Διαβατός Ημαθίας

Γεμιστά με πλιγούρι και σταφίδες...


Υλικά συνταγής...

1 κούπα πλιγούρι
1/2 κούπα σταφίδες
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
6 πιπεριές για γεμιστά και 3 ντομάτες
2 κούπες ζωμός από κότα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι

Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και βγάζουμε τα σπόρια ( κρατάμε το καπάκι ).

Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες βγάζουμε την σάρκα τους και κρατάμε τον χυμό τους σε ένα μπολ …( κρατάμε το καπάκι )

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το πλιγούρι με το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα …

ρίχνουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράσει σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τις σταφίδες την σάρκα από την ντομάτα το αλάτι το πιπέρι και  την πάπρικα , σκεπάζουμε το και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να μαλακώσει ( περίπου δεκαπέντε λεπτά )

Στην συνέχεια γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με ένα κουταλάκι και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι …

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και πασπαλίσουμε με ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι

Σκεπάζουμε με ένα αλουμηνόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά

Δέκα λεπτά πριν φτάσουμε στον χρόνο που θα είναι έτοιμο το φαγητό αφαιρούμε το αλουμηνόχαρτο για να πάρουν χρώμα τα γεμιστά μας …

Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;