Διαβατός Ημαθίας

10 μεγάλες αλήθειες για τον Έλληνα οδηγό στη βροχή


Διαβατός...
Ακόμα και κάτοικο Σαχάρας να φέρεις εδώ όταν βρέχει, είναι σίγουρο ότι θα είναι καλύτερος και πιο χαλαρός από τον μέσο Έλληνα.

1. Ο έλληνας οδηγός (κυρίως ο Αθηναίος) αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο βροχής λίγο χειρότερα απ’ ότι ένας ορειβάτης τη χιονοστιβάδα που έρχεται καταπάνω του.

2. Η προσωρινή τύφλωση που παθαίνει ο έλληνας οδηγός σε κάθε βροχή τον κάνει να κινείται μόνιμα ανάμεσα στις λωρίδες, σαν υπερήλικας με καταρράκτη.

3. Το κοκομπλόκο που παθαίνουν οι έλληνες οδηγοί με τη βροχή δεν περιορίζεται μόνο στα παλιά αυτοκίνητα (π.χ. χωρίς ABS ή υδραυλικό τιμόνι), ισχύει για όλους ανεξαιρέτως.

4. Πολλοί την πατάνε διότι, παρότι μπορεί να είναι 50 χρονών γάιδαροι και να οδηγούν από τα 18, δεν έχουν μάθει ακόμα πως να ξεθολώνουν το παρμπρίζ.

5. Ναι, ούτε εσείς είστε σίγουροι, ξέρω. Ανοίγουμε παράθυρο, βάζουμε A/C στο φουλ, δουλεύουμε ταυτοχρόνως και μανίκι στο παράθυρο για να τελειώσουμε πιο γρήγορα, και τα τρία μαζί ή τίποτα από τα τρία;

6. Σε συνθήκες βροχής, η μέση ωριαία ταχύτητα στους δρόμους πέφτει -χωρίς κανέναν άλλον λόγο, πλην της προφανούς έλλειψης αυτοπεποίθησης- πιο κάτω κι από τη χαμηλή πίεση βουδιστή μοναχού που ατενίζει το ηλιοβασίλεμα.

7. Ο Μ.Ε.Ο. (Μέσος Έλληνας οδηγός) δεν γνωρίζει πως να μειώνει την ταχύτητα του οχήματός του κατεβάζοντας σχέσεις στο κιβώτιο, οπότε… πόδι στο φρένο, κολλάμε μούρη στο παρμπρίζ κι όπου μας βγάλει.

8. Σε μέρη όπου βρέχει συχνότερα, είναι προφανώς πιο εξοικειωμένοι οι οδηγοί. Και πάλι πηγαίνουν αδικαιολόγητα αργά, αλλά τουλάχιστον έχουν «αέρα» στις κινήσεις τους.

9. Σε αντίθεση με τους περισσότερους οι οδηγοί τζιπ, όντες σίγουροι ότι το όχημά τους δεν πρόκειται να βουλιάξει σε κάποια λακούβα ή να παρασυρθεί σε κάποια ρουφήχτρα της ελληνικής ασφάλτου, θυμούνται ότι θα ήθελαν να είναι ο Λιούις Χάμιλτον μόνο όταν βρέχει.


10. Τύπος με λασπωτήρες, κουρτινάκια στο πίσω παρμπρίζ και σκυλάκι με Πάρκινσον στο ταμπλό > 85άρα κουφή και τυφλή γιαγιά χωρίς δίπλωμα > Αυτοκίνητο με αγχωμένο έλληνα οδηγό στη βροχή. Μη σου τύχει.


πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...