Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινό Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού...


Διαβατός...
Τώρα είναι η εποχή που υπάρχουν πολλά εσπεριδοειδή. Ευκαιρία λοιπόν να φτιάξουμε…
γλυκό, με ένα οικονομικό υλικό, πολύ απλό και ωραίο!

Υλικά
Πορτοκάλια οικολογικά και ακέρωτα, λεπτόφλουδα ή χοντρόφλουδα νομίζω δεν έχει σημασία.
Ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε τα πορτοκάλια και με έναν τρίφτη τα ξύνουμε ελαφρά.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει.
Βράζουμε μέχρι να πάρει χόχλο. Αυτό το κάνουμε τρεις φορές, αλλάζοντας πάντα το νερό.
Το βράσιμο το κάνουμε για να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια και να μαλακώσουν. Αν δεν έχουν μαλακώσει καλά όταν μπουν στο σιρόπι, θα σκληρύνουν περισσότερο. Το βράσιμο εξαρτάται και από το μέγεθός τους. Αν είναι μεγάλα θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο. Προσοχή όμως να μην παραβράσουν γιατί τότε θα γίνουν μαρμελάδα.
Κόβουμε τα πορτοκάλια λεπτές λωρίδες – φέτες, όπως το ψωμί. Πετάμε τα κουκούτσια.
Ζυγίζουμε τα πορτοκάλια και όσα γραμμάρια είναι, τόση ζάχαρη αντίστοιχα θα χρησιμοποιήσουμε.
Βράζουμε το γλυκό μας σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Δεν χρειάζεται ανακάτεμα γιατί θα διαλυθούν οι φέτες!
Μόλις δέσει το σιρόπι το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Βάζουμε το καυτό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
Καλοφάγωτο!

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