Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2017

Διαβατός Ημαθίας

Γνωρίστε τις Μοίρες της Αρχαιότητας και τον ρόλο τους...

Εικόνα
Διαβατός... Οι Μοίρες παριστάνονταν, συνήθως, ως τρεις γυναικείες μορφές που κλώθουν. Η κλωστή που κρατούν στα χέρια τους, είναι η ανθρώπινη ζωή· συμβολίζεται έτσι το πόσο μηδαμινή κι... ασήμαντη αποδεικνύεται τελικά, αφού κόβεται με το παραμικρό, όπως μια κλωστή. Η πρώτη Μοίρα, η Κλωθώ, γνέθει το νήμα της ζωής, η δεύτερη, η Λάχεση, μοιράζει τους κλήρους, καθορίζει τι θα «λάχει» στον καθένα.

Αρωματίσετε το σπίτι σας με την ηλεκτρική σκούπα..Πως; Δείτε..!

Εικόνα
Διαβατός... Αν θέλετε το σπίτι σας να μοσχοβολάει όλη τη μέρα, μπορείτε να το κάνετε με διάφορους τρόπους και δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε αποσμητικά χώρου.

Θέλετε δυνατά πνευμόνια και καλύτερη αναπνοή; Δείτε τι πρέπει να τρώτε...!

Εικόνα
Διαβατός.. Η λειτουργία των πνευμόνων μας επιβαρύνεται καθημερινά από παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και η κακή ποιότητα... αέρα στους εσωτερικούς χώρους.

Τα ονόματα των ψαριών από της αρχαιότητα έως σήμερα

Εικόνα
Διαβατός... Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω...

Θα «στεγνώσεις» πριν καν πεις... κύμινο! Χάσε γρήγορα κιλά σε 3 ημέρες

Εικόνα
Διαβατός... Military Diet, ή στρατιωτική δίαιτα ή αλλιώς δίαιτα των 3 ημερών που σε προκαλεί να δείξεις στρατιωτική πειθαρχία για λίγο για να μπεις στο παλιό σου τζην. Ξέχνα τις πατάτες μπλουμ και εμπρός μαρς να ξεφορτωθείς αυτά τα 3 κιλάκια που σε βασανίζουν εδώ και τόσο καιρό!

ΤΟ CONSULTING PROJECT ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ INNOVATION DAYS

Εικόνα
Διαβατός... “Thessaloniki as a growing destination –A new approach to the region’s branding”  είναι το θέμα του project που εκπόνησαν τρείς μεταπτυχιακές φοιτήτριες του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με βασικό αντικείμενο τις δράσεις του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κι η οποία βραβεύτηκε στην χθεσινή εκδήλωση των Innovation Days που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Τριχόπτωση: Γιατί τα μαλλιά πέφτουν το φθινόπωρο;

Εικόνα
Διαβατός... Πολλές γυναίκες (αλλά και άνδρες) παρατηρούν όταν κάνουν μπάνιο ή όταν χτενίζονται μια μεγαλύτερη τριχόπτωση από το κανονικό το φθινόπωρο, κυρίως τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Οι γιατροί επίσης γίνονται δέκτες του φαινομένου της εποχιακής τριχόπτωσης καθώς το φθινόπωρο δέχονται περισσότερες ερωτήσεις και επισκέψεις στα ιατρεία τους για το το θέμα.

Ποιες τροφές προκαλούν φλεγμονή στον οργανισμό;

Εικόνα
Διαβατός... Η φλεγμονή μπορεί να είναι καλή ή κακή, ανάλογα με την κατάσταση... Από τη μία πλευρά, είναι ο φυσικός τρόπος του σώματος να προστατεύεται όταν τραυματίζεται ή όταν αρρωσταίνει. Βοηθά το σώμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τους ξένους εισβολείς και μπορεί να τονώσει την επούλωση.

Τα τρικ του Φθινοπώρου για να μην παχύνουμε τον χειμώνα..!

