Διαβατός Ημαθίας

Η μαγειρική σόδα η… θαυματουργή: 10 χρήσεις της στην κουζίνα...


Διαβατός...
Η μαγειρική σόδα είναι ένα πολύ αποτελεσματικό (αλλά ήπιο) λειαντικό –φαντάσου κάτι σαν το scrub που έχεις για το δέρμα σου– και εξαιρετικό φυσικό αποσμητικό, λύνοντας σου τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα:

1. Τάπερ με λεκέδες και δυσάρεστες μυρωδιές.


Τα υπολείμματα του φαγητού έχουν τον τρόπο να αφήνουν το σημάδι τους. Για να φρεσκάρεις τα τάπερ σου, σκούπισέ τα με ένα καθαρό σφουγγάρι που θα έχεις πασπαλίσει με μαγειρική σόδα. Ή σβήσε τους λεκέδες μουλιάζοντας τα πλαστικά δοχεία σου σε ένα διάλυμα από τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ένα τέταρτο ζεστό νερό.

2. Ψυγείο που μυρίζει.

Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει τις μυρωδιές των φαγητών στο ψυγείο. Απλά βάλε 1-2 κουταλιές της σούπας σε ένα μπολάκι και άφησέ το για όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

3. Για πιο καθαρά φρούτα και λαχανικά.

Αναμειγμένη με νερό, η μαγειρική σόδα μπορεί να αφαιρέσει τις βρωμιές και το κερί από πολλά φρέσκα προϊόντα.


4. Για αστραφτερή κουζίνα.
Σχεδόν κάθε είδος βρωμιάς ή λεκέ στην κουζίνα σου μπορεί να επωφεληθεί από την… επαφή με τη μαγειρική σόδα. Ανάμιξέ τη με νερό και χρησιμοποίησε το μίγμα για να καθαρίσεις και να απολυμάνεις πάγκους, ανοξείδωτους νεροχύτες, το φούρνο μικροκυμάτων, τον απορροφητήρα και τα μαγειρικά εργαλεία.


5. Πολύ λαδωμένα πιάτα και κατσαρόλες.
Ενίσχυσε τη δύναμη του απορρυπαντικού για τα πιάτα προσθέτοντας μαγειρική σόδα στο σφουγγάρι.

6. Σφουγγάρια που μυρίζουν.
Μούλιασε το σφουγγάρι και τα πανάκια της κουζίνας σε νερό με μαγειρική σόδα για να τα φρεσκάρεις και να παρατείνεις για λίγο ακόμη τη ζωή τους.

7. Το κρεβάτι του μικρού σου φίλου.
Το ίδιο ισχύει και για το αγαπημένο σημείο του μικρού σου ζώου μέσα στο σπίτι! Πασπάλισε, περίμενε 15 λεπτά και σκούπισε.

8. Καθάρισε τις… τοιχογραφίες του μικρού σου καλλιτέχνη.
Και όταν οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των παιδιών σου επεκταθούν στους φρεσκοβαμμένους τοίχους, τρίψε τους απαλά με ένα νωπό σφουγγάρι πασπαλισμένο με μαγειρική σόδα.

9. Για πιο καθαρό μπάνιο.
Τρίψε τη μπανιέρα, τα πλακάκια, το νιπτήρα και την κουρτίνα του μπάνιου με ένα νωπό σφουγγάρι και μαγειρική σόδα. Το ξέπλυμα θα σου αποκαλύψει αστραφτερές επιφάνειες.

10. Σκουπιδοτενεκές χωρίς μυρωδιές.
Βάλε λίγη μαγειρική σόδα στον πάτο του σκουπιδοτενεκέ σου για να καταπολεμήσεις τη δυσοσμία.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...