Διαβατός Ημαθίας

Πώς να δροσίσεις το σαλόνι σου με διακόσμηση..


Όσο πιο δροσερό μπορούμε να κάνουμε το σπίτι μας, τόσο το καλύτερο...
Ειδικά αν δεν παίζει κλιματιστικό και η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο. Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε μερικούς απίστευτους τρόπους να κάνετε το σαλόνι σας να δείχνει (και να είναι) δροσερότερο, μέσω της διακόσμησης. Για να δούμε.

Παίξτε με κοχύλια
Τα διακοσμητικά κοχύλια, είτε βρίσκονται σε ένα μικρό, καλαίσθητο μπολ, είτε καδραρισμένα, για μια minimal αισθητική στους τοίχους, δίνουν έναν αέρα θαλασσινό στο σπίτι, και μας φέρνουν στο μυαλό το καλοκαίρι· όχι το καλοκαίρι του λιωσίματος στην πόλη, αλλά εκείνο το καλοκαίρι με τα μοχίτο κάτω από την ομπρέλα.

Γαλάζιο και λευκό
Τόσα ελληνικά νησιά, κάτι ξέρουν. Το λευκό αντανακλά φως, συνεπώς φροντίζει στο να έχουμε έναν χώρο πιο δροσερό. Σε συνδυασμό με γαλάζιες ή ναυτικές μπλε λεπτομέρειες, μπορούμε να κάνουμε το σαλόνι μας μια μικρή… Κυκλάδα.

Δίφυλλες μπαλκονόπορτες
Αν είχατε στα σχέδιά σας να αλλάξετε μπαλκονόπορτες, ή αν έχετε πόρτα που οδηγεί σε αυλή, τίποτα καλύτερο δεν υπάρχει από μία δίφυλλη πόρτα, που θα ανοίγει διάπλατα και θα κάνει τον χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος, άρα και πιο δροσερός. Άσε που θα μπαίνει και περισσότερο φως.

Λεπτομέρειες με… σκοινιά
Παίξτε με σκοινιά, αλλά τόσο-όσο. Για παράδειγμα, ένα στόπερ πόρτας φτιαγμένο από σκοινί είναι μια πολύ μικρή λεπτομέρεια, που μπορεί όμως να κάνει την θαλασσινή της διαφορά. Μην κάνετε το σαλόνι σας να μοιάζει με κατάστρωμα καϊκιού, όμως. (Εκτός κι αν αυτό είναι κάτι που θέλετε, αν το έχετε σκεφτεί αρκετοί, θα σας φτιάξουμε μίνι-οδηγό και για αυτό.)

Παλαιωμένο ξύλο και κρεμ ριχτάρια
Αχτύπητος συνδυασμός που θα δροσίσει το σαλόνι, αλλά με αέρα πιο βουνίσιο. Το παλαιωμένο, ανοιχτόχρωμο ξύλο, φέρνει κάτι από εξοχικό, και τα απαλά, κρεμ ριχτάρια στον χώρο θα συμπληρώσουν τα φυσικά χρώματα του ξύλου, χωρίς να φωτίζουν ιδιαίτερα, αλλά χωρίς να είναι και άτονα. Σε περίπτωση που θέλετε να το κάνετε αυτό, προτιμήστε να διακοσμήσετε γενικά τον χώρο με ξύλο, αλλά αφήνοντας αρκετό χώρο ελεύθερο.

Ο μινιμαλισμός σώζει ζωές
Κάτι ξέρουν οι Ιάπωνες. Προσπαθήστε να κάνετε τον χώρο σας 100% λειτουργικό, και αφαιρέστε διακοσμητικά στοιχεία που δεν προσφέρουν τίποτα. Διώξτε κάθε παλιό πράγμα που δεν σας χρειάζεται (π.χ. μια στοίβα με περιοδικά που έχει να ακουμπήσει άνθρωπος από το 2006) και σύντομα θα δείτε ότι το σαλόνι σας όχι μόνο θα σας δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο δροσερό, αλλά θα είναι και ένα εκπληκτικό ησυχαστήριο.

Λευκά πατώματα
Αν μιλάμε και για ξύλο, δεν έχει καλύτερο. Αλλά και το λευκό πλακάκι είναι φοβερό για να κάνει ακόμα και τους πιο μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Για να σπάσετε την ασπρίλα, δώστε μικρές αλλά ξεκάθαρες πινελιές σκούρων χρωμάτων, όπως ένα μπλε ή και μαύρο χαλάκι.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