Διαβατός Ημαθίας

Μήπως....Κοιμάστε με το κινητό;


Διαβατός...
Αυξάνει η συχνή χρήση των κινητών και των ασύρματων τηλεφώνων τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου;


Στο αμφιλεγόμενο θέμα σχετικά με το κατά πόσον επηρεάζουν τα κινητά τηλέφωνα την υγεία μας, έρχεται να προστεθεί μια νέα έρευνα, αυτή τη φορά υπέρ της άποψης ότι τα κινητά είναι επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της σουηδικής μελέτης, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν το κινητό ή το ασύρματο τηλέφωνό τους για περισσότερα από 25 χρόνια, είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του εγκεφάλου, συγκριτικά με όσους έκαναν χρήση των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών συσκευών για διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου.

Ωστόσο, τα ευρήματα της νέας μελέτης έρχονται σε αντίθεση με την μεγαλύτερη σε κλίμακα έρευνα που έχει γίνει ποτέ σχετικά με τα κινητά, η οποία είχε δημοσιευτεί το 2010 και απέτυχε να βρει ισχυρά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου.

Ο δρ. Lennart Hardell, ογκολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της σουηδικής πόλης Orebro και επικεφαλής της νέας έρευνας, τονίζει ότι «τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στην ακτινοβολία από τα κινητά και τα ασύρματα τηλέφωνα, επειδή το κεφάλι τους είναι πιο μικρό και το κρανίο τους πιο λεπτό». «Επίσης, είναι ανησυχητικό ότι τα νεαρά κορίτσια συχνά κοιμούνται με το smart phone τους κάτω από το μαξιλάρι», συμπληρώνει.

Ο δρ. Gabriel Zada, νευροχειρουργός στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα ευρήματα της σουηδικής μελέτης, τόνισε τη σημασία των προληπτικών μέτρων, όπως είναι η χρήση της ανοιχτής ακρόασης ή η χρήση ενός ζευγαριού ακουστικών hands free. Ο ίδιος συστήνει επίσης, το να κοιμόμαστε χωρίς τα κινητά τηλέφωνα κοντά μας.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Τα "Τρικ" της γιαγιάς που κάθε νοικοκυρά και μη θα πρέπει να γνωρίζει.

Νάουσα: Ακυρώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις - Αποζημιώσεις στους πληγέντες επαγγελματίες και φορείς

Βρέθηκε στην Σιβηρία Αρχαία Ταφή Γυναίκας Ιέρειας του Διονύσου..