Εικόνα
Διαβατός... Το φθινόπωρο είναι μια υπέροχη εποχή. Τα καλοκαιρινά χρώματα αλλάζουν, ο αέρας γίνεται πιο δροσερός και αρχίζουμε να φοράμε τα αγαπημένα μας ζεστά ρούχα…  Την ίδια στιγμή, όμως, μας θυμίζει ότι έρχεται σύντομα ο χειμώνα, και μαζί του εκείνα τα παραπανίσια κιλά και παίρνουμε—μικρότερες μέρες, λιγότερος χρόνος, βάλε και τα τραπέζια των γιορτών και έχουμε μια σίγουρη συνταγή για να αυξηθεί το νούμερο στην ζυγαριά. Κι όμως, δεν χρειάζεται να συμβεί όλο αυτό.

Mercedes-Benz X-Class: Ένα δώρο για τους αγρότες και όχι μόνο...

Εικόνα
Διαβατός... Η X-Class και  στην Ελλάδα από 35.028 ευρώ! Α ναπτύχθηκε ειδικά για τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της δ ιεθνούς αγοράς των pickups. Η ζήτηση για μεσαίου μεγέθους pickup οχήματα με κλασικά χαρακτηριστικά άνεσης επιβατικού αυτοκινήτου βρίσκεται σε σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, έχει αυξηθεί το ποσοστό των pickups ιδιωτικής χρήσης. Δεν θεωρούνται πλέον μόνο ως «άλογα εργασίας».

Βροχές με μικρή πτώση της θερμοκρασίας...

Εικόνα
Διαβατός.. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, έκτος της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Ποια γλυκά έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες;

Εικόνα
Διαβατός.. Σταιτιτας, αρχαίες τηγανίτες με μέλι, τυρί και σουσάμι... Απλές τηγανίτες με αλεύρι και νερό, πασπαλισμένο με τυρί και μέλι. Από τα πρώτα γλυκά των ανθρώπων, λόγω της απλότητάς του, φτιαχνόταν και από τους αρχαίους Έλληνες.

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που κάνουν τη ζωή σου δυσκολότερη χωρίς να το καταλαβαίνεις

Εικόνα
Διαβατός... Μάλλον δεν χρειάζεσαι εμάς να σου πούμε ότι η ζωή είναι δύσκολη. Όπως λοιπόν γνωρίζεις ήδη, τα περισσότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι... έτσι κι αλλιώς δύσκολα, οπότε γιατί να μην προσπαθείς να τα κάνεις λίγο ευκολότερα;

Ποιοι άνθρωποι ζουν περισσότερο;

Εικόνα
Διαβατός... Σου εύχονται να τα εκατοστίσεις, λες "ευχαριστώ", αλλά μέσα σου πιστεύεις πως η ευχή αυτή είναι μεταφορική, πως εξαιρετικά... δύσκολα μπορείς να φτάσεις μέχρι τα 100. Μην είσαι τόσο απαισιόδοξη, υπάρχει ελπίδα να τα καταφέρεις και να γίνεις υπεραιωνόβια.

Πράσινο Σαπούνι: Συνταγή για να το φτιάξετε μόνοι σας και τα Μυστικά του..!

Εικόνα
Διαβατός... Τα μυστικά του πράσινου σαπουνιού και συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας!!! Αγνό και μυρωδάτο, το πράσινο σαπούνι είναι συνώνυμο με την απαλή περιποίηση και την αστραφτερή καθαριότητα… Μάθετε μυστικά για τη χρήση και την παρασκευή του.

Ποιες τροφές μας χορταίνουν και δεν παχαίνουν;

Εικόνα
Διαβατός.. Η απώλεια περιττών κιλών απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και συνδυασμό σωστής διατροφής και άσκησης. Το βέβαιο είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς να πεινάει όταν ακολουθεί μια διατροφή για να χάσει κιλά. Το μυστικό είναι,  να επιλέγει τροφές με λίγες θερμίδες, που όμως χορταίνουν.

