Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινή σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γλάσο μερέντας..



Διαβατός...
Μια πραγματικά υπέροχη σοκολατόπιτα, σιροπιαστή, η οποία απογειώνεται με το έξτρα γλάσο από μερέντα...


Για το κέικ θα χρειαστείτε

1 κούπα ‏ζάχαρη
1 κούπα ‏γάλα
2 κούπες ‏φαριναπ αλεύρι
1/2 κούπα ‏κακάο
2 κ.γ. ‏μπέικιν
1 ‏βανίλια
1 ‏Βιτάμ λιωμένο
5 ‏αυγά
1 πρέζα ‏αλάτι
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

2 1/2 κούπες ‏νερό
2 1/2 κούπες ‏ζάχαρη
1 κ.σ. ‏γλυκόζη ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 ‏βανίλια
Για το γλάσο μερέντας

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ‏γάλα
400 γρ. ‏μερέντα (ή νουτέλα)

Εκτέλεση

Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ για το κέικ και τα χτυπάτε για 2 λεπτά,ή τα χτυπάτε με το σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά.

Βουτυρώνετε ένα ταψί 30Χ35 και ρίχνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε στους 180 για 40-45 λεπτά περίπου.Το σιρόπι το βράζουμε 3-4 λεπτά.

Σιροπιάζετε ζεστό κέικ και ζεστό το σιρόπι και όταν κρυώσουν και τα δυο τότε ρίχνετε το γλάσο.
Για το γλάσο: Ζεσταίνετε καλά το γάλα. Ζεσταίνετε και τη μερέντα (ή νουτέλα) να γίνει ρευστή, και τα ανακατεύοετε πολύ καλά να ενωθούν.


Πηγή
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...