Διαβατός Ημαθίας

O Oργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σύστησε τη Μακεδονία σε ξένους επιστήμονες


Διαβατός...
Την σύγχρονη Μακεδονία σύστησε στους ξένους επιστήμονες που ήρθαν στην Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας σε Διεθνές Συμπόσιο για την Αρχαία Μακεδονία ,ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Στο συμπόσιο με θέμα «η Μακεδονία από τον θάνατο του Φιλίππου Β΄ έως την άνοδο του Αυγούστου στην εξουσία» πήραν μέρος περισσότεροι από 60 επιστήμονες απ όλο τον κόσμο. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ανέλαβε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ) να ξεναγήσει τους ξένους επισκέπτες .Κατά την διάρκεια της περιήγησης οι ξένοι επιστήμονες ξεναγήθηκαν σε  μουσεία και μνημεία πολιτισμού της πόλης με έμφαση σ αυτά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας.


 «Πέραν των ωφελειών για τον συνεδριακό τουρισμό ,είναι καθήκον μας να υποστηρίζουμε την διοργάνωση τέτοιων σημαντικών συναντήσεων όπως αυτό που ανέλαβαν το ΙΜΧΑ, το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Οι συναντήσεις αυτές φέρνουν στο φως τους θησαυρούς που κρύβει η Μακεδονική γη. Αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της Ιστορίας. Καταδεικνύουν το αξεπέραστο κι αδιάλειπτο μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού» τόνισε η πρόεδρος του ΟΤΘ - αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου με αφορμή τις υποστηρικτική δράση του ΟΤΘ για το  8ο Διεθνές Συμπόσιο .

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!