Διαβατός Ημαθίας

Η Διαβατινή συνταγή της Ημέρας: Σαλάτα με χωριάτικο λουκάνικο αρωματισμένο με μέλι και τσίπουρο


Διαβατός...
Σαλάτα με χωριάτικο λουκάνικο αρωματισμένο με μέλι και τσίπουρο...

Υλικά συνταγής

για τη σαλάτα
1 μεγάλη ρίζα μαρούλι σγουρό
200γρ. λουκάνικο χωριάτικο
1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο
½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 κ.σ. γεμάτη μέλι

αλάτι
πιπέρι

για τη βινεγκρέτ
50ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του και το ξύσμα)

Διαδικασία συνταγής


Κόβουμε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε το λουκάνικο φέτες και το σοτάρουμε. Μόλις ψηθεί σβήνουμε με το τσίπουρο και το μέλι, περιμένουμε να καραμελώσει και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ, ανακατεύοντας δυνατά με σύρμα τα υλικά ή χτυπώντας τα με μίξερ. Ανακατεύουμε το μαρούλι με τη βινεγκρέτ, τη γραβιέρα, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!