Διαβατός Ημαθίας

Εξαφανίστε αμέσως το λίπος γύρω από τη μέση και τους γοφούς...


Διαβατός...
Χάσε το λίπος στην κοιλιά οριστικά με έξυπνους τρόπους.

Η συνεργάτιδα του Shape Μαρία Ψωμά, M.D., Ph.D., DU, ιατρός-μικροβιολόγος, Ιατρική της Παχυσαρκίας, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρική & Χειρουργική της Παχυσαρκίας (Πανεπιστήμιο Παρισιού VI), εξηγεί τι πρέπει να φας και τι όχι ώστε να χάσεις λίπος στην κοιλιά.


Για όλα φταίνε οι σωματότυποι;

Δύο είναι οι επικρατέστεροι σωματότυποι:
α) το «μήλο», όπου το λίπος συσσωρεύεται στην κοιλιά και χαρακτηρίζεται ως «ανδρικού τύπου» και β) το «αχλάδι», που είναι χαρακτηριστικό των μεσογειακών γυναικών και το λίπος αποθηκεύεται στους γοφούς.

Η κατανομή του λίπους είναι κυρίως γονιδιακό θέμα και ορμονικό. Το σπλαχνικό λίπος της κοιλιάς είναι «άρρωστο» λίπος, όπου τα λιποκύτταρα εκκρίνουν φλεγμονώδεις ουσίες και προδιαθέτουν για καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη. Για να εκτιμήσεις την κατανομή του λίπους, μέτρησε τη μέση σου στο λεπτότερο σημείο πάνω από τον αφαλό, ενώ τους γοφούς σου στο φαρδύτερο σημείο. Τοπική μείωση του λίπους, αν και δύσκολη, μπορεί να γίνει σε συνδυασμό διατροφής και άσκησης.

Αν το πρόβλημα εστιάζεται στην κοιλιά σου, έχεις σωματότυπο «μήλο»

Εάν έχεις σωματότυπο «μήλο», έχεις χαμηλότερου βαθμού ευαισθησία στην ινσουλίνη. Οι άνθρωποι αυτοί ανταποκρίνονται καλύτερα σε δίαιτες μειωμένων υδατανθράκων. Ακολουθώντας τα παρακάτω, θα μπορέσεις να μειώσεις κατά ένα μεγάλο μέρος το λίπος στην κοιλιά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην εμμηνόπαυση. Γυναίκες που στα νιάτα τους είχαν μέση-δαχτυλίδι τώρα αποθηκεύουν τα κιλά εκεί, εξαιτάις της μείωσης των οιστρογόνων. Εκτός από την αισθητική πλευρά, αυξάνεται και η επικινδυνότητα για καρδιαγγειακά νοσήματα και γίνεται ίδια με αυτήν των ανδρών. Γι” αυτό θα πρέπει να προνοήσεις. Οι οδηγίες είναι οι εξής:

* Μη μένεις νηστική. Χρειάζονται γεύματα ανά 3-5 ώρες, για να αποτραπεί η υπογλυκαιμία. Όταν πέσει το σάκχαρο κάτω από το φυσιολογικό, ιδρώνεις, έχεις ταχυπαλμία, τρέμουλο και ζητάς ζάχαρη ή ψωμί. Αυτό έχει ως συνέπεια ό,τι τρως να αποθηκεύεται σε λίπος, λόγω της υπερέκκρισης ινσουλίνης.

*Κατανάλωνε καθημερινά πολλές πράσινες σαλάτες και στα δύο κυρίως γεύματά σου. Περιέχουν φυτικές ίνες που προκαλούν κορεσμό, σταθεροποιούν το σάκχαρο του αίματος και βοηθούν να αποβληθεί λίπος με τα κόπρανα. Προτίμησε λάχανο, σπανάκι, ρόκα, χόρτα, κολοκυθάκια.

Η φλούδα του μήλου και του αχλαδιού βοηθά στην αποβολή του λίπους…

*Επίλεγε άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ερευνητές του Χάρβαρντ έδειξαν ότι όσοι καταναλώνουν 3 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα είχαν 60% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι και έχαναν κυρίως κοιλιακό λίπος. Επίσης, τα γαλακτοκομικά δυναμώνουν τα οστά, μειώνουν την πίεση και προστατεύουν από καρκίνο του παχέος εντέρου. Προτίμησε άπαχο γάλα, γιαούρτι και τυρί. Το πλουσιότερο σε ασβέστιο τυρί είναι η παρμεζάνα, η οποία περιέχει 314 mg στα 30 γραμμ., αλλά προσοχή στην ποσότητα, γιατί είναι πολύ λιπαρό.

*Τρώγε 1-2 φρούτα την ημέρα. Προτίμησε μήλο και αχλάδι με τη φλούδα τους, αφού τα πλύνεις καλά με νερό και ξίδι για να φύγουν τα παρασιτοκτόνα. Η φλούδα τους περιέχει πηκτίνη που βοηθά στην αποβολή λίπους.

*Μην αγχώνεσαι! Το άγχος προκαλεί έκκριση κορτιζόλης, που προκαλεί συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Βρες χρόνο για τον εαυτό σου. Έστω και 10 λεπτά ηρεμίας την ημέρα αρκούν.

*Κοιμήσου επαρκώς. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί πείνα. Χρειάζονται 5-8 ώρες το βράδυ ποιοτικού ύπνου και αν μπορείς έστω και 15 λεπτά το μεσημέρι.

*Ασκήσου έξυπνα. Το παράδοξο είναι ότι οι κοιλιακοί δε βοηθούν στη μείωση του πάχους της κοιλιάς. Χρειάζεται αερόβια άσκηση με αυξομείωση της έντασης σε συνδυασμό με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Κάνε 30-40 λεπτά γρήγορο βάδισμα με αυξομείωση της έντασης και της κλίσης στο διάδρομο. Συνδύασέ το με 20 λεπτά βάρη. Προσοχή, όχι στις ατέλειτωτες ώρες αεροβικής, γιατί έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.


*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

πηγή: θεραπευτής

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!