Διαβατός Ημαθίας

Πέντε νηστίσιμα και θρεπτικά σνακ...


Διαβατός...
Από την Δήμητρα Μελαδάκη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Η νηστεία συμβολίζει την εγκράτεια και την αποχή από την ευχαρίστηση του σώματος.

Μεταξύ άλλων θέτονται περιορισμοί στη διατροφή, και συγκεκριμένα απαγορεύεται η κατανάλωση των διατροφικών ομάδων που προέρχονται από ζωικές πηγές.
Το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί, το κρέας, τα πουλερικά, τα αλλαντικά, το ψάρι και τα αυγά μένουν εκτός της διατροφής για την περίοδο της Σαρακοστής. Μέσα στις ημέρες αυτές υπάρχουν κάποιες που αποφεύγεται και η κατανάλωση ελαιολάδου, ενώ σε άλλες επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού.

Μπορεί η νηστεία να έχει ποικιλία;

Και ενώ αυτό με μία πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται στερητικό και μονότονο, υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία θρεπτικών και γευστικών επιλογών που είναι νηστίσιμες και περιλαμβάνουν όλα τα σιτηρά, τα όσπρια, τα θαλασσινά, τα φρούτα και τα λαχανικά. Όταν το πρόγραμμα διατροφής κατά τη νηστεία είναι ισορροπημένο έχει θετικά αποτελέσματα. Έτσι στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο μπορούν να συμπεριλαμβάνονται πιο πολλά όσπρια, λαδερά, θαλασσινά, σιτηρά και σούπες, με μία μεγαλύτερη προσοχή στην πρόσληψη πρωτεΐνης και ειδικά από άτομα με συγκεκριμένες παθήσεις, όπως Σακχαρώδη Διαβήτη.

Οι επιλογές είναι περισσότερες από ότι μπορεί να φαντάζεστε και η νηστεία μπορεί να γίνει μία περίοδος πειραματισμού με νέες γεύσεις και νέες ιδέες για όλο το χρόνο. Ακολουθούν κάποιες ιδέες για γευστικά και ισορροπημένα σνακ με νηστίσιμα τρόφιμα που αξίζει να δοκιμάσετε.








Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..