Διαβατός Ημαθίας

Πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις περπατώντας;


Περισσότερες από όσες νομίζεις.

Μπορεί να σου φαίνεται ότι παραείναι εύκολο για να σε γυμνάζει, όμως το περπάτημα είναι μιας πρώτης τάξης άσκηση. Τονώνει το καρδιαναπνευστικό σύστημα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης ένα σωρό ασθενειών.

Εάν ο στόχος σου είναι να χάσεις κιλά και να αποκτήσεις το ιδανικό βάρος για το σώμα σου, το περπάτημα μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να τον πετύχεις και μάλιστα, με μίνιμουμ προσπάθεια!

Δέσε λοιπόν τα κορδόνια στα sneakers σου και βγες στο πάρκο ή στο γήπεδο (ή ανέβα στο διάδρομο) και να σκέφτεσαι ότι κάθε βήμα που κάνεις σε φέρνει πιο κοντά στον καλύτερο εαυτό σου.

Πόσες θερμίδες χάνεις με το περπάτημα;
Μια γυναίκα 55-70 κιλών μπορεί να χάσει γύρω στις 100 θερμίδες περπατώντας σε μέτρια ένταση για μισή ώρα (που σημαίνει 200 την ώρα” όχι κι άσχημα). Για να αυξήσεις την ποσότητα των θερμίδων που καις δοκίμασε να αυξήσεις την ένταξη. Το γρήγορο περπάτημα καίει σχεδόν τις διπλάσιες (για την ακρίβεια, 370 την ώρα). Μια ενδιάμεση επιλογή είναι το περπάτημα σε ανηφόρα που καίει περίπου 170 θερμίδες το μισάωρο (340 θερμίδες την ώρα).

Δες κι εδώ 12 τρόπους για να κάψεις θερμίδες χωρίς να το καταλάβεις...

Πώς θα κάνεις το περπάτημα ακόμα καλύτερη άσκηση.
Μετάτρεψε τον απογευματινό σου περίπατο σε μια ολοκληρωμένη άσκηση με αποτελέσματα που θα δεις και θα νιώσεις σε όλο το σώμα.

Πρόσθεσε βαράκια: Είτε τα κρατάς στα χέρια είτε τα βάλεις στα πόδια, τα βαράκια θα σε βοηθήσουν να κάψεις περισσότερες θερμίδες στον ίσιο χρόνο.


Βάλε ποικιλία. Φτιάξε ένα πρόγραμμα όπου το έντονο βήμα θα εναλλάσσεται με ανηφόρες αλλά και διαλείμματα πιο χαμηλής έντασης. Με αυτό τον τρόπο θα γυμνάζεσαι πιο αποτελεσματικά αλλά και δεν θα βαριέσαι.

Θέσε ένα βραχυπρόθεσμο στόχο: Πάρε ένα fitness tracker και φρόντισε κάθε φορά να περπατάς μερικά βήματα περισσότερα από την προηγούμενη. Έτσι, θα έχεις ένα κίνητρο να γυμνάζεσαι λίγο περισσότερο κάθε μέρα.

Κάνε κάποιες ασκήσεις για τα χέρια. Το περπάτημα είναι μια καλή αερόβια άσκηση, όμως δεν θα βοηθήσει εάν θέλεις να τονωθούν οι μυς στα χέρια. Κάνε συμπληρωματικά κάποιες ασκήσεις με βαράκια ή κάποιο άλλο πρόγραμμα γυμναστικής για όλο το σώμα.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...