Διαβατός Ημαθίας

Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Μπιφτέκια Γεμιστά με Τομάτα και Φέτα..!


Διαβατός...


Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.
Συστατικά
Για τα μπιφτέκια

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 500 γρ. χοιρινό κιμά
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 5 κλ. θυμάρι φρέσκο μόνο τα φύλλα του
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 50 γρ. γαλέτα τριμμένη
  • 1 αυγό μέτριο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη γέμιση
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 τομάτες
  • 2 κ.σ. ρίγανη τριμμένη
Για το σερβίρισμα
  • κέτσαπ
  • μουστάρδα
  • τσιπς γλυκοπατάτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφού ετοιμαστεί το κρεμμύδι μας το αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κιμάδες, το αυγό, το ούζο, τον δυόσμο, το θυμάρι, τη γαλέτα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο με τα χέρια και προσθέτουμε μετά και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • Πλάθουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Μόλις λοιπόν είναι έτοιμος ο κιμάς μας αρχίζουμε να πλάθουμε τα μπιφτέκια. Παίρνουμε μία ποσότητα κιμά και αρχίζουμε να την ανοίγουμε σε κύκλους διαμέτρου 10 εκ. και ακουμπάμε σε ένα ξύλο κοπής.
  • Ετοιμάζουμε άλλον έναν κύκλο και απλώνουμε πάλι στην ίδια διάμετρο και επιφάνεια.
  • Κόβουμε την τομάτα σε λεπτές κάθετες φέτες και τρίβουμε τη φέτα σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε πάνω από τα μπιφτέκια από μία φέτα τομάτα.
  • Μετά βάζουμε από λίγη τριμμένη φέτα.
  • Μετά βάζουμε από λίγη ρίγανη.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Έπειτα σκεπάζουμε με τα άλλα μισά μπιφτέκια και πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν.
  • Τους δίνουμε χρώμα στο γκριλ και από τις 2 πλευρές για 2 λεπτά.
  • Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 8-10 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με κέτσαπ, μουστάρδα και τσιπς γλυκοπατάτας .
Tip Αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε κατευθείαν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20-25 λεπτά.




Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Το 65% των ιδιοκτητών ακινήτων θέλουν αλλά δεν μπορούν να ανακαινίσουν τις κατοικίες τους