Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινές Μπάρες frozen yogurt...!


Διαβατός...

Πεντανόστιμη συνταγή...

Θα χρειαστούμε...


  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 10% Όλυμπος
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% Όλυμπος
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • αποξηραμένα cranberries
  • καρύδια, ψιλοκομμένα
  • φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση...

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, με τη κρέμα γάλακτος, την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα μιας φόρμας 10x28 εκ. με μεμβράνη.
  • Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα του γιαουρτιού και το στρώνουμε με μία σπάτουλα.
  • Διακοσμούμε από πάνω με λίγα ψιλοκομμένα αποξηραμένα cranberries και επίσης λίγους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς  και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
  • Μόλις παγώσει ξεφορμάρουμε από τη φόρμα και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε (διατηρείται στην κατάψυξη)
πηγή: Άκης

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...