Διαβατινή σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γλάσο μερέντας..

Εικόνα
Διαβατός... Μια πραγματικά υπέροχη σοκολατόπιτα, σιροπιαστή, η οποία απογειώνεται με το έξτρα γλάσο από μερέντα...

Osho: Η ζωή είναι, απλά μαθηματικά. Παίρνεις εκείνο που σου αξίζει!

Εικόνα
Διαβατός... Η καλοσύνη δεν έχει καμία σχέση με το χρηματικό κέρδος. Η καλοσύνη κερδίζει κάτι πολυτιμότερο, κερδίζει ηρεμία του νου. Ο ενάρετος δεν χρειάζεται να ανησυχεί για πράγματα που αφορούν τα εγκόσμια.

Οι 12 θεοί μένουν σε δύο πολυκατοικίες στο Αιγάλεω;;;

Εικόνα
Διαβατός... Δυτικά προάστια. Δυο τρεις δεκάδες μέτρα από τον  Κηφισό. Οδηγοί και περαστικοί σταματάνε κάθε λίγο και λιγάκι στην συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Ατταλείας. Σταματάνε, σηκώνουν το κεφάλι τους και πολλοί από αυτούς βγάζουν τα κινητά τους για να φωτογραφίσουν μία πολυκατοικία εντελώς διαφορετική. Μια πολυκατοικία πολύ πίσω από την εποχή της.

Τι συμβαίνει και κάποιοι παραμιλούν στον ύπνο τους;

Εικόνα
Διαβατός... “Somniloquy” είναι ο επιστημονικός όρος για κάποιον που μιλάει στον ύπνο του. Για κάποιο άγνωστο λόγο, κάποιοι από εμάς κοιμούνται άνετα και ήσυχα, ενώ άλλοι αρχίζουν να βγάζουν... λόγους ολόκληρους καθώς κοιμούνται βαθιά.

Ποιες τροφές προκαλούν υπνηλία;

Εικόνα
Διαβατός... Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται κόπωση και υπνηλία μέσα στην ημέρα ενώ έχουν κοιμηθεί καλά και επαρκώς τη νύχτα. 

Γιατί γκριζάρουν τα μαλλιά σε νεαρή ηλικία;

Εικόνα
Διαβατός... Οι άσπρες τρίχες είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη όσο μεγαλώνουμε.  Ποια είναι όμως η διαδικασία οδηγούν στο γκριζάρισμα των μαλλιών όσο περνούν τα χρόνια και γιατί συμβαίνει; Πολλοί άνθρωποι, μάλιστα, εμφανίζουν λευκές τρίχες σε αρκετά νεότερες ηλικίες.

« Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι η αφορμή. Η Θεσσαλονίκη είναι πάντα η αιτία για να ξεκινήσουν δράσεις προστιθέμενης αξίας για τον τουρισμό»

Εικόνα
Διαβατός... «  Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι η αφορμή. Η Θεσσαλονίκη είναι πάντα η αιτία για να ξεκινήσουν δράσεις προστιθέμενης αξίας για τον  τουρισμό»  τονίζει η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης- Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ κα Βούλα Πατουλίδου στο μήνυμά της για την 27η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Το σώμα σου ακούει τις σκέψεις σου - Το πείραμα που λίγοι γνωρίζουν...!

Εικόνα
Διαβατός... Η φυσική μας παρουσία, η φυσική μας κατάσταση, το σώμα μας είναι έρμαιο. Ακούγεται βαρύ, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Το ευχάριστο σε αυτήν την πραγματικότητα είναι ότι είναι έρμαιο του ίδιου μας του εαυτού.

Για σήμερα Διαβατινά κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και ελιές..!

Εικόνα
Διαβατός.. Κεφτεδάκια... Αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Και μία επιλογή εύκολη, που μπορεί να σταθεί ως φαγητό, αλλά και ως σνακ.

