Διαβατός Ημαθίας

Feng Shui: Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με θετική ενέργεια...


Διαβατός...
Αυτές τις μέρες προετοιμάζουμε τον χώρο μας & τον εαυτό μας με την θετική ενέργεια του feng shui. Προκειμένου να περάσουμε με αρμονία και ισορροπία τις γιορτές κοντά στους αγαπημένους μας. 
1. Αποφεύγουμε τα πολλά διαφορετικά χρώματα στην διακόσμηση
Συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε πολλά χρώματα, ειδικά όταν στολίζουμε το σπίτι μας για τις γιορτές. Αυτό όμως προκαλεί μεγάλη αναταραχή στην ροή της ενέργειας Qi στο χώρο και κατά συνέπεια σε μας. 
Αυτό συμβαίνει γιατί κάποια χρώματα έχουν yin ήρεμη, αρμονική ενέργεια και κάποια άλλα έχουν yang έντονη, δραστήρια ενέργεια. Μάλιστα, όταν δεν βρίσκονται σε αναλογία διαταράσσεται η ομαλή ροή της ενέργειας που αναφέρουμε παραπάνω. 
Στην ευνοϊκή χωροθεσία feng shui επιθυμούμε να υπάρχει ισορροπία, αρμονία και ηρεμία στον χώρο που θα επηρεάσει θετικά και τον δικό μας οργανισμό. Γι’ αυτό καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα βασικό χρώμα με έντονη yang ενέργεια, όπως το κόκκινο ή το μωβ ή το κίτρινο ή το πορτοκαλί. Επίσης, και ένα δευτερεύον με yin ενέργεια όπως το κρεμ/ το λευκό/ το μαύρο, έτσι ώστε να έχουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα.
Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε και τα τέσσερα βασικά yang χρώματα ταυτόχρονα, πχ. στον στολισμό του δέντρου ή του σαλονιού. Για παράδειγμα, προσπαθούμε να κάνουμε έναν από τους παρακάτω ευνοϊκούς συνδυασμούς:
  • κόκκινο και λευκό
  • κρέμ χρώμα ή πράσινο
  • κόκκινο και χρυσό ή ασημί χρώμα ή μωβ
  • κόκκινο και λευκό ή μαύρο χρώμα. 
Αυτό σημαίνει πως όλα τα διακοσμητικά, τα υφάσματα και τα ριχτάρια καλό θα είναι να έχουν τον συνδυασμό χρωμάτων που θα επιλέξουμε εξ αρχής. Άρα να μην προσθέτουμε και άλλα διαφορετικής ενέργειας χρώματα. 

2. Τοποθετούμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας σε ευνοϊκή feng shui πλευρά του χώρου

Η θέση που θα τοποθετηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι επίσης σημαντική για να υπάρχει αρμονία και ισορροπία στον χώρο και σε μας. Ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες. 
Το τοποθετούμε στα ανατολικά για να υποστηρίξουμε την ενέργεια της οικογένειας ή στα νοτιοανατολικά για ευημερία & πλούτο. Διαφορετικά, μπορούμε να το τοποθετήσουμε στα νότια για να ενισχύσουμε την επικοινωνία μας με τους άλλους και την φήμη μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Επιλέγουμε την νότια θέση, ως πιο ευνοϊκή, ειδικά για το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στολίσουμε στον επαγγελματικό χώρο. 
χριστουγεννιάτικο τραπέζι

3. Τοποθετούμε τις οικογενειακές φωτογραφίες στο σωστό σημείο

Ειδικά τα Χριστούγεννα, που είναι ουσιαστικά γιορτή της οικογένειας, ενισχύουμε όσο περισσότερο μπορούμε την ενέργεια αυτή. Προκειμένου να υπάρχει ισορροπία και αρμονικές σχέσεις μεταξύ των μελών της. 
Το καλύτερο είναι να συγκεντρώσουμε όλες τις φωτογραφίες σε ένα σημείο στα ανατολικά του χώρου, ώστε να μην βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το χώρο. Καθώς έτσι ευνοείται ενεργειακά η διάσπαση και η διχόνοια.

 4. Ενισχύουμε το στοιχείο της γης με λουλούδια & φυτά  

Είναι πολύ θετικό να προσθέσουμε στην διακόσμησή μας το στοιχείο της γης επιλέγοντας να τοποθετήσουμε λουλούδια ή φυτά ανάλογα με τον προσανατολισμό του χώρου. Μπορείτε να διαβάσετεε πιο αναλυτικά στο άρθρο για το «Ποια φυτά μας προστατεύουν από την αρνητική ενέργεια«.
Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το αλεξναδρινό, το χαρακτηριστικό φυτό των Χριστουγέννων, η πιο ευνοϊκή θέση είναι στα ανατολικά, νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά του χώρου μας όπου ενισχύεται το στοιχείο της φωτιάς που αντιπροσωπεύει. 
Ειδικός Σύμβουλο Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας Feng Shui, Ευθυμία Α. Μισιρλή.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Με επιτυχία μετά από 2 χρόνια, το επετειακό 40ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Λιβάδια Περτουλίου. (βίντεο)

Καρύδα: Το θαυματουργό λάδι της για υγεία και δέρμα...

Απίστευτη Μυκηναϊκή Ανακάλυψη στην Μακεδονία ..