Διαβατός Ημαθίας

Μη φοβάσαι να εκφράζεις την αγάπη...


Διαβατός...
 Μερικές φράσεις είναι αρκετά δύσκολο να ειπωθούν. Όπως επίσης και μερικά συναισθήματα. Συνήθως, οι λέξεις και οι πράξεις που μας δυσκολεύουν περισσότερο περιστρέφονται γύρω από την αγάπη.

Αυτό το συναίσθημα είναι ικανό να μας κάνει να νιώθουμε ολοκληρωμένοι, χαρούμενοι και τυχεροί σε καθημερινή βάση, ή, τουλάχιστον, για όσο καιρό το νιώθουμε. Παρόλα αυτά, ορισμένες φορές διστάζουμε να εκφραστούμε και φοβόμαστε να δείξουμε την αγάπη που νιώθουμε.

Για αυτό, έχουμε εφεύρει διάφορους τρόπους για να εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε χωρίς να το λέμε άμεσα. Όπως, για παράδειγμα, για να υπενθυμίζουμε σε κάποιον ότι τον νοιαζόμαστε και τον αγαπάμε, φροντίζουμε να του το δείχνουμε μέσα από το ενδιαφέρον που δείχνουμε.  Ερωτήσεις του τύπου ‘πώς ήταν η ημέρα σου;’, ‘πώς τα πήγες σήμερα στη δουλειά;’, μπορεί να είναι απλές και συνηθισμένες, φανερώνουν όμως πραγματικό ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για τα μικρά αυτά πράγματα που δεν δίνουν όλοι σημασία.

Τα μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά, λοιπόν! Άρα είναι μια ασφαλής επιλογή να επενδύουμε εκεί για να περάσουμε το μήνυμα μας. Ένα μικρό αλλά συμβολικό δώρο μπορεί να σημαίνει τόσα πολλά για κάποιον. Ειδικά αν αυτό έρθει σε στιγμή που δεν το περίμενε. Ακόμα καλύτερα, αν σας είχε μιλήσει κάποτε για αυτό και εσείς δώσατε βάση και αξιοποιήσατε την πληροφορία που σας πρόσφερε προς όφελος του.

Η εμπιστοσύνη που του δείχνετε είναι τόσο σημαντική. Είναι σαν να λέτε ότι πιστεύετε σε αυτό το άτομο, στις δυνατότητές του και είστε δίπλα του σε όλο αυτό που ονειρεύεται να πετύχει. Αν είστε δίπλα του και στα λόγια και στις πράξεις, τότε είναι ακόμα πιο σημαντικό. Ουσιαστικά, και αυτό αποτελεί μια μορφή έμπρακτης αγάπης, καθώς στηρίζεται αυτό το άτομο ανεξάρτητα από τις συνθήκες και τη δική σας γνώμη.

Οι ανιδιοτελείς πράξεις, επίσης, μπορούν να εκφράσουν την αγάπη. Όταν νιώθουμε τόσο έντονα πράγματα για κάποιον, θέλουμε με οποιονδήποτε τρόπο να είναι ευτυχισμένος και, αν μπορούμε, να συντελούμε στην ευτυχία του. Οπότε, δεν περιμένουμε αντάλλαγμα όταν θα κάνουμε κάτι για αυτόν. Γιατί, πολύ απλά, δεν το κάναμε με απώτερο σκοπό να μας χρωστάει χάρη αλλά επειδή πραγματικά νοιαζόμαστε για αυτόν. Βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως, τα άτομα αυτά το καταλαβαίνουν και το εκτιμούν και, αν υπάρχουν αμοιβαία συναισθήματα, πάντα θα το θυμούνται.  Και, όταν νιώσουν ότι χρειαστεί, θα πράξουν αναλόγως.

Μπορεί να είναι δύσκολο να λες σε κάποιον κάθε μέρα ότι τον αγαπάς. Αν και αυτή η φράση μπορεί να μην κουράσει ποτέ κανέναν, μπορείς να την περιορίσεις και να την αντικαταστήσεις με μια αγκαλιά. Μπορείς να το γράψεις και να το δώσεις σε κάποιον αν νιώθεις άβολα να το πεις- ο γραπτός λόγος είναι συνήθως πιο εύκολος. Ή, μπορείς απλά να το ξεπεράσεις, καθώς από τη στιγμή που το νιώθεις, γιατί να είναι τόσο κακό να το πεις κιόλας;


Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!