Διαβατός Ημαθίας

Γιατί να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα με τους γονείς σας;


Διαβατός...
Τίποτα δεν τονίζει καλύτερα μια παραδοσιακή οικογένεια τα Χριστούγεννα από το να περνά τον χρόνο της ανοίγοντας δώρα, παίζοντας παιχνίδια και απολαμβάνοντας καθισμένοι γύρω – γύρω από το τραπέζι το οικογενειακό γεύμα.

Όσο μεγαλώνουμε είναι για πολλούς από μας δυσκολότερο να επιστρέφουμε στο σπίτι για Χριστούγεννα εξαιτίας της εργασίας, της απόστασης και άλλων υποχρεώσεων.
Ανεξάρτητα αν τα Χριστούγεννα με την οικογένεια πέρναγαν ήσυχα ή σε ένα απόλυτο χάος, συχνά θα είναι κάποιες από τις πιο ευτυχισμένες αναμνήσεις από την παιδική σας ηλικία. Ας δούμε δέκα λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να ξανασκεφτείτε να περάσετε τα Χριστούγεννα με τους γονείς σας.
Εξοικονομήστε χρήματα
Πριν ακόμα υπολογίσετε το κόστος των δώρων που θα αγοράσετε, τα Χριστούγεννα είναι μια από τις πιο ακριβές εορτές. Αφού προσθέσετε τα κόστη του φαγητού, των σνακ, της διακόσμησης, των χριστουγεννιάτικων μπισκότων, γλυκών και αλκοόλ, θα είστε έτοιμοι να επιστρέψετε σπίτι μόνιμα.
Όταν γιορτάζετε τα Χριστούγεννα με τους γονείς σας μπορεί να μειώσετε τα έξοδα σχεδόν τρεις φορές. Επίσης σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τη διακόσμηση του προηγούμενου έτους. Σχεδιάστε το εορταστικό δείπνο με ακρίβεια και εφοδιαστείτε το φαγητό (τα τρόφιμα τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν τη γιορτή).
Προσπαθήστε να περικόψετε από την αγορά ακριβών δώρων. Φτηνά δώρα, αλλά από καρδιάς ή ακόμα και χειροποίητα θα δείξουν την προσοχή και την φροντίδα σας.
Νοσταλγία
Όλοι αγαπούν να αισθανθούν σαν παιδιά και πάλι και με το να ξυπνήσετε σπίτι σας το πρωί των Χριστουγέννων θα σας γεμίσει με την ίδια συγκίνηση που νιώθατε σαν παιδί. Επιτρέποντας στους γονείς σας να φροντίσουν για καθετί, ενώ εσείς κάθεστε λίγο πιο πίσω και θαυμάζετε τα εορταστικά καλούδια είναι ένα άλλο ακόμα υπέρ του να μείνετε σπίτι. Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα σπίτι σας είναι μια όμορφη ευκαιρία να αναβιώσετε τις οικογενειακές παραδόσεις και να διασκεδάσετε με τις παιδικές αναμνήσεις. Ζητήστε από τη μητέρα σας να ετοιμάσει το πατροπαράδοτο γεύμα που συνηθίζατε να μαγειρεύετε κάθε χρόνο, διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο όπως κάνατε παιδιά. Μην ξεχάσετε να ετοιμάσετε δώρα ζεστασιάς για τους αγαπημένους σας.
Συναντηθείτε με τα μέλη της οικογένειας
Για πολλές οικογένειες, η εορταστική περίοδος είναι η μόνη στιγμή που μπορούν να μαζευτούν όλοι μαζί σε ένα μέρος. Οι επανενώσεις της οικογένειας είναι η τέλεια ευκαιρία να συναντηθείτε με μακρινά ξαδέρφια, θείους, θείες ή ακόμα και με τα αδέλφια σας. Μηνύματα, τηλεφωνήματα και όχι συχνές ευχετήριες κάρτες δεν είναι αρκετές για να κρατήσουν δυνατούς τους οικογενειακούς δεσμούς. Ακόμα και εάν δεν επιθυμείτε πραγματικά να συναντηθείτε με την ευρύτερη οικογένεια, είναι εντάξει να έρθετε σε επαφή με τους μακρινούς συγγενείς τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.
Αποφύγετε το άγχος του να είστε εσείς οικοδεσπότης για τα Χριστούγεννα
Υποδεχόμενοι τα Χριστούγεννα στο δικό σας σπίτι μπορεί να είναι μια απίστευτα στρεσογόνα εμπειρία. Όχι μόνο θα είστε υπεύθυνοι για να μαγειρέψετε το δείπνο, αλλά θα έχετε επίσης το νοικοκύρεμα, το στόλισμα αλλά και την τακτοποίηση των επισκεπτών σας για να ανησυχείτε. Στο σπίτι των γονέων σας απλά θα ξεκουραστείτε. Βέβαια θα έχετε να βοηθήσετε τη μητέρα σας με το φαγητό, τα ψώνια και το καθάρισμα. Αλλά είναι πολύ διαφορετικό όταν δεν είστε υπεύθυνοι εσείς για τον εορτασμό. Επιπλέον, γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα με τους γονείς είναι μια καλή δικαιολογία να αποφύγετε ανεπιθύμητες δεσμεύσεις, κάτι που κάνει τις γιορτές λιγότερο αγχωτικές.
Μειώνετε την κατανάλωση αλκοόλ
