Διαβατός Ημαθίας

Το manual του καλού μάστορα: όλα όσα χρειάζεσαι στην εργαλειοθήκη σου...


Η θεωρία θέλει ως εργαλείο να ορίζεται κάθε αντικείμενο με το οποίο εφαρμόζεται ενέργεια για την εκτέλεση μιας εργασίας από το ανθρώπινο σώμα.
Από την θεωρία στην πράξη, είτε είσαι νέος, φοιτητής, είτε οικογενειάρχης, είτε μένεις στην πόλη ή σε χωριό και ανεξάρτητα από τα ενδιαφέροντά σου, μία σωστά οργανωμένη εργαλειοθήκη είναι χρήσιμος σύμμαχος σε οτιδήποτε προκύψει στην καθημερινότητα σου, από μία απλή επισκευή, έως και μία κατασκευή! Έτσι καταλήγουμε στο εξής απλό πόρισμα: όλοι μας, άντρες και γυναίκες, έχουμε ανάγκη από μία οργανωμένη εργαλειοθήκη. Στην ερώτηση «Γιατί;;;» η απάντηση είναι ξεκάθαρη: σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστεί και φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας…
Συνήθως, από το πρώτο κιόλας σπίτι μας, το οποίο μπορεί να είναι το φοιτητικό, θα προκύψουν ανάγκες λιγότερο ή περισσότερο σύνθετες, όπως το «στήσιμο» των νέων επίπλων με κάποιο κατσαβίδι ή άλεν, τη βρύση που μπορεί να θέλει ‘σφίξιμο’ και τα καινούρια καδράκια στο δικό μας τοίχο ή στον τοίχο της φίλη μας, που μας έχει ζητήσει αυτή τη φαινομενικά απλή ή κάποια αντίστοιχη χάρη. Οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις σίγουρα αυξάνονται όσο περνάνε τα χρόνια, με την οργανωμένη εργαλειοθήκη να είναι απαραίτητη σε σπίτι, αυτοκίνητο και μηχανή. Μία ακόμα προοπτική που μπορείς να ανακαλύψεις είναι οι DIY κατασκευές, με τις οποίες ξεδιπλώνεις τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σου.
Για να κάνεις την αρχή χτίζοντας την εργαλειοθήκη σου ή ακόμα αν θες να την επεκτείνεις, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς καταστήματα εξειδικευμένα στα οποία θα βρεις από τα πλέον απαραίτητα μέχρι και τα πιο επαγγελματικά. Παράλληλα σε πολλά από αυτά τα καταστήματα, όπως τα Praktiker, υπάρχουν έτοιμες προτάσεις είτε για αρχάριους είτε για επαγγελματίες και πραγματικά λύνουν τα χέρια σε οποιαδήποτε απορία των καταναλωτών. Η λίστα με «τα βασικά» για μια ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη περιλαμβάνει τα εξής:
Κατσαβίδι με διάφορες μύτες (όπως σταυροκατσάβιδο κλπ) ✓
Σφυρί ✓
Πένσα ✓
Μέτρο ✓
Γαλλικό κλειδί ✓
Άλεν σε διάφορα μεγέθη ✓
Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι ✓
Τρυπάνι (με διάφορες κεφαλές) ✓
Καρφιά, βίδες, ούπα σε διάφορα μεγέθη ✓
Εάν τα περισσότερα από τα παραπάνω βρίσκονται ήδη στην εργαλειοθήκη σου, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεσαι ήδη σε πολύ σωστό δρόμο, αλλά και ότι έχεις ανακαλύψει την αξία των εργαλείων. Σε περίπτωση που θέλεις να επεκταθείς σε περισσότερες προτάσεις, η τεχνολογία στις μέρες μας είναι πραγματικά σύμμαχος μας, με εργαλεία «γκάτζετ» όπως μετρητές αποστάσεων laser και χωροστάτες που λύνουν τα χέρια σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες.
Επίσης, μην ξεχνάτε πως τα περισσότερα εργαλεία είναι κυριολεκτικά για μία ζωή και δεν φθείρονται, οπότε αξίζει να επενδύσετε σε αυτά και να ανακαλύψετε τον δημιουργό ή τον μάστορα που κρύβετε μέσα σας, με ιδανικό ξεκίνημα τώρα την άνοιξη να σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε τις πρώτες σας κατασκευές ή επισκευές σε κήπο και βεράντα! Κάνε το επόμενο βήμα και οργάνωσε την εργαλειοθήκη σου με ότι χρειάζεται, επισκευάζοντας ή κατασκευάζοντας αντικείμενα. Κι αν …«αν πιάνουν τα χέρια σου», όπως λέει η λαϊκή ρήση, φτιάξε το δικό σου εργαστήριο για να δημιουργήσεις «ότι χωράει η φαντασία σου».
Κ. Κόρακας
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Λάδι Κρήτης: Σαρακίνα 4L Βραβευμένο Τσουνάτο Ελαιόλαδο