Διαβατός Ημαθίας

Το ιχθυέλαιο το ισχυρότερο superfood για το 2018;


Διαβατός...
Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει το ιχθυέλαιο; Όπως δείχνουν μελέτες, φροντίζει την καρδιά, προφυλάσσει από την άνοια, μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και συμβάλλει στην απώλεια κιλών.

Με όλα αυτά τα οφέλη, δε μας εκπλήσσει η στροφή προς το ιχθυέλαιο ως ένα πολύτιμο συμπλήρωμα διατροφής. Πολύτιμα λιπαρά οξέα Το ιχθυέλαιο είναι η πιο πλούσια, εύκολη και οικονομική πηγή για να παίρνεις καθημερινά τα απαραίτητα Ω3 λιπαρά οξέα – και χωρίς τη μυρωδιά του ψαριού!
«Παρότι τα Ω3 είναι απαραίτητα για να λειτουργεί καλά κάθε κύτταρο μέσα στο σώμα σου, ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα παράξει κι έτσι θα πρέπει να τα παίρνουμε από τη διατροφή μας», εξηγεί ο δρ Andrew Stoll, από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και συγγραφέας του The Omega-3 Connection.
Διάλεξες το καλύτερο; Για να απαντήσεις σ’ αυτή την ερώτηση, απλά διάβασε την περιεκτικότητα ιχθυελαίου ανά κάψουλα (συνήθως κυμαίνεται από 100 mg έως 2.000 mg ανά δόση).
Ένα δεύτερο κριτήριο είναι η περιεκτικότητά του σε οξέα EPA και DHA. Τα δύο αυτά βασικά συστατικά προσφέρουν στο έλαιο τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, υποστηρίζουν την καρδιαγγειακή υγεία και βελτιώνουν τις τιμές της χοληστερίνης. Ιδανικά διάλεξε ιχθυέλαιο που να περιέχει τουλάχιστον 180 mg EPA (εικοσιπενταενοϊκό οξύ) και 20 mg DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ) ανά 1.000 mg.
Ω3 vs Ω6
Δεν αρκεί να παίρνεις απλώς κάψουλες ιχθυελαίου για να ρυθμιστούν οι λειτουργίες του οργανισμού σου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσεις να νιώθεις τη διαφορά είναι να υπάρχει η σωστή αναλογία ανάμεσα στα Ω3 και τα Ω6 λιπαρά στο σώμα σου, καθώς πρόκειται για δύο μορφές λιπαρών οξέων που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για ζωτικό χώρο στη μεμβράνη των κυττάρων σου.

Τι μπορείς να κάνεις για να έχεις τη σωστή αναλογία;
▶ Απόφυγε τα τρόφιμα σε πακέτο ή σακουλάκι, που συνήθως παρασκευάζονται από δημητριακά τα οποία έχουν επιλεχθεί για τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους (δηλαδή έχουν υψηλή συγκέντρωση Ω6 λιπαρών οξέων).
▶ Προτίμησε το ελαιόλαδο για το μαγείρεμα και τις σαλάτες σου.
▶ Απόφυγε τα τηγανητά στα εστιατόρια, καθώς συνήθως χρησιμοποιούνται λάδια υψηλής περιεκτικότητας σε Ω6.
▶ Γενικά, να θυμάσαι ότι η αναλογία των δύο ομάδων λιπαρών οξέων είναι σημαντικότερη από την ποσότητά τους

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...