Διαβατός Ημαθίας

Οι 6 αγαπημένες μας συνήθειες που προκαλούν πρόωρες ρυτίδες..


Όταν είσαι νέα και το μόνο που θέλεις είνα να ζήσεις αξέχαστες στιγμές και να περνάς συνεχώς καλά, είναι δύσκολο να σκεφτείς ότι κάποια στιγμή θα έχεις ρυτίδες, πανάδες από τον ήλιο και λεπτές γραμμές. Δυστυχώς, η συμπεριφορά που έχουμε σε νεαρή ηλικία, επηρεάζει άμεσα την υγεία της επιδερμίδας μας.
Από το να καθήσετε στον ήλιο περισσότερη ώρα από όση επιτρέπεται μέχρι να πιείτε ένα ποτηράκι παραπάνω κατά τη διάρκεια της νυχτερινής εξόδου σας, είναι κάποιες συνήθειες που μπορούν να έχουν αμέτρητες συνέπειες για τον οργανισμό μας.

Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι αγαπημένες συνήθειες που μπορεί να γεράσουν την επιδερμίδα μας γρηγορότερα:

1.Διατροφή

Η κατανάλωση πάρα πολλών γλυκών μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στο δέρμα μας κατά την πάροδο του χρόνου. Η ζάχαρη έχει την ικανότητα να «σκληραίνει» το κολλαγόνο του δέρματος με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει την επιφάνεια της επιδερμίδας μας, καθιστώντας τη πιο ευαίσθητη στις λεπτές γραμμές και στις ρυτίδες.

2.Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Εάν έχετε ξοδέψει πολύ χρόνο αλλά και χρήματα για να πίνετε μαργαρίτες στα αγαπημένα σας στέκια, μάλλον θα σας στενοχωρήσουμε λιγάκι. Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία προκαλώντας την ερυθρότητα σε μερικά σημεία. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα εμφανίζει πρόωρα σημάδια γήρανσης και ενισχύει την ακμή.

3.Η μαξιλαροθήκη

Τα κύτταρα της επιδερμίδας μας ανανεώνονται όλο το βράδυ. Συνεπώς, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε μια σατέν μαξιλαροθήκη καθώς είναι η μόνη που μπορεί να προστατέψει το δέρμα σας.

4.Ηλιοθεραπεία

Η αλήθεια είναι ότι ένας από τους λόγους που αγαπάμε το καλοκαίρι είναι και ο ήλιος. Τι καλύτερο από το να κάθεσαι σε μια ξαπλώστρα απολαμβάνοντας τον ήλιο και ακούγοντας την θάλασσα; Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι κάτι το βλαβερό για τον οργανισμό μας. Η ενέργεια του ήλιου έχει την τάση να συσσωρεύεται, με αποτέλεσμα 10 λεπτά καθημερινής έκθεσής μας στον ήλιο να είναι υπερ αρκετά για να γεράσει το δέρμα μας γρηγορότερα. Συνεπώς, αντηλιακό και πάλι αντηλιακό.

5.Κάπνισμα

Ο καπνός του τσιγάρου μειώνει την παροχή αίματος στο δέρμα και προκαλεί την εμφάνιση επιπλέον ρυτίδων.

6.Ρύπανση

Αν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη, το περπάτημα για τη δουλειά δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα μιας και το δέρμα σας πρόκειται να επιβαρυνθεί πολύ. Έτσι, για να αποφύγετε την δυσάρεστη όψη ενός προσώπου γεμάτου ρυτίδες, καλό θα ήταν εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα τόσο την απολέπιση όσο και την ενυδάτωση του προσώπου σας.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;