Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινή συνταγή: Λαζαράκια...


Διαβατός...

Λαζαράκια...


Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι
¾ ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1½ φακελάκι μαγιά ξερή
1½ ποτήρι νερό
1 πρέζα κανέλα

Για τη γέμιση

1 φλιτζ. σταφίδες
1 φλιτζ. καρύδια ψίχα σπασμένα
γαρύφαλλο καρφί για το στόλισμα


Διαδικασία συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τις σταφίδες.

Αφού φτιάξουμε τη ζύμη, παίρνουμε ένα κομμάτι, το πλάθουμε μακρόστενο και πλατύ στη μέση και προσθέτουμε λίγη γέμιση (είναι η κοιλιά του Λαζάρου). Με λίγη ζύμη φτιάχνουμε το καπέλο και του βάζουμε και χεράκια που είναι σταυρωμένα. Βάζουμε 2 γαρύφαλλα για μάτια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στο φούρνο (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου), σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και έπειτα ξεφορμάρουμε.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..