Διαβατινοί τρόποι για να βοηθήσετε ένα παιδί του Δημοτικού να κατανοήσει ένα κείμενο..!

Εικόνα
Διαβατός... Ένα συχνό παράπονο που κάνουν τα παιδιά στους γονείς είναι ότι ενώ έχουν μελετήσει, όταν έρθει η στιγμή να γράψουν διαγώνισμα ή να εξεταστούν προφορικά στο μάθημα, έχουν ξεχάσει όσα διάβασαν.

Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το κινητό πριν τον ύπνο...Διαβάστε γιατί;

Εικόνα
Διαβατός... Μια από τις συνήθειες που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι πριν τον ύπνο είναι να ασχολούνται με το κινητό τους, είτε διαβάζοντας mails είτε μπαίνοντας στα κοινωνικά δίκτυα.

Διαβατινό κόλπο για να μην πλησιάζουν μύγες στο φαγητό μας..!

Εικόνα
Διαβατός... Αν κάθε φορά που προσπαθείτε να φάτε οι μύγες κάνουν πάρτι πάνω από το τραπέζι, ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε μια και καλή από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. 

Ποια ώρα τρώμε βραδινό αν θέλουμε να χάσουμε κιλά;

Εικόνα
Διαβατός... Ένας από τους παράγοντες που παίζει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια των κιλών είναι η ώρα της ημέρας που τρώμε το κάθε γεύμα Πρωινό και μεσημεριανό δεν έχουν τόση σημασία όσο το βραδινό καθώς αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό αν θα πάρουμε ή θα χάσουμε κιλά.

Ξεκίνησε επίδομα 916 ευρώ για χιλιάδες Έλληνες...Δείτε ποιοι το δικαιούνται..!

Εικόνα
Διαβατός.. Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στα ΚΕΠ...  για το επίδομα ορεινών και μειονοτικών περιοχών 2017 που δίνεται σε αρκετούς δήμους της χώρας - Δείτε τα δικαιολογητικά και την διαδικασία Ξεκίνησαν και φέτος, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2017 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ.

Διαβατινή δίαιτα από την Νορβηγία..χαχα...Υπόσχεται Διπλάσια Απώλεια Κιλών και Πόντων!

Εικόνα
Διαβατός... Έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε για νέες δίαιτες που μας υπόσχονται άμεση απώλεια κιλών. Υπάρχει όμως μία δίαιτα που υπόσχεται να μας κάνει να χάσουμε βάρος, θεωρείται πολύ υγιεινή ενώ παράλληλα είναι φιλική προς το περιβάλλον. Ποια είναι;

Διαβατινά Ζαμπονοτυροπιτάκια και...να τρέχουν τα σάλια...!

Εικόνα
Διαβατός... Θα χρειαστούμε... 200 γρ.  νιβατό Όλυμπος 150 γρ.  γραβιέρα Όλυμπος

Πως θα βγάλετε την μούχλα από δύσκολο σημείο στο μπάνιο...

Εικόνα
Διαβατός... Ακόμα κι όταν οι περισσότεροι από εμάς... κάνουμε ό,τι το καλύτερο μπορούμε, πολύ συχνά η βρωμιά και η μούχλα “βρίσκει τον τρόπο” να μας ξεγελάει και να μην φεύγει από μερικά σημεία στο σπίτι.

Επισκέπτεστε πολλές φορές ξενοδοχεία, πώς θα καταλάβετε αν έχει κρυφές κάμερες το ξενοδοχείο;

Εικόνα
Διαβατός... Αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο για κάθε παράνομο ή μη ζευγάρι που αποφασίζει να περάσει κάποιες ευχάριστες ώρες μακριά από αδιάκριτα βλέμματα...

18 πράγματα που δεν γνωρίζουμε για το τσιγάρο...

