Διαβατός Ημαθίας

Ένα Άγνωστο Τσάι για Καταπολέμηση Αλλεργιών και Φλεγμονών..


Διαβατός...
Άρθρο του Dr. Leo Galland
Για πάνω από 3.000 χρόνια το τσάι χρησιμοποιούνταν ως φαρμακευτικό ρόφημα. Σήμερα, η σύγχρονη επιστήμη έχει ανακαλύψει ότι ένας ειδικός τύπος τσαγιού, το Oolong, προσφέρει μοναδικά αντιαλλεργικά οφέλη.

Το τσάι Oolong φτιάχνεται από φύλλα τσαγιού μερικής ζύμωσης, γεγονός που του δίνει μια χαρακτηριστική γλυκιά γεύση. Το κινεζικό τσάι Oolong είναι παλαιότερο από το Ταϊβανέζικο. Τα φύλλα τσαγιού είναι πλούσια σε φυσικές ενώσεις που ονομάζονται κατεχίνες, οι οποίες ανήκουν στην οικογένεια των φλαβονοειδών. Η ζύμωση μεταβάλλει τη φύση των κατεχινών, πράγμα που αλλάζει τις φυσιολογικές επιδράσεις του τσαγιού.

Σε εργαστηριακές μελέτες βρέθηκε ότι οι κατεχίνες που περιέχονται στο συγκεκριμένο τσάι αναστέλλουν τις αλλεργικές αντιδράσεις σε αρουραίους και είναι πιο ισχυρές από αυτές που περιέχονται στο πράσινο τσάι. Σε μια κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία, στα άτομα με αλλεργικό έκζεμα που δεν παρουσίασαν βελτίωση με τη φαρμακευτική αγωγή χορηγήθηκε τσάι Oolong για 6 μήνες. Μετά από την κατανάλωση του τσαγιού, η πλειοψηφία των ασθενών που συμμετείχαν στη μελέτη παρουσίασε μέτρια ως σημαντική βελτίωση στο έκζεμα μέσα σε 1 μήνα, με τα οφέλη να γίνονται αισθητά μετά από 1 ως 2 εβδομάδες.

Τρόπος κατανάλωσης
Η ποσότητα που χρησιμοποιήθηκε ήταν 10 γραμμάρια φύλλων τσαγιού που ισοδυναμεί με περίπου 3 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα φύλλα ή 4 φακελάκια τσαγιού βρασμένα σε νερό για 5 λεπτά. Σύμφωνα με την ιαπωνική μελέτη, η κατάλληλη ποσότητα τσαγιού είναι 4 φλιτζάνια την ημέρα. Προσέξτε να μην υπερβείτε αυτή την ποσότητα ανά ημέρα.
Προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το τσάι σας διαθέτει υψηλό επίπεδο κατεχινών από τα φύλλα, βράστε το τσάι σε νερό για 5 λεπτά. Αν είναι πολύ δυνατό, βράστε το σε μια μικρή ποσότητα νερού και αραιώστε το με σκέτο ζεστό νερό μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για να μειώσετε την ποσότητα της καφεΐνης στο τσάι σας, πρώτα μουλιάστε τα φύλλα σε ζεστό νερό για 30 δευτερόλεπτα και ύστερα πετάξτε το νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε φρέσκο νερό και βράστε το για 5 λεπτά. Η περισσότερη καφεΐνη θα φύγει με το πρώτο νερό που θα πετάξετε, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό κατεχινών θα παραμείνει στο τσάι σας.
Το τσάι Oolong μπορείτε να το βρείτε στα περισσότερα καταστήμτα υγιεινής διατροφής και στο διαδίκτυο.

Σημείωση: Αν είστε αλλεργικοί στο τσάι, μην το καταναλώσετε. Μπορείτε να πιείτε σκέτο ζεστό νερό, που είναι κάτι συνηθισμένο στην Κίνα και την Ιαπωνία.


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Με επιτυχία μετά από 2 χρόνια, το επετειακό 40ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Λιβάδια Περτουλίου. (βίντεο)

Καρύδα: Το θαυματουργό λάδι της για υγεία και δέρμα...

Απίστευτη Μυκηναϊκή Ανακάλυψη στην Μακεδονία ..