Διαβατός Ημαθίας

Μυστικά από επαγγελματίες σεφ που θα ακούσετε μόνο σε σχολές μαγειρικής...


Διαβατός...
Οι επαγγελματίες σεφ κρατούν μυστικά όλα τα μαγειρικά κόλπα τους, ώστε να τα μοιράζονται μόνο με τους μαθητές τους στις σχολές μαγειρικής που διδάσκουν.
Ωστόσο, καταφέραμε να «κλέψουμε» και να σας παρουσιάσουμε ορισμένα από τα πιο χρήσιμα tips από τους κατεξοχήν ειδικούς στη μαγειρική από όλο τον κόσμο, τα οποία θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα πιο γευστικά πιάτα! Ενόψει της εορταστικής περιόδου θα σας φανούν εξαιρετικά βοηθητικά. Στο τέλος του άρθρου, μην παραλείψετε να δείτε το πιο ασυνήθιστο τέχνασμα μαγειρικής που έχετε ακούσει ποτέ!



Α. Μην τηγανίσετε αμέσως μια μπριζόλα που μόλις βγάλατε από το ψυγείο. Αφήστε τη για 1-2 ώρες πριν από το μαγείρεμα για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι, θα τηγανιστεί ομοιόμορφα και θα έχετε ένα καλό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το πόσο ψημένη προτιμάτε τη μπριζόλα σας. Για να πετύχετε μια ομοιόμορφη κρούστα στη μπριζόλα σας, φροντίστε να απαλλαγείτε από όλη την υγρασία στο κρέας πριν από το τηγάνισμα.



Β. Για να εξάγετε τα φυσικά αρώματα και να ενισχύσετε τη γεύση του μαύρου πιπεριού στο πιάτο σας, ρίξτε το σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ψήστε μέχρι να μοσχομυρίσει. Μετά από αυτό, μπορείτε να αλέσετε τα μπαχαρικάσας και να τα προσθέτετε στο πιάτο σας. Έτσι, θα έχετε ένα πιάτο με πολύ καλύτερο άρωμα και γεύση!



Γ. Εάν θέλετε να φτιάξετε την τέλεια ζύμη, ακολουθήστε αυτόν τον απλό κανόνα: βγάλτε το βούτυρο και τα αυγά από το ψυγείο την προηγούμενη νύχτα και αφήστε τα να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Θα μας ευχαριστείτε αργότερα!



Δ. Εάν θέλετε να ψήσετε ψάρια στη σχάρα, απλώστε μαγιονέζα σε αυτά για να δημιουργήσετε μια νόστιμη λεπτή κρούστα. Προσθέστε λίγο αλάτι και στη συνέχεια ψήστε τα. Χρησιμοποιήστε την ελάχιστη ποσότητα μπαχαρικών για τα ψάρια σας. Είναι καλύτερα να προτιμήσετε το αλάτι. Όταν τα ψάρια ψηθούν, ψεκάζετε με χυμό λεμονιού για καλύτερο αποτέλεσμα.



Ε. Πριν πολτοποιήσετε τις βραστές πατάτες πρέπει να τις στραγγίξετε σωστά. Απλά τοποθετήστε τις σε ένα θερμαινόμενο τηγάνι και αφήστε τις μέχρι να στραγγίξουν τα υπολείμματα νερού. Όταν οι πατάτες είναι στεγνές, θα έχετε τον πιο νόστιμο πουρέ! Ένα μικρό μυστικό: για να αποφύγετε να εκτοξευθεί το ζεστό γάλα όταν πολτοποιείτε τις πατάτες, σπάστε μερικές από αυτές σε μια κατσαρόλα, και στη συνέχεια προσθέστε το γάλα.



ΣΤ. Ακριβώς πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε τη σούπα λαχανικών, τηγανίστε ξεχωριστά όλα τα λαχανικά με λάδι. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό. Το τηγάνισμα θα καραμελώσει τη ζάχαρη στα λαχανικά και θα ενισχύσει τη γεύση τους. Το πιάτο θα είναι εξαιρετικό και γευστικό!



Ζ. Η ζάχαρη μπορεί να είναι τόσο καλή όσο το αλάτι. Προσθέστε λίγη ζάχαρη σε ένα πιάτο με μαρμελάδα ή φρέσκια ντομάτα ή πολτό ντομάτας -η ζάχαρη θα μειώσει τη φυσική τους οξύτητα και θα κάνει τη γεύση ακόμα καλύτερη!



Η. Τα 3 συστατικά για τέλεια τηγανιτά αυγά είναι ένα τηγάνι με παχύ τοίχωμα, βούτυρο και ελάχιστη θερμοκρασία. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και προσθέτουμε μισή κουταλιά βούτυρο που πρέπει να λιώσει σιγά-σιγά. Σπάστε τα αυγά και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και απολαύστε τα!



Θ. Εάν ψήνετε ψωμί στο σπίτι, ίσως έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες με την κρούστα του: είτε είναι πολύ λεπτή είτε πολύ παχιά. Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα πολύ εύκολα, τοποθετώντας ένα μπολ με νερό στο φούρνο όταν ψήνετε. Ο ατμός θα κάνει το μαγικό και θα έχετε μια τραγανή κρούστα ψωμιού!



Ι. Χρησιμοποιήστε μέτρια θερμοκρασία για το τηγάνισμα και προσθέστε λάδι και βούτυρο στο θερμαινόμενο τηγάνι. Κόψτε τα κρεμμύδια και τηγανίστε με λίγο αλάτι. Το αλάτι κάνει 3 καλά πράγματα: αφαιρεί τη δυσάρεστη μυρωδιά, τα βοηθά να μαγειρευτούν γρηγορότερα και τα καραμελώνει για να αποκτήσουν γλυκιά γεύση.



Extra-tip: Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι είναι δύσκολο να μαγειρέψετε κάτι σε αντικολλητικό τηγάνι; Χρησιμοποιήστε αυτόν τον τύπο σκεύους μόνο για το τηγάνισμα αυγών και pancakes. Αλλά αν θέλετε το κρέας ή τα ψάρια σας με τραγανή κρούστα, αγοράστε ένα νέο τηγάνι χωρίς αντικολλητικό πάτο. Θα δείτε μεγάλη διαφορά!




Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!