Εικόνα
Διαβατός... «Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα. Εγώ το ‘χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές», υποστήριζε... ο Αμερικανός συγγραφέας Mark Twain. Εσείς πώς τα πάτε με τον ύπουλο αυτό εθισμό;

8 Βασικοί Λόγοι που μας Εμποδίζουν να Χάσουμε Κιλά..!

Εικόνα
Διαβατός... Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Γιατί ακόμα κι αν είστε οπλισμένοι με ένα οπλοστάσιο συμβουλών απώλειας βάρους, στην πράξη τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο νομίζουμε.

Μια Παραλία με Πολύ Ζεστά Νερά για να Κάνετε Μπάνιο Μέχρι και τον Νοέμβριο!

Εικόνα
Διαβατός... Μπορεί να νομίζετε ότι τα καλοκαιρινά μπάνια έλαβαν τέλος αλλά με σωστή έρευνα και ενημέρωση μπορείτε να βρείτε ζεστές παραλίες κοντά στην Αττική που θα σας χαρίσουν ακόμα και μέχρι τον Νοέμβριο μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.  

Η Αρχαία Ελλάδα «Αγγίζει» το Θείον με την Τέχνη και την Επιστήμη..!

Εικόνα
Διαβατός... Ο Χρυσός Λόγος Φ ή Χρυσή Τομή Φ ή Χρυσός Κανόνας Φ ή Θεϊκή Αναλογία ορίζεται ως το πηλίκο των θετικών αριθμών όταν ισχύει που ισούται περίπου με 1,618. Δίνει αρμονικές αναλογίες και για το λόγο αυτό έχει  χρησιμοποιηθεί στην αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική, τόσο κατά την Αρχαία Ελλάδα όσο και κατά την Αναγέννηση.

Κόρινθο: Στο φως νομίσματα, κοσμήματα και… Άφωνοι στο εξωτερικό..!

Εικόνα
Διαβατός... Αρχαιολογική ανακάλυψη από Έλενα Κόρκα Ποια η απίστευτη  αρχαιολογική  ανακάλυψη της  Έλενας Κόρκα στην Κόρινθο ; Τρομερή  αρχαιολογική  ανακάλυψη, με σπουδαία και πλούσια ευρήματα βγήκαν στο φως, από την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Δρ.  Ελένη Κόρκα , στο Χιλιομόδι της  Κορινθίας .

Τέλος οι κάρτες! Έτσι θα "σηκώνουμε" πλέον χρήματα από τα ΑΤΜ;

Εικόνα
Διαβατός... Μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που θα γίνονται οι αναλήψεις χρημάτων έρχεται στην...  Κίνα, όπου η τεχνολογία φαίνεται πως θα «λύσει» τα χέρια εκατομμύρια πολιτών. Σε αρκετά καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της Κίνας (ABC) στο Τζινάν δεν θα χρειάζονται πλέον κάρτες για την ανάληψη χρημάτων. Μία γρήγορη αναγνώριση του προσώπου θα αρκεί.

Ποιες αλλαγές έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας του 2018;

Εικόνα
Διαβατός... Έρχονται διορθώσεις στα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2018 όπως σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο, οι αλλαγές θα είναι τελικά οριακές και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το σχέδιο με σημαντικές παρεμβάσεις που περιλάμβανε ακόμη και την διεύρυνση των κλιμακίων υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Οι 263.000 των επισκεπτών της 82ης ΔΕΘ έστειλαν μήνυμα «Σεπτέμβρης είναι…Έκθεση είναι…Θεσσαλονίκη είσαι…»

Εικόνα
Διαβατός... Τα συγχαρητήρια της στον πρόεδρο και στην διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ απευθύνει η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και  πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου για την επιτυχή διοργάνωση της 82ης ΔΕΘ.

Ελλάδα: Παρατσούκλια κατοίκων ανά πόλη...

