Διαβατός Ημαθίας

Κριθαράκι με καραμελωμένα λαχανικά...


Διαβατός...
Συστατικά…

230 gr κριθαράκι
ηλιέλαιο
1 μεγάλη γλυκοπατάτα σε κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
170 gr μανιτάρια σε φέτες
1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
2 κ. σούπας σόγια σος
2 φλ. kale ψιλοκομμένο
πιπέρι, αλάτι
φλοίδες παρμεζάνας
Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε το κριθαράκι σε περίπου επτά λεπτά και μόλις το σουρώσεις ανακάτεψέ το με λάδι ώστε να μην κολλήσει.
Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ράντισε με λίγο ηλιέλαιο και σοτάρισε τη γλυκοπατάτα για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το τζίντζερ με αλάτι, σοτάροντας για πέντε λεπτά.
Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά και ανακάτεψε με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακάτεψε το βαλσαμικό με τη σόγια σος και δύο κουταλιές λάδι και ρίξε το μείγμα στο τηγάνι, βράζοντας για τρία λεπτά.
Δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κριθαράκι στο τηγάνι λίγο-λίγο μέχρι να ανακατευτεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
Πρόσθεσε και το kale και άφησε για άλλο ένα λεπτό στη φωτιά να μαραθεί.
Αφαίρεσε από τη φωτιά και σέρβιρε με την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Το 65% των ιδιοκτητών ακινήτων θέλουν αλλά δεν μπορούν να ανακαινίσουν τις κατοικίες τους