόνι βοηθάει επίσης στην καταπολέμηση του καρκίνου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες -πιθανώς έχοντας σημαντικότερη δράση από ό,τι η χημειοθεραπεία. Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Γνωρίζετε ήδη ότι το εκχύλισμα ή το έλαιο λεμονιού μπορεί να έχει πολύ ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες. Έχει επίσης ισχυρή δράση κατά των καρκινικών κυττάρων, αφού είναι ικανό να τα καταστρέφει χωρίς να επηρεάζει τα γειτονικά φυσιολογικά κύτταρα, κάτι που αποτελεί ένα από τα κύρια προβλήματα με τη χημειοθεραπεία.
Οι αλκαλικές ιδιότητες του λεμονιού μεταβάλλουν επίσης το περιβάλλον που επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να πολλαπλασιάζονται μέσα στο σώμα.
Τα ευρήματα από περισσότερες από 20 ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι το συγκεκριμένο εσπεριδοειδές φρούτο περιέχει μεγάλες ποσότητες «λεμονοειδών», που είναι υπεύθυνα για τη δράση του λεμονιού κατά του καρκίνου, ειδικά όταν πρόκειται για τα κύτταρα του καρκίνου του μαστού.
Μάλιστα έχει υποστηριχθεί ότι το συγκεκριμένο φρούτο είναι μέχρι και 10.000 φορές περισσότερο αποτελεσματικό από την αδριαµυκίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο στα πλαίσια της χημειοθεραπείας για τη διακοπή της εξάπλωσης του καρκίνου.
Όμως το καλύτερο απ’όλα είναι ότι, αντίθετα με τις φαρμακευτικές αγωγές, το εκχύλισμα λεμονιού δεν καταστρέφει τα φυσιολογικά κύτταρα του σώματος, έτσι η χρήση του είναι απολύτως ασφαλής.
Πέρα από τον καρκίνο του μαστού, οι χημικές ουσίες που είναι γνωστές ως λεμονοειδή μπορούν επίσης να έχουν θετικές επιδράσεις όταν χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των εξής:
  • Καρκίνος του παχέος εντέρου.
  • Καρκίνος του παγκρέατος.
  • Καρκίνος του προστάτη.
  • Καρκίνος του ήπατος.
  • Νευροβλάστωμα.
  • Λευχαιμία.

Η συνταγή: ένα ολόκληρο λεμόνι, παγωμένο και τριμμένο

 Το Κόλπο με Παγωμένο Λεμόνι για την Καταπολέμηση Όγκων
Για να αξιοποιήσετε τις ωφέλιμες ιδιότητες του λεμονιού κατά του καρκίνου, συνιστάται να καταναλώνετε το συγκεκριμένο φρούτο τακτικά, χωρίς να το στύβετε και χωρίς να πετάτε τη φλούδα.
Ο σωστός τρόπος είναι να τρίψετε τη φλούδα του λεμονιού αφού το παγώσετε:
  • Καταρχάς πλύντε καλά το λεμόνι σας με λίγο νερό και μαγειρική σόδα ή μηλόξυδο. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, ειδικά αν δεν ξέρετε αν το φρούτο είναι βιολογικό ή όχι.
  • Μόλις είναι καθαρό, βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να γίνει πολύ σκληρό.
  • Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το από την κατάψυξη και χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη τυριού για να μετατρέψετε τη φλούδα σε έναν παγωμένο πολτό.
Μπορείτε να προσθέσετε το ξύσμα του λεμονιού σε πολλές συνταγές ή σε ποτά όπως χυμούς και κοκτέιλ.

Είναι αυτή η μέθοδος εξίσου αποτελεσματική με την κατανάλωση χυμού λεμονιού;

Όχι βέβαια. Ο χυμός του λεμονιού έχει τις δικές του εκπληκτικές ιδιότητες που είναι πολύ πιο ωφέλιμες όταν πρόκειται για άλλες πτυχές της υγείας σας. Όταν όμως πρόκειται για την καταπολέμηση του καρκίνου, οι χημικές ουσίες που περιέχονται στη φλούδα περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που εξασφαλίζουν την ισχυρή της δράση.
Τα περισσότερα λεμονοειδή και άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά που συμβάλλουν στη μείωση ή στην εξάλειψη των
κακοήθων όγκων βρίσκονται στη φλούδα.

Μάλιστα εκτιμάται ότι ένα ολόκληρο λεμόνι μπορεί να περιέχει μέχρι και 22 διαφορετικές χημικές ουσίες που καταπολεμούν τον καρκίνο, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε τις εξής:
  • Λιμονένιo.
  • Πηκτίνη.
  • Φλαβονόλες και γλυκοσίδες.
  • Βιταμίνη C.

Πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι αυτό κατά του καρκίνου;

Σύμφωνα με έρευνες από την Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO) στην Αυστραλία, ένα ολόκληρο λεμόνι θα μπορούσε να μειώσει την παρουσία κάποιων καρκινικών όγκων μέχρι και κατά 50%.
Για προληπτικούς λόγους, συνιστούμε να καταναλώνετε τουλάχιστον 150 γραμμάρια λεμονιού την εβδομάδα.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Πηγή: meygeia.gr αναδημοσίευση cosmo-scope.com
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Αγρίνιο: Ποινή κάθειρξης 27 ετών στον 50χρονο ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..