Εικόνα
Διαβατός... Γνωρίζατε ότι υπάρχουν παρατσούκλια για τους κατοίκους σχεδόν κάθε ελληνικής πόλης; Και δεν εννοούμε απλώς τα ονόματα που βγαίνουν από την πόλη... πχ Αθήνα – Αθηναίοι, αλλά κάποιες ειδικές ονομασίες, οι οποίες έχουν βγει για διάφορους λόγους...

Ζώδια και γάμος: Τι δείχνουν τα άστρα για το πότε θα παντρευτείς;

Εικόνα
Διαβατός... Αν πλησιάζετε τα 30 ή τα διανύετε ήδη, τότε μάλλον το πιο πιθανό είναι φέτος να είστε καλεσμένοι σε πολλούς γάμους! Αν οι φίλοι, οι...  συνάδελφοι και τα ξαδέρφια σας αρχίζουν σιγά σιγά να παντρεύονται και εσείς παραμένετε στο... ράφι, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στα άστρα.

Τι πληροφορίες μπορούμε να πάρουμε από διακοσμητές σπιτιού;

Εικόνα
Διαβατός... Της Σάντυς Τσαντάκη Κάθε φορά που βλέπουμε ένα σπίτι που μας αρέσει, προσπαθούμε να υιοθετήσουμε στοιχεία και το δικό μας. Οι επαγγελματίες της... διακόσμησης μας προτείνουν να εμπιστευτούμε το ένστικτο μας. Και τις συμβουλές τους.

Γλιτώστε Πάνω από 150 Ευρώ τον Χρόνο από τον Λογαριασμό Ρεύματος με 1 Κίνηση

Εικόνα
Διαβατός... Υπάρχουν κάποια τρικς που πολλοί από εσάς προσπερνάτε μην συνειδητοποιώντας πόσο σημαντικά και ουσιαστικά είναι. Μπορεί να μην νιώσετε αμέσως τη διαφορά στα οικονομικά σας, αλλά σε βάθος χρόνο θα κερδίσετε αρκετά χρήματα!

Πέτρος Ζαργάνης, ένας πανέξυπνος αγρότης της Εύβοιας που με πολυκαλλιέργειες έλυσε το οικονομικό του πρόβλημα

Εικόνα
Διαβατός... Ο Πέτρος Ζαργάνης έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο κτήμα με βιολογικά προϊόντα, παντός είδους καλλιέργειες και αυγά, στους λόφους ανάμεσα στη Δάφνη και το Μαντράκι Αυλωναρίου Ευβοίας.

Υπέρταση – Διατροφή: Αυτό το πάμφθηνο λαχανικό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο

Εικόνα
Διαβατός... Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)... μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση παντζαριών. Έρευνα έδειξε, επίσης, ότι το ταπεινό πορφυρό λαχανικό μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών και να ενισχύσει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Eνδοδαπέδια κεντρική θέρμανση από το 7000 π.Χ. στη Μινωική Κρήτη!

Εικόνα
Διαβατός... Από το 7000 π.Χ. έκτιζαν κυλινδρικά σπίτια με επίπεδες ή θολωτές στέγες, στις κορφές των οποίων υπήρχε άνοιγμα. Στο δάπεδο, ακριβώς... κάτω από το άνοιγμα, υπήρχε η εστία. Τα σπίτια αυτά δεν είχαν εσωτερικούς τοίχους και έτσι η όποια θερμότητα από την κεντρική εστία, μεταδιδόταν σε ολόκληρο το κτίσμα. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η ενδοδαπέδια κεντρική θέρμανση εφευρέθηκε πριν από το καλοριφέρ.

Απίστευτες δυνατότητες φέρνουν οι οπτικές ίνες...

Εικόνα
Διαβατός... Εντυπωσιακές αλλαγές στη ζωή των πολιτών, στη λειτουργία των επιχειρήσεων και στο έργο των πανεπιστημίων και των ερευνητικών... κέντρων της Ελλάδας θα φέρει η αναβάθμιση του δικτύου των τηλεπικοινωνιών και το πέρασμα του συνόλου του δικτύου στην εποχή των οπτικών ινών.