Διαβατός Ημαθίας

Αυτό είναι το Τοστ των Αρχαίων Ημών Προγόνων...!


Διαβατός...
Και σε ποιόν δεν αρέσει να συνοδεύει το κρασί του με λίγο τυρί; Τα δύο κάνουν έναν εκπληκτικό συνδυασμό γεύσης. Για του λόγου το αληθές, ο συνδυασμός αυτός υπάρχει στην γαστρονομία εδώ και εκατοντάδες χρόνια και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως είναι αρχαία πρακτική.
Καταγραφές που πάνε πολλά χρόνια πίσω δείχνουν πως το κρασί και το τυρί που προέρχονταν από το ίδιο τόπο, καταναλώνονταν μαζί για γενιές. Οι ιστορικοί έχουν καταγράψει πως υπάρχουν συσχετισμοί σχετικά με την προέλευση του κρασιού και του τυριού και πως αυτά τα δύο συνήθως εντοπίζονταν στις ίδιες γεωγραφικές περιοχές.
thehomeissue_sandwitch
Ο food blogger Bob, ιδρυτής του BS In The Kitchen, έχει εφεύρει τη δική του συνταγή.
Οι σημερινοί σεφ έχουν επινοήσει αρκετές συνταγές που συνδυάζουν το κρασί με το τυρί. Ωστόσο, ο food blogger Bob, ιδρυτής του BS In The Kitchen, έχει εφεύρει τη δική του συνταγή που θα πάει τη γεύση σας σε άλλα… επίπεδα! Δημιούργησε ένα σάντουιτς με λιωμένο τυρί και κρασί που μπορεί να σας πάει ένα πρωτότυπο γευστικό ταξίδι.
thehomeissue_cheese
Ξεκινήστε με το να προμηθευτείτε ένα κλασικό τυρί το οποίο είναι κατάλληλο για ψήσιμο.
Η συνταγή δεν είναι δύσκολη και με μερικά απλά βήματα θα μπορείτε να απολαύσετε τη γεύση του λιωμένου τυριού μαζί με το κρασί - 25 λεπτά είναι αρκετά για να ετοιμάσετε αυτόν τον μικρό γευστικό παράδεισο.
Ξεκινήστε με το να προμηθευτείτε ένα κλασικό τυρί το οποίο είναι κατάλληλο για ψήσιμο.
Θα χρειαστείτε: 2 φέτες ψωμί, 2 κ.γ. βούτυρο, 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγο δεντρολίβανο και λίγο θυμάρι, 1 κ.γ. αλεύρι, μισό φλιτζάνι τριμμένο τυρί, ¾ φλ. κρασί Cabernet Sauvignon.
Σε ένα τηγάνι μέτριας θερμοκρασίας λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μόλις αρχίσει να μαλακώνει προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Σοτάρετε για λίγα λεπτά και έπειτα προσθέστε το αλεύρι. Αφού τα προηγούμενα ανακατευτούν, προσθέστε σιγά σιγά το κρασί και ψήστε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και το μείγμα γίνει πιο πηχτό. Αλείψτε το σε κάθε φέτα του ψωμιού και προσθέστε το τυρί. Βάλτε βούτυρο εξωτερικά και ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το σάντουιτς να ροδοκοκκινίσει.
thehomeissue_winecheese
25 λεπτά είναι αρκετά για να ετοιμάσετε αυτόν τον μικρό γευστικό παράδεισο.
Το πρωτότυπο και γευστικότατο σάντουιτς είναι έτοιμο και μπορείτε να το προσφέρετε σε φίλους ή να το απολαύσετε εσείς οι ίδιοι!

πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι