Διαβατός Ημαθίας

Η άγρια ομορφιά του Νέστου..


Το φυσικό σύνορο των νομών Καβάλας και Ξάνθης, ο «ταξιδευτής» ποταμός.
Νέστος, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και παρθένα μέρη της Ελλάδας.

Το «Ποτάμι της Ζωής», όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν, διασχίζει εδώ και αιώνες κοιλάδες και φαράγγια της οροσειράς της Ροδόπης, δημιουργώντας σκηνικά απέραντου φυσικού κάλλους.

Πλούσια δάση και πολύ σημαντικοί υδροβιότοποι είναι το χαρακτηριστικό των περιοχών από τους οποίους περνά ο ποταμός Νέστος, δημιουργώντας όμορφες εικόνες άγριας ομορφιάς και εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Επισκεπτόμενος κανείς τον ποταμό Νέστο και τις γύρω περιοχές θα συναντήσει παραδοσιακά χωριουδάκια πνιγμένα στο πράσινο και μονοπάτια μέσα στην άγρια φύση.

Ακολουθώντας την πορεία του μυθικού Νέστου θα έρθει αντιμέτωπος με μια σπάνια υδάτινη διαδρομή φυσιολατρικού χαρακτήρα με πλούσια βλάστηση. Ειδικά αν κάνει κάποιος τη διαδρομή με το τρένο θα περάσει μέσα από απόκρημνες πλαγιές που βυθίζονται στα νερά του Νέστου και θα διασχίσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραποτάμια δάση της χώρας μας.

Ένα από τα πιο γνωστά χωριά της περιοχής είναι οι Τοξότες με τον γραφικό σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται εκεί. Όλα όμως τα Νεστοχώρια, όπως λέγονται, έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν στον επισκέπτη. Κάτι που δε θα το βρουν σε άλλο μέρος της Ελλάδας και φυσικά πάνω απ’ όλα μια μοναδική ηρεμία και γαλήνη. Η παρθένα φύση που είναι ανέγγιχτη από την έντονη τουριστική κίνηση είναι το βασικό χαρακτηριστικό ολόκληρης της περιοχής.

Εκεί υπάρχουν πολλά πράγματα να δει κανείς, αλλά το στενό φαράγγι μετά τη Σταυρούπολη είναι ένα σπουδαίο μνημείο της φύσης και αδιαμφισβήτητα μια υπόσχεση για ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο. Ο ποταμός Νέστος είναι επίσης ιδανικός για τους λάτρεις της περιπέτειας καθώς προσφέρεται για καγιάκ και ράφτινγκ.

Αν αποφασίσετε να κάνετε περιήγηση στην περιοχή, μην παραλείψετε να γνωρίσετε το φημισμένο Δέλτα του Νέστου, μια πολύ σημαντική και προστατευόμενη περιοχή. Αποτελεί ουσιαστικά το ιδανικό σημείο για να ολοκληρώσετε το οδοιπορικό σας.

Το φθινόπωρο σίγουρα είναι μια ιδανική στιγμή για να απολαύσετε τους χρυσούς χρωματισμούς της φύσης σε όλη την περιοχή του Νέστου.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!