Διαβατός Ημαθίας

Η Διαβατινή Πολίτισσα γιαγιά με το υπέροχο γλυκό της..


Διαβατός...
Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, η γιαγιά μου από την Πόλη να φτιάχνει το περίφημο γλυκό του ψυγείου με κρέμα και πορτοκαλάδα!

Το λατρεύαμε και το εξαφανίζαμε σε χρόνο μηδέν! Πρώτοι και καλύτεροι οι Πόντιοι, μπαμπάς και παππούς μου. Αλλά και όλα τα παιδιά και εγγόνια της γιαγιάς…


Ακόμα και σήμερα το γλυκό αυτό δε λείπει ποτέ από τα οικογενειακά μας μαζέματα (το κράτησε ως παράδοση και η μαμά μου αλλά και η αδελφή μου) και είναι πραγματικά υπέροχο και ιδανικό αν θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορο, και δροσερό!

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια

3 ποτήρια γάλα

3 ποτήρια πορτοκαλάδα

2 ποτήρια ζάχαρη

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

– Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βάλε μία στρώση από μπισκότα, αφού πρώτα τα έχεις βουτήξει ελαφρά στο γάλα.

– Σε ένα κατσαρολάκι βάλε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε. Άφησε το μείγμα σας να βράσει ελαφρά μέχρι να πήξει.

– Όταν πήξει, ρίξε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα άπλωσε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και άφησε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

– Ρίξε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλε το γλυκό στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει… θα μπορείς να το απολαύσεις, αλλά όχι μόνη/μόνος σου!

Απολαύστε το όλοι στην παρέα! Το συνιστώ ως δροσερό καλοκαιρινό γλυκό.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...