Διαβατός Ημαθίας

Η σωστή διατροφή ξεκινά από νωρίς- Πώς θα μάθουμε το παιδί να τρώει σωστά;


Διαβατός...
της Μαίρης Σελανικλή
Η συνέντευξη στο mednutrition για τη σωστή διατροφή του παιδιού είναι κάτι που μου άρεσε πολύ. Η σωστή διατροφή αρχίζει από τα πρώτα κιόλας στάδια της ζωής του παιδιού.
Η ενημέρωση του κοινού είναι κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό, αφού πιστεύω ότι οι γονείς πρέπει να αφυπνιστούν από νωρίς αφού το σωματικό βάρος του ατόμου από μικρή κιόλας ηλικία, καθορίζει και το σωματικό του βάρος και ως ενήλικα.
Πολλές φορές, οι γονείς έχουν εσφαλμένη άποψη και χωρίζουν τα τρόφιμα σε καλά και κακά. Αυτό όμως που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των τροφίμων. Είναι βασικό επίσης το παιδί να μπορεί να αναγνωρίζει το οποιοδήποτε τρόφιμο- για παράδειγμα είναι βασικό να γνωρίζει ότι το μήλο είναι φρούτο και το καρότο λαχανικό. Αυτή την επαφή του με τα τρόφιμα μπορεί να την αποκτήσει με τη βοήθεια του γονιού, του δασκάλου και του διαιτολόγου.
Το παραμύθι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα πολύ καλό διατροφικό εργαλείο, ώστε να βοηθήσουμε το παιδί να αντιληφθεί την έννοια της σωστής και ισορροπημένης, μεσογειακής διατροφής. Επίσης, μέσω του παραμυθιού μπορούμε να το βοηθήσουμε κάνει πιο υγιεινές επιλογές στα τρόφιμα του μαθαίνοντας με διασκεδαστικό τρόπο γι' αυτά.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...