Διαβατός Ημαθίας

Όσο πιο σύντομα δώσεις αξία στη ζωή σου τόσο το καλύτερο...


Διαβατός...

Επιμέλεια: Θέμης Αξιώτης, Coach-Επιχειρηματίας 
Έχουν γίνει εκατομμύρια αναλύσεις και τρισεκατομμύρια συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων σχετικά με το που πηγαίνουμε όταν πεθαίνουμε. Αρκετοί έχουν φτιάξει την κοσμοθεωρία τους, αλλά κανένας απολύτως δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την επόμενη μέρα.

Μαρτυρίες ανθρώπων σε κάποιο νοσοκομείο που τους έχουν μείνει ελάχιστες στιγμές ζωής εκμυστηρεύονται τις τελευταίες τους επιθυμίες και προσπαθούν να σε προστατεύσουν από τα δικά τους λάθη.

Καθώς σου περιγράφουν την ιστορία της ζωής τους, ακούς τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους, τα επιτεύγματα και τις αναποδιές που έχουν να σου διηγηθούν, και καταλήγεις αποκλειστικά στο εξής συμπέρασμα:

Κανένας δεν έχει μετανιώσει για τίποτα από αυτά που έχει κάνει στη διάρκεια της ζωής του. Αντίθετα η πίκρα και η θλίψη προέρχεται από τα απωθημένα, τις στιγμές δηλαδή που δε βρήκαν το θάρρος να αναλάβουν δράση και να απαντήσουν μια για πάντα στα ερωτηματικά τους.

Και αν είχα ζητήσει το τηλέφωνο της τι θα είχε γίνει; Και αν έλεγα ναι σε εκείνη την πρόταση, θα μπορούσα άραγε να γίνω διάσημος; Αν είχα περάσει Νομική; Αν δεν σταματούσα τα μαθήματα; Αν τα έβρισκα με τον αδερφό μου; Και αν είχα φτιάξει εκείνο το ανθοπωλείο στη γωνία; Αν…

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν πως πρέπει να ζήσουν μόνο όταν κοντεύουν να πεθάνουν. Σε οτιδήποτε δεν δώσεις απάντηση σήμερα, να ξέρεις ότι θα αναρωτιέσαι και θα βασανίζεσαι μέχρι να πεθάνεις.

Τι στο καλό περιμένεις; Νομίζεις πως θα ζήσεις 300 χρόνια; Και σε όλα αυτά τα «αν» ποιος θα απαντήσει; Όλες εκείνες οι ευκαιρίες που δεν άρπαξες από τα μαλλιά και όλοι οι φόβοι που δεν αντιμετώπισες στα ίσια θα σε στοιχειώνουν για όλη σου τη ζωή.

Ο φόβος είναι ένα ορμητικό ποτάμι που δε σε αφήνει να το περάσεις. Στην απέναντι πλευρά όμως βρίσκεται ο θησαυρός! Είναι το μονοπάτι που έχει χαραχτεί για σένα και πάντα θα σε περιμένει να το βαδίσεις.

Πίσω από αυτά που φοβάσαι, δηλαδή τα εμπόδια που εσύ ο ίδιος έστησες, κρύβεται η ελευθερία σου, ο ανώτερος εαυτός σου, ο σκοπός της ζωής σου. Τα καλά νέα είναι ότι βρέθηκε επιτέλους ο γκουρού που θα γκρεμίσει όλα τα εμπόδια… Συγνώμη αν ήθελες να διαβάσεις για κάποιον μάγο, αλλά αυτός ο γκουρού είσαι εσύ!

Κανείς δε φεύγει από τη ζωή αν δεν έχει αντιμετωπίσει ένα σημαντικό αριθμό δυσκολιών. Αντί να αντιδράς σε αυτές, γιατί να μην τις αποδεχτείς επιτέλους σαν μέρος της ζωής; Έχουν τόσο πολλά να σε διδάξουν που δεν προλαβαίνεις να αποτύχεις τόσες φορές.

Οι άνθρωποι που έχουν στο ενεργητικό τους επαναλαμβανόμενες αποτυχίες, υπομένουν καλύτερα τις δυσκολίες της ζωής και αναγκαστικά κάνουν βήματα εξέλιξης και δημιουργικότητας.

Γι’ αυτό μην ξοδεύεις τις μέρες σου περιμένοντας να ανάψει πράσινο σε όλα τα φανάρια της διαδρομής σου. Αυτό δε θα γίνει ποτέ. Είναι σημαντικό να ονειρεύεσαι, αλλά τα όνειρα δεν αρκούν για να γίνεις ο άνθρωπος που ξέρεις μέσα σου ότι μπορείς να γίνεις. Αν δεν ρισκάρεις, παίρνεις τελικά τα απομεινάρια των επιλογών των άλλων.

Ρίσκαρε, δοκίμασε, προσπάθησε, αγωνίσου, επιχείρησε, παιδέψου, πειραματίσου, πάλεψε, βάλε τα δυνατά σου, κάνε ότι μπορείς, όμως μην περιμένεις να βρεθείς ένα βήμα πριν το θάνατο για να βρεις το νόημα της ζωής σου.

Δεύτερη ζωή δεν έχει για κανέναν! Ανάλαβε επιτέλους «δράση»για αυτά που ονειρεύεσαι και απόλαυσε τη ζωή που σου μένει! Αν δεν δράσεις τώρα, θα το μετανιώνεις για πάντα. Μην περιμένεις την ευκαιρία…Δημιούργησε την!

«Είναι επικίνδυνο να ισορροπείς πάνω σε ένα κλαδί, αλλά εκεί βρίσκονται όλοι οι καρποί»
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι