Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινή συνταγή: Λαζαράκια...


Διαβατός...

Λαζαράκια...


Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι
¾ ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1½ φακελάκι μαγιά ξερή
1½ ποτήρι νερό
1 πρέζα κανέλα

Για τη γέμιση

1 φλιτζ. σταφίδες
1 φλιτζ. καρύδια ψίχα σπασμένα
γαρύφαλλο καρφί για το στόλισμα


Διαδικασία συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τις σταφίδες.

Αφού φτιάξουμε τη ζύμη, παίρνουμε ένα κομμάτι, το πλάθουμε μακρόστενο και πλατύ στη μέση και προσθέτουμε λίγη γέμιση (είναι η κοιλιά του Λαζάρου). Με λίγη ζύμη φτιάχνουμε το καπέλο και του βάζουμε και χεράκια που είναι σταυρωμένα. Βάζουμε 2 γαρύφαλλα για μάτια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στο φούρνο (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου), σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και έπειτα ξεφορμάρουμε.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Οι συνεργάτες του site Διαβατός προμηθεύτηκαν σήμερα τα λουλούδια τους από «Τα παιδιά της άνοιξης» ...

Βούλα Πατουλίδου: Ευχαριστίες για τα όσα προσέφερε με την δίμηνη παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ»