Διαβατός Ημαθίας

Τι τρώνε στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου για να ξεμεθύσουν;


Διαβατός...
Ήπιες; Τότε, σίγουρα θα πεινάσεις! Εκτός κι αν πιείς τόσο πολύ που μόνο να φας δεν θα μπορείς… Κακά τα ψέματα: Το πότο μπορεί να «φτιάχνει» το κεφάλι, χαλάει όμως το στομάχι…
Και καλά, αν είσαι στην Ελλάδα, δεν μπορεί, σίγουρα όλο και κάτι θα βρεις κάτι να τσιμπήσεις: Κανένα πιτόγυρο, ένα βρώμικο (δεν θα μιλήσουμε για τα «βαριά» - πατσάδες, γίδες, κ.λπ.), μια τυρόπιτα, κιμαδόπιτα, μπουγάτσα – κάτι… απλό για να σου κόψει λίγο την πείνα μέχρι να πέσεις στο κρεβάτι (και να σηκωθείς ακόμα πιο πεινασμένος το επόμενο πρωί).
Τι γίνεται, όμως, αν δεν βρίσκεσαι εδώ; Αν για παράδειγμα είσαι στη Γερμανία; Στην Ιρλανδία; Κάπου πιο μακριά, όπως π.χ. στο Μεξικό ή την Ινδία; Ή κάπου πιο… εξωτικά, όπως στην μακρινή Ταϊλάνδη ή στην Κένια; Τι θα πρέπει να φας προκειμένου να… συνέλθεις λίγο σε αυτά τα μακρινά μέρη; Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
  • Κεμπάπ στη Μεγάλη Βρετανία
Ναι, ναι… Οι Βρετανοί το λατρεύουν, μαζί με αυτούς κι εμείς! Ουσιαστικά, είναι κάτι σαν το δικό μας πιτόγυρο το οποίο, όμως, ενισχύεται με διάφορες σάλτσες και extra λαχανικά.
Κεμπάπ στη Μεγάλη Βρετανία

Φωτογραφία: Alex Kehr Flickr
  • Munchy Box στη Σκωτία
Πρόκειται για ένα τεράστιο κουτί (φαντάσου το κουτί της πίτσας) το οποίο είναι εφοδιασμένο με όλα τα… λιπαρά καλούδια (ξέρεις, αν δεν πας από το ποτό, μπορεί να πας από καρδιά τρώγοντάς τα!). Τι περιέχει; Πίτσα, γύρο (ή κάτι σαν αυτόν), onion rings, τηγανητές πατάτες, τηγανητό κοτόπουλο και… λίγο σκορδόψωμο – έτσι για τη λιγούρα.
Munchy Box στη Σκωτία

Φωτογραφία: Wikimedia Commons
  • Fish & Chips στην Ιρλανδία
Αχ… Αυτό, μας αρέσει τόσο πολύ που το επιλέγουμε και χωρίς να έχουμε πιει! Τηγανητό ψάρι και τηγανητές πατατούλες – ο απόλυτος συνδυασμός!
Fish & Chips στην Ιρλανδία

Φωτογραφία: locallovecard Insta
  • Porchetta σάντουιτς στην Ιταλία
…και κάπως έτσι, η γουρουνοπούλα γίνεται σάντουιτς! Ναι, οι Ιταλοί το σκέφτηκαν κι αυτό και δημιούργησαν το πιο ανθυγιεινό σάντουιτς ever! Ψιλοκομμένη γουρουνοπούλα, λοιπόν, κλεισμένη μέσα σε δύο φέτες ψωμί… Όχι απλές φέτες ψωμί, αλλά φέτες με όσο το δυνατό περισσότερο βούτυρο, μαζί με λίγη πρασινάδα για να σπάει λίγο η μονοτονία…!
Porchetta σάντουιτς στην Ιταλία

Φωτογραφία: istolethetv Flickr
  • Currywurst fries στη Γερμανία
Το λουκάνικο τηγανίζεται, περιχύνεται με κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζεται με λίγο κάρυ, συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες και… σας κόβει την όρεξη μια για πάντα! Α! Διατίθεται και σε πιο… υγιεινή εκδοχή: Με λουκάνικο ψημένο στον ατμό (χα χα χα) – αλήθεια σας λέω!
Currywurst & fries στη Γερμανία

Φωτογραφία: Curry36.de
  • Τηγανητό ρύζι στην Ταϊλάνδη
…γνωστό και ως "khao phat"! Εμπλουτισμένο με κρέας, αβγό, νομάτα, σκόρδο, κρεμμύδι και… αγγουράκι, αποτελεί την top επιλογή για ένα γρήγορο after midnight dinner, ιδανικό για γερά ποτήρια (και… στομάχια βεβαίως, βεβαίως).
Τηγανητό ρύζι στην Ταϊλάνδη

Φωτογραφία: zien_kamei Insta
  • Ιşkembe Çorbsı στην Τουρκία
Να και ο τούρκικος πατσάς…! Προσφέρεται ως αντίδοτο για βαριές περιπτώσεις hangover (λογικό μου ακούγεται, μια και καλό είναι να μην καταλαβαίνει κανείς τι τρώει όταν… τρώει το συγκεκριμένο πιάτο). Είναι, λοιπόν, μία σουπίτσα (πατσάς, όπως είπαμε), ενισχυμένη με καυτή πιπεριά, ξίδι και σκόρδο – καλύτερα, δεν γίνεται!
Ιskembe Corbsı στην Τουρκία

Φωτογραφία: Tarifdunyasi.com
  • Τάκος στο Μεξικό
Εμ, τι άλλο θα μπορούσε να φάει κανείς στο Μεξικό; Τάκος για πρωινό, τάκος για μεσημεριανό και τάκος για το ξενύχτι! Απλά, αυτό το τελευταίο είναι πολύ πιο λιπαρό και καυτερό – μπορεί να περιέχει από κομμάτια πατσά μέχρι… μοσχαρίσια γλώσσα!
Τάκος στο Μεξικό

Φωτογραφία: TacosMexico.com
  • Poutine στον Καναδά
Τηγανητές πατάτες κι εδώ απλά, αυτή τη φορά της βλέπουμε ως κυρίως, και όχι ως συνοδευτικό σε λουκάνικο, κρέας ή ψάρι. Φυσικά, δεν σερβίρονται σκέτες, αλλά περιχυμένες με πλούσιες σάλτσες και κρεμώδη τυριά.
Poutine στον Καναδά

Φωτογραφία: Daniel Roy Flickr
  • Bhurji Pav στην Ινδία
Ναι, στην Ινδία και συγκεκριμένα στο Mumbai, όπου αυτό το πιάτο κάνει θραύση ως αντίδοτο στο hangover. Από τι αποτελείται; Scrambled eggs, με μπόλικα μπαχαρικά και ψωμάκι – τόσο απλά!
Bhurji Pav στην Ινδία

Φωτογραφία: Praveen Flickr  
  • Mandazi στην Κένια
Μοιάζει με ντόνατ, περιέχει καρύδα και μπορεί να γίνει τόσο γλυκό, όσο και αλμυρό. Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι σας καλύπτει όποια κι αν είναι η όρεξή σας (ε, τώρα αν η όρεξή σας «τραβάει» σουβλάκι, βρώμικο ή… και τα δύο, θα πρέπει να καταλάβετε πως είστε στην Αφρική. Βολευτείτε, λοιπόν, με ό,τι βρίσκετε εκεί.)!
Mandazi στην Κένια

Φωτογραφία: Αfricanbites.com by Immaculate Bites


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!