Διαβατός Ημαθίας

Ξινός τραχανάς με πιπεριά και σάλτσα ντομάτας!


Διαβατός...

θα φτιάξουμε ένα πιάτο νόστιμο, θρεπτικό και παραδοσιακό, με ξινό τραχανά και φρέσκια...
ντομάτα.
Ένα πιάτο πάρα πολύ απλό με μεγάλη διατροφική αξία με τον αγαπημένο μας τραχανά που μας θυμίζει πάρα πολύ γιαγιά, το χωριουδάκι μας λίγο πιο παραδοσιακές γεύσεις.

Τι θα χρειαστείς

250γραμ. 
τραχανάς ξινός Βλάχα
4 ώριμες φρέσκες ντομάτες
1 κίτρινη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι
Θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι

Πως θα το φτιάξεις

Θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας την σάλτσα τρίβοντας τις φρέσκες ντομάτες, αφού πρώτα τις ξεφλουδίσουμε. Στην συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε μέσα στην ντομάτα που έχουμε πολτοποιήσει. Χτυπάμε για άλλη μια φορά μέχρι να πολτοποιηθεί και το κρεμμύδι και η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Τώρα θα ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο να σοτάρουμε τον τραχανά μέχρι να σκουρύνει λιγάκι. Έπειτα θα προσθέσουμε και την πιπεριά μας και στο τέλος θα αφήσουμε να σιγοβράσει μαζί με την σάλτσα μέχρι να χυλώσει. Αυτή η συνταγή θα αγαπηθεί πολύ και από τα παιδάκια σας αλλά είναι και για μερακλήδες γιατί είναι ιδανικός μεζές για την ρακή. Τα κομμάτια της πιπεριά τα θέλουμε μεγάλα γιατί θα μαλακώσουν όσο βράζει ο τραχανάς. Ο τραχανάς είναι ένα τρόφιμο με υψηλή διατροφική αξία που δεν πρέπει να τον παραμελούμε και σίγουρα πρέπει να την εντάξουμε στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιο μας. Μπορούμε να το βάλουμε και σε πολλές άλλες συνταγές καθημερινές στις οποίες χρησιμοποιούμε κάποια άλλα ζυμαρικά όπως με το γιουβέτσι. Προσθέτουμε λοιπόν και την σάλτσα στον τραχανά. Να θυμάστε ότι πρέπει να ανακατεύετε συνέχεια τον τραχανά σας με μια ξύλινη κουτάλα. Βλέπετε λοιπόν ότι αρχίζει να χυλώνει και σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμος. Τοποθετούμε τον τραχανά στο πιάτο και αρωματίζετε με λίγο θυμάρι.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...