Οι περισσότεροι από μας υπερκαταναλώνουμε κατά την εορταστική περίοδο, αλλά εάν περάσετε την ημέρα με τους γονείς σας, τότε οι πιθανότητες να μην βρεθείτε να τελειώνετε το δεύτερο μπουκάλι κρασί πριν το μεσημέρι είναι μεγάλες. Επίσης δίνετε στο συκώτι σας μια αναγκαία ανάπαυλα και εξοικονομείτε χρήματα. Διαφοροποιήστε το συνηθισμένο ποτό σας με εορταστικά μη αλκοολούχα cocktail, egg nog, ανάμεικτους χυμούς και ζεστή σοκολάτα ή ζεστό γάλα βανίλιας. Με αυτά τα ζεστά και υγιεινά χειμωνιάτικα ποτά θα δημιουργήσετε μια αξέχαστη ατμόσφαιρα Χριστουγέννων.
Μάθετε πως να μαγειρεύετε ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα – δείπνο
Ακόμα και εάν το σπίτι σας στηρίχτηκε στα κατεψυγμένα λαχανικά και τα πακέτα μειγμάτων για να φτιαχτεί το χριστουγεννιάτικο γεύμα, δεν θα ξεχάσετε πότε τη γεύση της μαγειρικής της μητέρας σας. Οι περισσότερες μητέρες έχουν δοκιμάσει και πειραματιστεί σε μυστικά κόλπα μαγειρικής για μεγάλο αριθμό ατόμων, το οποίο θα είναι πολύ χρήσιμο όταν έρθει η δική σας σειρά να είστε οικοδεσπότης για τα Χριστούγεννα. Ακολουθήστε την μητέρα σας όταν είναι απασχολημένη στην κουζίνα και μάθετε κάποια μυστικά και κόλπα για να ετοιμάσετε φανταστικά εορταστικά γεύματα. Το να είστε στο σπίτι τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη εύκαιρα να δοκιμάσετε τις ασύγκριτες συνταγές της ακόμα μια φορά.
Αφήστε τα παιδιά σας να περάσουν χρόνο με τους παππούδες
Εάν έχετε παιδιά, τότε αφήστε τους παππούδες να τα κακομάθουν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ενώ εσείς παίρνετε ένα απολύτως δικαιούμενο διάλειμμα. Αν ζείτε σε μια άλλη πόλη τα παιδιά σας και οι γονείς σας έχουν σπάνιες ευκαιρίες να συναντηθούν. Παρόλα αυτά η σπουδαιότητα των ισχυρών δεσμών με τους παππούδες είναι πάρα πολύ μεγάλη για ένα παιδί. Αν και η μαμά και ο μπαμπάς είναι οι πρωταρχικοί φορείς φροντίδας τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αγάπη των παππούδων και την ειλικρινή προσήλωση. Τα παιδιά είναι συχνά η καρδιά και η ψυχή των Χριστουγέννων και βλέποντάς τα να ξετυλίγουν τα δώρα τους το πρωί είναι μια από τις ωραιότερες στιγμές της ημέρας.
Κάντε τους γονείς ευτυχισμένους
Είτε έχετε φύγει από το σπίτι πριν μερικούς μήνες ή πολλά ( αρκετά ) χρόνια, οι γονείς ίσως θα υπέρ ευχαριστηθούν με την προοπτική να σας έχουν στο σπίτι τα Χριστούγεννα. Ένα από τα πιο σκληρά πράγματα στο να είσαι γονιός είναι να βλέπεις τα παιδιά σου να φεύγουν από το σπίτι καθώς μεγαλώνουν. Έτσι το να επιστρέφουν σε ειδικές περιστάσεις, είναι ένας υπέροχος τρόπος να περνάτε όλοι μαζί ποιοτικό χρόνο. Ξέρω ότι πάντα θα παραμένω ένα μικρό παιδί για τη μαμά και τον μπαμπά, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είμαι και όποτε επισκέπτομαι το σπίτι των γονιών μου πάντα μου φέρονται σαν να είμαι ακόμα η μικρή τους κόρη ή ο μικρός τους γιός. Μερικές φορές κάθε ενήλικος έχει την ανάγκη να αισθάνεται παιδί ξανά. Γιατί δεν γιορτάζετε λοιπόν αυτά τα Χριστούγεννα στο σπίτι και να κάνετε τους γονείς σας ευτυχισμένους;
Επανασυνδεθείτε με παλιούς φίλους
Η επιστροφή στο σπίτι των παιδικών σας χρόνων μπορεί να σημαίνει ότι θα έχετε την ευκαιρία να συναντηθείτε με παλιούς συμμαθητές, γείτονες και άλλους ανθρώπους που δεν έχετε δει για χρόνια. Τα κοινωνικά δίκτυα το έχουν κάνει ευκολότερο το να μένεις σε επαφή με φίλους και συγγενείς, αφού αυτοί έχουν φύγει μακριά, αλλά αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με το να έχετε τη δυνατότητα να συναντηθείτε με ανθρώπους από το παρελθόν σας. Ρωτήστε τους γονείς σας εάν θα ήταν εντάξει να φιλοξενήσετε μια μεγάλη γιορτή και να συγκεντρώσετε μαζί έναν μεγάλο κύκλο φίλων σας. Το να συναντήσετε ανθρώπους που δεν έχετε δει για χρόνια, θα κάνει τις γιορτές περισσότερο ζεστές και σπιτικές.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